Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

93 sonata cruise control nasıl kullanabilirim

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kartal90 tarafından 11 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. kartal90

kartal90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    herkese merhaba.93 model sonatamda cruıse control var ama nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum.bir kere düz yolda giderken cruise tuşuna bastım ama değişen bir şey olmadı.galiba o sileğin olduğu koldanda bir ayarlar yapmam gerekiyo.yardımlarınızı bekliyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. kartal90

kartal90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bahsettiğim kol da bu birde konsolda cruise butonu var işte bundan ayrı olarak

3. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Buluşmaya katılacak mısınız, orada göstermek çok daha rahat olacaktır :)

4. kartal90

kartal90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bulusmaya katılmazsan sana cevap yok diyosun ha erçin kardeşim eywhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifvalla hocam gelmek isterim ama büyük ihtimalle o zaman eskişehirde olacam o yüzden de söz vermek istemiyorum.ama durumum belli olur bir kaç gün içinde eğer gitmezsem gelmeyi isterim.ama olmazsa da bundan sonraki buluşmaları kaçırmam kesinliklehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bizim eski 90 model sonatadada vardı hatırladığım kadarıyla kullanma yöntemi silecek kolundan önce aktive edip sonra düğmesine basılı tutup istenilen hıza gelince ayağını gazdan elinide düğmeden çekince cruisedevreye giriyodu gaza yada frene basıncada devreden çıkıyodu...

6. kartal90

kartal90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler hocam deniyecem yarın.peki bu fast slow var bir de onlada hızı arttırıp azalta biliyor muyuz o ne işe yarıyor acaba?

7. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    o silecek fasılasının ayarı...

8. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok canım öyle değil, sadece göstererek daha rahat anlatabilirim diye düşünmüştüm. Soldaki yerden önce aktif etmeniz gerekiyor. Sonra 60 ya da 50 tam hatırlamıyorum ama büyük ihtimalle 60 km hızın üzerinde giderken set tuşuna basın. Zaten ayağınızı gazdan çektiğinizde araç sabit hızda gidecektir. (Accel) yazan buton ise olur da yavaşlarsanız o butona basarak ilk hızınıza otomatik döndürür aracı, sabit hıza alır tekrar.

9. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    evet kardeşim nightfish kardeşin bilgilerine ek yapmak gerekir...cruise(el gazı) panelden istediğin zaman aktive edebilirsin hızın ne olursa olsun..minimum kullanım sürati 40 km/h..istediğin hıza ulaştıktan sonra mesela 140 km/h alttaki set tuşuna basarsan sabitlenir ve ayağını gazan çekebilirsin..üstteki tuş accel(accelerate) hızını artırır.ortadaki devreden çıkarır.gaz pedalına basman devreden çıkarmaz..sebebi ise araç sollarken gaz pedalına basarsın aracı sollarsın daha sonra da ayağını gazdan çekersin eski ayarlı hızına kadar araç yavaşlar ve aynı hızla devam edersin..seyir halinde trafik yavaşladı frene bastın devreden çıktı..önün açıldı eski hızınla gideceksin üstteki tuşa bas eski hızına ulaşırsın önün kapalı trafik yavaş seyrediyor alttaki tuşa bas o anki hızını sabitler ve devam edersin... güle güle kullan..uzun yolda çok iyi hem çok rahat hem de çok iyi yakıt tasarrufu sağlıyor..

10. ozgur.kivanc

ozgur.kivanc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    önce ön konsolun sol tarafındaki (aracında sis farı var mı bilmiyorum ama varsa sisleri yaktığın düğmenin yanındaki) cruze düğmesine basıp aktif hale getirmelisin sonra istediğin sürat e ulaştıktan sonra o fotodaki kolun sağ dış tarafındaki düğmeye basıp aktif hale getirebilirsin. zaten bastıktan sonra ön panelde yeşil bi cruze yazısı göreceksin. artık cruzdasın ve gaz vermene gerek yoktur. accel düzeneğini iteklersen araç otomatikman gaz verir ve hızlanır bıraktığın yerde hızın sabit kalır. hızını düşürmek içinde dıştaki düğmeye istediğin hıza ulaşana kadar basılı tutman yeterlidir. umarım açıklayıcı olmuştur saygılarımla.

bluedarkxxx bunu beğendi.
  11. ozgur.kivanc

ozgur.kivanc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

bu arada ersin bey zaten gerekli açılamayı yapmış. neyse bi de ben yazmış oldum.

12. ozgur.kivanc

ozgur.kivanc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    fast ve slow silecek gecikme zamanını ayarlar. eğer fastı seçersen sileceklerini çalıştırdığında daha sık aralıklarla sileceklerin camı siler eğer slowu seçersen daha uzun aralıklarla siler. cruz ile ilgisi yoktur.

13. kartal90

kartal90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok teşekkür ederim hepinizi sayenizde bunu da öğrenmiş oldum.bugün bir deneyim dedim yolda ama malum ankara trafiği denemek için hiç müsait değilhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifama mantıgını anladım sanırsam cruise tusuna bastım önce daha sonra set tuşuna bastım ikaz sesi duyuldu ama hızın sabitlendiğini anlayamadım hemen fren yapmam gerekti yol çok yogundu bende kapattımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifama müsait bir yolda dener çözerim ben bu olayı.tekrar teşekkür ediyorum hepinize

14. kartal90

kartal90 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler özgür kardeşim yardımların için baya detaylı anlatmışsın cruise controlu.o fast slowla da ilgili zaten sileceğin fasıla ayarı yok mu 3 kademeli düşük orta ve yavaş. çevirilen yer gereksiz değil mi o zaman hocam eğer aynı işleve sahipse silecek koluyla?

15. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    O çevirme ince ayar modu... :D Hızlı ve yavaş tüm araçlarda standartken bazen bu konumlar yetersiz kalıyor... Öyle ki, yavaş çok yavaş kalıyor cam görüşü kapatıyor silecek ondan sonra siliyor, hızlı ise çok hızlı olup camı çiziyor.. İşte fasıla ayarı tam bu noktada devreye giriyor... :)

16. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Konuyu meydana cıkaralım bende denemedim daha croze control video ekleyebilen arkadaş varmı yukarıda sesten bahsetmişler kapı acık ikaz sesi sonradan kapatılıp acıla biliyormu

Bu Sayfayı Paylaş