Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

97 Yumurta Kasa H4 Xenon Baglanti Sorunu.

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda icangokalp tarafından 30 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. icangokalp

icangokalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ibrahim can gokalp
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Cumleten selamin aleykum

Gecen ay ilk arabami aldim 97 accent ls aracima xenon far takmak icin aliexpressden h4-2 far siparis verdim elektronikden anlayan biriyim elimden gelir birseyler forumlardan arastirdim elektrikciye sordum bizim japon arabalari dediklerine gore negatif tetikleme ile calisiyormus. Yani xenon desteklemiyormu arada bir eleman daha olmaliymis. Bende o elemani arastirdim bir role oldugunu ogrendim. Denedi ettim kisalara xenonunu bagladim uzunlar normal ampuldu onunda cikislarini bagladim ancak sellektör yaptigimda kisa far gibi yaniyor uzun ampulleri. Bunun nedeni nedir? Yada siz nasil baglattiniz sizde nasil calisiyor yardimci olursaniz cok sevinirim...

2. LU950

LU950 Guest

Daha önce ne bağladım ne de kullandım ancak elektronik bilgim gereği roleyi ortak kullanmış olma ihtimalin bu sorunu ortaya çıkarmış olabilir. Bağlantı şeması var ise paylasirsaniz yardımcı olmaya çalışayım

3. icangokalp

icangokalp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ibrahim can gokalp
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3

Aslinda tek role ile iki fari yonetmeye calistim. Siz boyle soyleyince kafamda birseyler oturdu ilk tek farda baglayip denedigimde uzunlarda sikinti yokdu (simdi hatirladim) ama goz yanilmasi diye iki fari tek role yapip kapatmistim kaputu. Yarin is cikisi tek role denecegim insallah olur dediginiz.

Devrem yok ancak yarin el cizimi yapabilirim cunku deneme yanilma buldum role ve far uclarini.

LU950 bunu beğendi.
  4. LU950

LU950 Guest

Çizme ile uğraşmayın öyleyse zaten sorun belli tek rölede ki güç uzunlarınızın birim gücüne ulaşmasına yeterli olmuyor röleyi çift yaparak sorunu aşabileceğinizi düşünüyorum. Yeterli elektrik gelmesi durumunda çalışmamasının imkanı olmayacağını düşünüyorum. Yalnız kurduğunuz devrenin ileriye dönük sorun çıkarmaması için kaliteli bir röle tercihi yapmalısınız aksi takdirde olmadık bir zamanda farlarınızdan olabilirsiniz bu konuya dikkat edin yeter :)

Bu Sayfayı Paylaş