Kolay gelsin arkaaşlar.Sorunum şudur aracım 1 sene önce motor yaptırdım fakat o zamanlarda fazla sorun yoktu.Aracımla 2 ay sonra kaza yaptım sol ön çamurluktan darbe aldım.Arabamı tamamen toplattım.Şu son 2 aydır aracım çok yakıyor ve egzozdan aşırı su atıyor.Ne radyatörden nede motor yağında bir eksiltme oluyor ve birşey daha fark ettim aracım ilk çalışmalarda zor çalışıyor ve kalkarken sanki istop edecekmiş gibi kalkıyor.Mesela ışıklara yaklaşınca yavaşlayınca vitesteyken gazı bırakınca çok çabuk kapanıyor sanki bişey boğuyor arabayı.Servise götürdüm bilgisayara bağlayalım dedi benim önceki arabanın sahibi arabanın obd cihazına giren ara soketi çalmış bilgisayarada bağlayamadılar yani sorunu bir türlü bulamadılar canımı çok sıkıyor bu durum yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada aracım sadece benzinli 1.5 gls accent
ekzozdan su gelen aracın motor durumunun iyi oldugunun göstergesi diye bilinir. kalkışlardaki teklemeler buji ve buji kablolarından yapabilir. GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Egzosdan su gelmesi kötü bir durum değil... Motorun durumunun iyi olduğuna bile işaret derler ama tek olumsuz yanı belli bir süre sonra egzos borularını paslanmasına akabinde çürümesine ve delinmesine yol açıyor...
Yalniz oksijen sensorunu cikarincs istop ediyo takinca tekrar calisiyor ve ayrica kilometrede 45 kurus benzin yakiyor bana cok geldi benzinin litresi 4.50 buarada cok mu sizce