Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

97 Otm. Accent 2'inci Viteste Kalkıyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda darkcat tarafından 23 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. darkcat

darkcat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba soğuk havalarda dahada belirgin olmak üzere, motor tamamen soğukken aracı ilk çalıştırdığımda sorunsuz olarak çalışıyor. ancak "D"ya aldığımda araç (düz viteslerde nasıl üçüncü viteste kalkmaya çalışırsanız araç kendini hafif öne atarak aniden stop eder benim aracımda aynen geri vites ve tüm vitesler dahil stop ediyor. şanzıman bakımı yapıldı, yağı filtresi balataları değişti elektriksel olarakta bir hata görünmüyor. sevrvise götürdüümde aracımın sürekli olarak ikinci viteste göründüğünü söylediler. şimdi araç ısındıktan sonra hiç sorun olmadan çalışıyor ancak motor soğukken stop ediyor. lütfen yardım edin erzurumda otomatik vitesten anlayan ustada yok (servis dahil) ne yapmalıyım bilemiyorum.
    Düzenleyen : darkcat

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu Otomatik Vitesten Tam Olarak Anlayan Bir Usta Olsa Çok Çok Zengin Olurdu...
    İstanbulda Bile Dogru Düzgün Yok Erzurumda Olması Biraz Zor Olur

3. HUGO_GETZ

HUGO_GETZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şanzuman dişlisi araba calısıp ıyı bır yağlama yapmadan gecmiyor olabılır kendın L ye almayı denedın mı ?

4. darkcat

darkcat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet bütün viteslede aynı şeyi yapıyor ama araba kalkınca vitesin düştüğünü hissediyorum. bir süre sonra bu durum sanki hiç olmamımş gibi ortadan kalkıyor. sadece soğukken

5. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araci iyice isitip oyle yol olmak bir cozum olabilir. 1. vites selenoid valfi kontrol edilmeli diye dusunuyorum.

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Araç ısındıktan sonra sorun yoksa şanzımanla alakalı olmayabilir.

Araçta LPG var mı?
    inhibütör'e hiç bakım yapıldı mı?

7. darkcat

darkcat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey araçta lpg var kutup başlarını ve lpg nin fişlerini çıkartıp sabah soğukken çalıştırdım aynı sorunu yine yaptı, lpgye baktırdım hiçbir problem yok. zaten sorun tamamen soğukken olduğundan lpg daha açılmmış oluyor. bu arada cahilliğimi bağışlayın ama inhibitörün ne olduğunu ve nerede olduğunu bilmiyorum. bu güne kadar o kadar çok ustaya gösterdimki çare bulamadılar. umarım yardımcı olabilirsiniz.

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,990
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    inhibütör aracın vitese göre rölantisini ayarlayan parçadır. Otomatik vites sistemine bağlıdır. Aracınız N konumunda ve rölantide çalışırken siz D konumuna yada tahrikle alakalı bir konuma getirdiğinizde motora yük binecek ve rölanti gücü yetmeyecektir. Bunu önlemek için bu sistem yapılmıştır. Siz vitese takınca rölanti aktüatörünü açarak bir miktar daha hava/yakıt karışımının yanma odasına girmesini sağlar bu parça. Yani motorda ve şanzımanda sorun olmayabilir.

Bu Sayfayı Paylaş