Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

90.000 bakımında yapılması gerekenler nelerdir?

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda DESERTSNAKE tarafından 21 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. DESERTSNAKE

DESERTSNAKE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ABDULLAH ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    samsun hyundai kamer otomotive gittim 90.000 bakımını sordum bana 1000 tl fiyat çıkardılar sanayide 500 liraya yapabilirmiyim? neleri değiştirmem gerekiyo yardımcı olabilirmisiniz elantra 2005

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Servisten ne işlemler yapılacak öğrenin ona göre hesap yaparsınız. Ama triger vs balata varsa işin içinde normal

tapatalk sagolsun

3. guven019

guven019 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Mehmet GÜVEN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ben serviste 800 tl demişlerdi 2013 yılında sonra sanayide 300 tl yaptırdım 1 yıl sonra bu senede servise yeniden 90000km bakımını yeniden yaptırdım 1000tl ye olan 300 tl ye oldu civataya düzgün sıkmamışlar kasnağın kayışı bile koparabilirdi.sanayide yaptırıyorsanızda çok güvenilir ii usta olsun. ama ben tövbeliyim 2.defada frenlerde yaşadım başka ustaya jantımıda halletiler .

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    1000 tl ve saat olarak çalışma ücreti alacaklardır, 1100 1200 e falan gelir, eğer kendiniz yapmak istiyorsanız şunları bilmelisiniz, şimdiye kadar bu arabada hangi bakımlar yapıldı? hangileri hiç yapılmadı? duruma göre kullanma kılavuzundaki periyodik bakım cetveline bakarak 90000km de mutlaka değişmesi gereken parçaları ve sadece ihtiyaç halinde değiştirilen ve bakımda kontrol edilip geçilecek parçaları belirlersiniz ve ciddi kritik parçaları yetkili servisten temin ederek diğer malzemeleri servisten ucuza dışarıdan temin edip kendi güvendiğiniz ustanıza daha ucuza yaptırabilirsiniz

Örnek vereyim mesela şimdiye kadar hiç kayış değişimi yapılmamış ise triger kayışı set halinde değişecektir, triger kayışı sökülürken diğer kayışlarında sökülmesi gerekli hazır sökmüşken değiştirilse iyi oluyor triger orjinal olsa güzel olur ama diğer kayışları servis fiyatlarına bakarak siz bilirsiniz, zamanla sertleşerek değişme ihtiyacı duyuyorlar, motor yağı ve yağ filtresi mutlak değişecektir yaşadığınız iklime motorunuza uygun viskozitede artık 10w-40 5w-30 hangisi daha önce konulmuşsa güzel bir sentetik yağ alabilirsiniz yada motorun desteklediği standartlarda ucuz yollu yarı sentetik alabilirsiniz, fakat yağ filtresini mutlaka orjinal almalısınız, antifiriz ölçtürürsünüz, rotları sallarsınız sarsarsınız, belki ayar ister, frenlerden amortisörlerden şikayetiniz yoksa ellemezsiniz gibi gibi. :) periyodik bakımı kendiniz yapmak isteyince kılavuzdaki tabloyu ve şikayetleriniz varsa onları, mevsimlik dönemlik ihtiyaçları varsa onları belirleyin o şekilde yapın yeterlidir. Gerisi sadece bu işleri yaptırmak için tanıdık iyi bir ustaya kalıyor

Hava filtresi, motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, üç parça kayış, triger seti, bujiler, buji kablosu, muhtelif ihtiyaçlar cam suyu rot ölçümü silecek ıvır zıvır en fazla 600-700 lira tutar kaliteli malzeme ve işçilik ile, arabanızı çok seviyorsanız direk yürüyen aksama ait tüm performans parçalarını sadece servislerden orjinal almaya özen gösterin dışarıda hyundai den anlayan tanıdık bildik bir usta varsa ona taktırın, servisler belli zamanlarda yüzde 20-30 indirim yaparlar takip edin onları mutlaka yakalayın o zaman temin edin, mesela hava filtresi serviste 12 lirayada satıldığı zaman var 7 lirayada satıldığı zaman var. Çünki bir triger setine 400 lira isteyebilirler ama aynı servisten kampanya yaptığı zaman 250-300 liraya alabilirsiniz.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 21 Aralık 2014
  5. DESERTSNAKE

DESERTSNAKE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ABDULLAH ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    70 binde trigerler değişmişti zaten şanzımanda skıntı var vites çok geç değişiyor bide sanzımanda yağ kaçağı var dediler ama yarın bi ustaya götürücem bakalım o ne dicek inş önemli bi sıkıntı yoktur

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tüm sıvılar + filtreler + triger seti adı altında kayışlar gergiler değişmektedir.

Bu Sayfayı Paylaş