Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 1 hafta önce 94 model 1.6 GLS Elentra aldım.Aracımdan çok memnunum ve severek biniyorum.Fakat aracımda ufak bir sorun var ve buda çok canımı sıktı doğrusu.Bikaç yere gösterdim ama anlamadılar pek. Sorundan biraz bahsedeyim sizlere; Aracımı çalıştırdığımda rolanti gayet normal ama bazen 5 dk sonra bazen yarım saat sonra, ışıklarda dururken veya park halinde araç boşta çalışırken rolanti normal 1000 devirden iniyo ve tekrar 1000 devire çıkıyor, inip çıkıyor , inip çıkıyor.Hatta bazen stop edecek gibi oluyor ve araç kendiliğinden gaz verip toparlıyor.Özellikle dikkat ettiğim konu , bu sorun gündüzleride oluyor ama en çok akşamları farları yaktığımda veya klima yı açtığımda kendini gösteriyor.Rolanti devamlı inip çıkıyor ve hatta çok azda olsa bazen stop ediyor. Bu sorun hakkında bilgisi olan ve nasıl giderileceği konusunda bana yardımcı olan olursa çok sevinirim.
Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan kimse yokmu.Bu arabalardan doğru düzgün kimse anlamıyor.Geçengün muaynede motor numarasını bulamadılar , onu bile sanayide bulana kadar canım çıktı doğrusu.
Teşekkür ederim cevap için.Bu Cuma dediğiniz parçalara baktırtacam inş sorun düzelir.Çok can sıkıcı bir sorun doğrusu.
Eğer rolanti sorunumu ben anlatıyor olsaydım tamamen aynı kelimleri ve cümleleri kullanırdım. Benim aracım 1998 Sonata. Tamamen aynı sorunu yaşıyoruz. Sağolsun Serdar Usta teşhisi koydu fakat gerekli parçaları bulup değiştirecek ustayı da bulamadık ama bulacaz inaşallah. )))