Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi arabam 93 model elantra 1.6 gls yalnız çok ilginç bir sorunu var debriyaj pedalına bastığımda fren lambaları yanıyor. Sanayide bir kaç yere gösterdim gittiğim yerler hep şu ustaya git bu ustaya git diye farklı farklı yerlere yönlendirdiler fakat çözümünü bulamadık. En son gösterdiğim usta ön gögüsün sökülüp altındaki pedalların bağlı olduğu mile bakılması gerekiyor dedi fiyat ne olur dedim ön göğüsü söküp takmaya 500 tl + söktükten sonra soruna göre değişecek parçaların fiyatı ne çıkar bilmiyorum dedi.Bunları yapınca sorunu kesin çözebilecek misin dedim bilmiyorum daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım dedi. Ben de hem fiyat pahalı olduğu için hemde usta bana güven vermediği için yaptırmadım. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşanınız oldu mu? Not: Fren müşürünü falan en son gittim usta kontrol etti burada problem yok , debriyaj pedalı hafiften sağa sola hareket ediyor sorun pedalların bağlı olduğu milin üzerinde dedi.
ön göğsü söktürmeyin, o usta çok saçma birşey demiş. zaten direksiyon altında bulunan diz panelini sökünce herşey ortaya çıkar, ön konsolla pedalların alakası yok. isterseniz bu paneli kendiniz söküp bakabilirsiniz. sizin arızanız "şudur" diye çözüm bulmak zor, debriyaj pedalının mekanizması kontrol edilecek ve lambanın kısadevre yapmasına neden olan arıza bulunacak.
Yorum için teşekkür ederim fakat direksiyon altındaki diz panelini daha önce kendim söktüm debriyaj pedalının sadece debriyaja bastığımız zaman harekete ileten kısmı görünüyor asıl mekanizmanın olduğu kısım panelin arkasında kalıyor.