Arkadaşlar buji ve kabloları değişti karbüratör temizlenip revizyon yapıldı triger Hava yağ filtresi seni debriyaj Yen'i Motorla alakalı bütün ağır bakımlar yapıldı Gaz 1 ay önce takıldı 1500 km yol yapıldı Gazda şu an şehir içi 32 kr yakıyor Sizce normal mi
Bulunduğun yer soğuk ise eksi dereceyi görüyorsa normal ısınması geç oluyor Antalya gibi bir yerde isen fazla benimde bu günlerde şehir içi 30 Kr altına düşmüyor sabah -6-7 derce işle ev arası anca motor kendine geliyor yazın sokak tan çıkınca ısı normale geliyordu
işte bu yüzden yakış miktarını sadece litre olarak ele almalıyız. TL olarak konuşunca yörelere ve yıla göre değişen fiyatlar da üzerine eklenince hassas ölçümlerde içinden çıkılmaz bi hal alıyor. aracınızın fabrika verileri: Yakıt Tüketimi 7.4 lt (ortalama) Şehiriçi Tüketim 9.2 lt Şehirdışı Tüketim 6.3 lt lpg de %10-%20 üzerine ekleyerek standart değer ve sizdeki olası sapmaları değerlendirmek gerekir.
aracınız 100kmde 10 litre lpg yakar, bundan daha fazla yakıyorsa mutlaka bir sorun vardır. tabi ki en önemlisi lpg ayarıdır, çünkü karbüratörlü araçların lpg ayarı çabuk bozuluyor. hava sıcaklığı değişince lpg ayarını da değiştirmelisiniz.
Bende de aynı araç var. Ölçümlerime göre 20 tl'ye şehir içinde 83 - 87 arası yol gidiyorum. Sakin kullanımda. (lpg litre 2,44 - İstanbul)