Arkadaşlar Merhaba Şimdiden Yardımcı Olmaya Çalışan Herkeze Teşekkürler. Yaklaşı Olarak 1,5 Yıldır Kullanmakta Olduğu 97 Model Accentim 15 Gündür Sabah Yada Akşam Uzun Süre Çalışmadığında Vitese (D, 2 Ya Da L Veya R) Aldığımda Anında Stop Ediyor. Aracım Lpg Li Ancak İlk Çalışmayı Benzinle Yapıyor. Kelebeği Temizlettim, Carbon Clear Yaptırdım, Otomatik Şanzımanın Yağı İle Filtresi Ni Değiştirdim Ama Yinede Hala Stop Ediyor. Sanki Düz Vites Bir Araba İlk Kalkışı 5'İnci Viteste Yapıyormuşsunuz Gibi Aniden Stop Ediyor. Eğer İlk Hareketi Bir Şekilde Yaptırabilirsemde Araç Isındıktan Sonra Böyle Bir Sorunla Karşılaşmıyorum. Lütfen Bana Yardımcı Olun Benzer Olaylar Fikir Verecektir. Teşekkürler Düzenleyen : MSC
Aramıza hoşgeldiniz, rahat okunabilirlik açısından küçük harflerle yazarsanız memnun oluruz. Aracınızda sıralı sistem LPG 'mi var acaba?
Muhtemel sorununuz emisyon ayarlarınızın bozulması, bunun başlıca nedeni hatalı enjektör memesi seçimi ve yüksek regülatör basıncı. Bunu tespit etmenin en kolay yolu akşam arabanızın akü kutup başını çıkartın, sabah kutup başını taktığınızda araç sorunsuz çalışırsa enjektör memelerini 1.5mm, regülatör basıncınıda 1.2 bar olarak değiştirerek kalibrasyon yapın tekrar bu sorunu yaşamazsınız. Eğer sabah akü kutup başını taktığınızda aracınızda tekleme sorunu devam ediyorsa; Oksijen sensörünüz arızalı olabilir, Maf sensörünüz arızalı olabilir. Sonuçtan haberdar ederseniz seviniriz. Düzenleyen : MSC
akü kutup başlarını çıkartıp denedim. stop etmedi ancak şöyle bir durum var eğer çalıştırır çalıştırmaz vitese takıp hareket edersem hafif bir boğulma oluyor fakat stop etmiyor. ancak çalıştıktan sonra biraz bekler ve sonra vitese atarsam anında stop ediyor. bu arada enjektör ve basınç ayarını sadece servistemi yaptırabilirim?
slm arkadaşlar bendede 98 accent otomatik var darkcat arkadaşın problemi bire bir bende de var sorun çözüldümü yoksa devam ediyormu çözüldü ise lütfen bildirirseniz memnun olurum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. araç da zavolli sıralı sistem lpg var, akü kutup başlarını söküp taktığımda stop etme durumu yok.