Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

94 model Sonata Silindir kapağı fazla taşlanmış ve Sabah zor çalışıyor

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda sahinerin tarafından 27 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. sahinerin

sahinerin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    esselamun aleykum arkadaşlar.

öncelikle, bu forum aracılığıyla sizlerden yardım isteyen, ben ve benim gibi arkadaşlarla ilgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı minnettarım.allah sizden razı olsun.

bende 94 model sonata 2.0 gls var arkadaşlar.
    arabamı sabah ilk çalıştırmamda zor çalışıyor ve ayağımla gaz vermediğimde devir 1000 devrin altına inip stop ediyor.ayrıca kontağı ilk çevirmemde carttttt diye bir metal sesi çıkıyor.araba çalıştığında ise araba gaza gecene kadar ayağımı gaz pedalına basarak devri 1000 de sabitlemek zorunda kalıyorum.

diğer sıkıntım ise arabamı aptal aptal çalışıyordu bunun için bir ustaya götrdüm usta arabama avans ayarı yaptı ve sonrasında bana arabanın silindir kapağının fazla taşlanmış olduğunu söyledi araba avanslı çalışıyormuş oradan anlamış.bu silindir bu şekilde bana sıkıntı açarmı ve yakıt sarfiyatını arttırır mı ?

teşekkrler.

2. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    otomatik jikle devreye girmiyormu da 1000 devrin altına düşüyor .

3. sahinerin

sahinerin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    nasıl anlarız devreye girip girmediğini ben pek anlamam da

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, gaza bastığınızda boğuluyorsa zengin karışımdan yada hatalı avans ayarından da yapabilir. Motor ısındığında çalışma düzeliyor mu?

5. sahinerin

sahinerin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yok boğulma yok arabamda sabah motor soğukken araba zor çalışıyor şöyleki motor çalışmaya başlıyor ama rölantide duramayıp stop ediyor bende stop etmesin diye ayağımla birazcık gaza basıyorum devri 1000 civarına sabitliyorum.motor ısınınca herşey düzeliyor. arabamın avans ayarı yapıldı .birde dikkatimi çeken bir şy oldu bu boğaz kelebek denilen yerin sol tarafında ucunda tek parça metal çıkıntısı olan (sanırım bu çıkıntıya soket takılıyor) bir sensör var ama o sensöre hiç bir şey bağlı değil.elektrikçim aradı taradı onun kablosunu bulamadı o ne işe yarıyor ?

Bu Sayfayı Paylaş