Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

95 yumurta kasam yağ yakıyor acil yardım

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ates1988 tarafından 26 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. ates1988

ates1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hüseyin ateş
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    cümleten kolay gelsin 95 yumurta kasa 1.5 gls accent aldım 1 ay önce aracımı geçen hafta servise götürdüm motor bilgisi için motorun yağ yaktığını söylediler öyle fazla bilgim yok motordan fakat araştırma yaptım 500 ila 3000 tl arası masrafı olabilirmiş motorun açılıp bakılması gerekiyor dedi servis ne çıkarsa bahtına dedi açmadan göremem dedi yağını tamamlatmiştim iki çizginin arasındaydı geçen ay bu gün bi bakayım dedim alt çizgininin bile altina düşmüş çok fazla yağ yakıyor kilometresi 260binde ne yapacagımı bilemedim para kalmadı tüpsüz aracım ne önerirsiniz az masraflı ne idare edebilir beni ilgilenen arkadaşlar için simdiden teşekkür ediyorum

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Aramıza hoşgeldiniz.. Aracı kaça almıştınız?

3. ates1988

ates1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hüseyin ateş
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    8750 aldim piyasanin baya altina biraz killandim ama tüp yok diye uygun dediler bu arada hoş buldum araç cok güzel hayalimdeki araba ilk arabam o yüzden fazla soruşturma dan aldim acele ettim biraz ne yapmami söylerseniz onu yaptiracagim motora

4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Fiyat 1.5 için gayet iyi.. Hiç pişmanlık da duymayın.. Aracı da bi görmek lazım resim yükleyebilir misiniz? Muayene ne zamana kadar var? değişen boya durumu nedir? klima var mı? Buna göre değerlendirmek lazım.. Yani masrafa değer mi değmez mi onun hesabını kitabını yapmak lazım..

Bi motor yaptırmaya kalksan 1000-3000 TL arası değişir.. Yakın zamanda motor yaptıran bi üyemizin 3000 lirayı buldu komple motoru yaptırması.. Aracı 8.750 ye aldıysanız sattığınızda 3000 lira masraf ile 11.750 ye satarsanız anca kurtarırsınız.. Ama dediğim gibi muayenesi ne zaman yapılmış, klima - abs var mı, boya değişen durumu ne, bunlar hep fiyatı etkiler satarken.. Sahibinden.coma bakıyorum mesela 14.500 e de 95-96 accent oluyor

5. ates1988

ates1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hüseyin ateş
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    degiseni üç parça sag sol ön camurluk birde kaput yanlardan surtulmus belli hala cizikleri mevcut oyle buyuk bi kazasi taklasi yok arastirdim kaza kaydi hic yok klima yok boyabdurumu iyi çürük de hic yok kasasi gayet guzel Abs var on camlar otomatik elektrikli dikiz aynalari var otomatik bagaj acma kolu mevcut yasina gore yok yok iki eksigi var klima ben zaten kullanmam birde tup yok diger turlu cok temiz bi araç tek sorunu motor yag yakiyor fakat cok seri ona ragmen

6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben olsam ... Eğer aracı seviyorsanız, motoru iyi bir ustada yaptırın... ömürlük binin... :)

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    ABS li model olması güzel, denediniz mi ABS devreye giriyor mu? Klima olmaması eksi tarafı ama önemli değil.. Şu an önemli olan motoru.. Motoru yaptırdın mı Talha arkadaşımızın dediği gibi ömürlük binersin.. Ektra bir bilgi veriyim 95 model olanlarda konsol çatlağı olmuyor pek.. Sizde de var mı konsolda çatlak??

Araç bu zamana kadar benzinle binildiyse motor çok sağlıksız değildir.. Çok fazla bir masraf çıkaracağını sanmam.. Ama yinede kendinizi 3000 TL ye göre ayarlayın.. Tanıdık bir usta bulmaya bakın.. Parçalar öyle ahım şahım bişey tutmuyor.. Kimisi 1000 liraya yaptırıyor, kimisi aynı motora 3000 tl fiyat çekiyor. İşçilik fiyatı çok değişken.. İyi bir usta bulmak lazım.. Madem motor yapılcak şanzıman, radyatör içi, baskı balata herşeyi elden geçicek.. Belki araç yarım motor ister 1000 lirayla kurtarabilirsin.. Misal ben 2 hafta önce üst kapak contasını değiştirdim, kapak taşlama, buji ve termostat değişimi + radyatör temizliğine işçilik dahil 300 verdim.. Tanıdık bir ustaydı..

Accentler 150.000 km den sonra bir miktar yağ yakar (özellikle lpg varsa).. Ama öyle ahım şahım bi yakma söz konusu olmaz.. 200.000 den sonra kullanıma bağlı olarak sizin araç kadar yağ yakması normal.. Benim araç 210.000 km de 10 yıldır kullanıyorum.. 70 bin kusur km deyken almıştım.. Yağına suyuna bakarım, ölçümlerde %80 in üstünde çıkıyor.. 350.000 km ye kadar götüreceğinden de eminim..

8. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hay maşaallah Korayım %80 üstü motor performans açısından süper... Mesela şükür benim araçta yağ yakmıyor, Alalı 6 ay oldu yağ düzeyi hala aynı (sanırım böyle olunca yağ yakmamış oluyor dimi?) Ama mesela benim araç biraz sesli çalışıyor... Motor sesi yüksek, hele gaza basınca iyice yükseliyor ses... bi ona çare bulamadım... :(

9. ates1988

ates1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hüseyin ateş
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    abs nasil deneniyor bilmiyorum ama gecen gun hanima araba sürmesini ogretirken bi dangalak onunuze atladi frene bastigi gibi araba oldugu yerde kaldi kaymadi bile motoru yaptirip allah omur verirse uzun süre binecegim aracima hastasıyım bu accentlerin foto nasil atiliyor siteye bi fotosunu atayım

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Bende lpg olduğu için belli bir ölçüde yakıyor.. Hiç yakmıyor dersem yalan olur.. Ayda ortalama 1500-2000 km arası yapıyorum. Dur kalk, ani hızlanmalar yakıtı etkilediği gibi, yağ yakma oranını da etkiliyor.. Yağ düzeyi aşırı ve ani bir şekilde düşerse araç yağ yakıyordur. Yani 1 haftalık süreçte gözle görülür bariz bir azalma varsa, çok dikkat etmek gerekiyor.. aracın sesli çalışması ilk 2-3 dakika içerisinde normaldir. Sonradan sübaplar kendini yağladığı için ses kesiliyor.. Eğer ses halen devam ediyorsa, accentlerde kronik olan sübap iticilerinin elden geçmesi veyahut yenilenmesi gerekmektedir.. Bu zamana kadar sübapları elletmedim.. Üst kapak contası değişti ve kapak taşlama yapıldı.. ses bariz ölçüde azaldı.. Karbüratör temizliği de aracın çalışma sesini değiştiriyor..

Tilki bunu beğendi.
  11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Yağmurlu veya mıcırlı yolda (kuru yolda olur farketmez aslında) ani frende fren ile direksiyon titreme yapıp frenleri kitlemiyorsa abs vardır. Yani lastikler kaymıyorsa abs vardır. Foto için

HCTR - Hyundai Club Türkiye

yada

Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim

dan yükleyip, burada paylaşabilirsin.. Ben aracımdan çok memnunum, 10 yıldır kullanıyoruz ailecek.. Bakımını yaptıgın zaman masraf çıkarmıyor. Motor çok sağlam, çekişi iyi, parçası ucuz

12. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Motorsilk iş görürmü acaba bu ürünü bende merak ediyorum. bizim araç lpg'li öyle hemen yağ aşağılara inmiyor ama 1000 km'de 500-800ml. eksiltiyor gibi geliyor bana. Kullanan varmı acaba Motorsilk.

13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben bir başka araçta LPG li araçlara özel Motor yağı katkısı kullanmıştık... Lpg Ekonomizer Yağ Koruyucu adı. Hepsi burada .comdan 7 TL'ye aldıydık...
    Hyundai Getz tüplü araçta, Araç 225 bin KM'deydi, yağ eksiltiyordu o azalmıştı ve sesi azcık kısılmıştı... Ama yağı azcık köpürtmüştü...

14. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    hocam yumurtaların motorları 100.000den sonra yağ yakıyor ama düzenli kullanılırsa bu süre 150-180bin arası değişebiliyor genelde sadece sekman kurtarıyor ama sökülmeden birşey denmez kapalı kutu eğer sekman olursa sadece 2.000-2500 arası değişir motor inerse 3.000-3.500 arası değişiyor

15. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    aracım 115.000 de 1.5 gls otomatik. 103.000 de lpg taktırdım. lpg dönüşümle beraber 3000 km de yaklaşık 1 litre yağ eksiltmeye başladı. 110.000 bakımında nnt bor power koydum. şu an 5000 km de 1 litre yağ eksiltmektedir. aracı 100.000 km de almıştım. 3000 km benzinde kullandım 1 gr bile yağ eksiltmemiştir. ben yağ katkısının eksiltmeyi azalttığını düşünüyorum.

16. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bence motor yaptırmak gerekiyorsa abuk sabuk katkı maddeleri kullanmak yerine yaptırın motoru gitsin.Daha büyük hasarlara yol açmadan.

17. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Nasıl olsa motor yapılacaksa bence Motorsilk denenebilir bir suru marka onayladıysa bi faydası vardır herhalde ben şubat ayında alacağım hayırlısı olur inşallah :) tabi orjinalini almak lazım sahte urun çok piyasada

18. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Maddi durumunuzu bilmem ama bence bir süre kullanıp satın masraf yapmayın.. aydın gibi bir yerde klimasız arabaya o masrafı yapmayın klimalı daha az km bir araç bakın

Bu Sayfayı Paylaş