arkadaşlar bugün aracıma LPG taktırmak için gittim her şeyde anlaştık son anda azami yüklü ağırlığının sorun olup olmayacağını sordum ruhsatta net ağırlık 1268 kg azami yüklü ağırlık 1545 kg 277 kg lık fark lpg montajına engel . ancak ruhsattaki bilgilerin yanlış olduğu kanaati doğduğundan trafik tescil hyundai servisten alınacak doğru bilgilerin iletilmesi halinde sorunu çözeceklerini söylediler . Mersin hyundai servisi Derya oto aradım . konuyu aktardım . böyle bir belge veremeyeceklerini dahası ellerinde böyle bir belge olmadığını hyundai assan ile görüşmemi söylediler aouto cataloğ sitesinde ( 1945 yılından buyana dünya da üretilen tüm otomobillerin fabrika çıkış verilerini barındıran site )yaptığım araştırmada net ağırlık 1300kğ...... azami yüklü ağırlık ...1750 kg... yani 450 kg kapasite görünüyor ... şimdi benim ne yapmam gerek hyundai assana nasıl ulaşabilirim yada böyle bir belge verirlermi kafanızı ağrıttıysam özür dilerim.
selam internetten hyundai assanın iletişim bilgilerini bulup mail attım 2 günce ve bugün geri dönüş yaptı hyundai assan. Öncelikle bu ilgi için hyundai assana teşekkür ederim . fabrika çıkış verileri 3 nüsha düzenlenip biri trafik tescile biri araç sahibine diğeride kendilerinde kalıyormuş ve 5 yıl saklama zorunluluğu varmış . araç 94 model olduğu için bu bilgilere ulaşmanın mümkün olmadığını konunun çözümü için makina mühendisleri odasından tesbit yaptırıp konuyu çözebileğimi ilettiler kendilerine tekrar teşekkür ederim ....
güncel aracıma lpg taktırabilmek için yapmış olduğum girişimler sonuçsuz kalmış durumda . ruhsatta 5 kişilik yazan bir otomobilin azami yüklü ağırlı nasıl 277 kg olarak ruhsata yazarlar anlamam zaten ortalama 75 kg baz alınıyor buna göre 375 kg en azı olur. ruhsatın kök dosyasını trafikten çıkartım bende ne yazıyorsa orada aynı yazıyor yani hata istanbul kaynaklı trafik resmi belge getir diyor düzelteyim . hyundai böyle bir belge yok diyor makina mühendisleri böyle bir belge vermeye yetkimiz yok zaten veremeyiz diyor. Arkadaşlar 1994 model sonata 2,0 16 v gls LPG li aracı olanların acaba ruhsatlarında azami yüklü ağırlık kaç kg yazıyor paylaşmaları mümkünmü. yada bu konyu nasıl çözebileceğim hakkında bilgisi olan varmı. tüvkükün bu konudaki yetkisi nedir fabrika çıkış verileri:Curb weight (without a driver): 1300 kg / 2866 lbs Weight distribution f/r (%): Dry weight: Shipping weight: Curb weight estimated: Gross vehicle weight rating GVWR: 1750 kg / 3858 lbs Payload: 450 kg / 992 lbs Payload estimated: Towing weight: unbraked: braked:
Ben ruhsata baktım net ağırlık 1300 kg yazıyo sürücü dahil 4 kişi yaziyo ama azami yuklu agirliği yazmıyo yeri boş. Bizde arabayi ilk aldiğimizda 12 sene önce ruhsatta 2800 cc yaziyodu vergi filan yüksek cikmişti babamda assan a mail atmıştı onlarda bize bi belge göndermişti şu şase ve motor numarali aracin motor hacmi 2000 cc dir agirliği rengi filan teknik özelliklerin hepsi yaziyodu biz bu belgeyle aracı tekrar tescile sokmuştuk ruhsat değişti tekrar vergi düzenlemesi filan olmuştu sizde böyle bir yok izleyebilirsiniz