Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

7500 bakımı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda fatih6167 tarafından 2 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. fatih6167

fatih6167 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar herkese slm 2009 model accent era war 7500 bakımı ıcın serwısı aradım bana ılk aldıgımdan ucretsız demıslerdı sımdı yag degısımınden falan bahsedıyolar 7500 de yag degısırmı yardımcı olursanız cok sewınırmm

2. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim erada 2009 model bana 15.000 km de servise gideceğim söylendi..
    sizin yanlışınız var..

3. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanlış olduğunu sanmıyorum...fakat 7500 km bakımı demiyelim de kontrolü vardır..aslında bu 3000-5000 km dönemlerinde olur..o kadar da zorunlu birşey değildir yapılan sadece genel kontroldür

4. fatih6167

fatih6167 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    banada 1500de denmıstı ama sıfırlarda ucretsız 7500 bakımı war dedıler aradım yagddan bahsedılyolar 140 lıra cıwarında tutuyomus bakımm

5. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim erada 2009 model bana 15.000 km de servise gideceğim söylendi..
    sizin yanlışınız var..

6. alivedi

alivedi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bizim de haziran 2009 era var. 15000 de bakım olduğu söylendi

7. sselim

sselim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimde aynı şekilde 2009 eram var. Servis benide 5000 km de ilk yağ ve bazı parçaların kontrol edileceğini söylerek çağırdı. henüz gitmedim fakat motor sıfır olduğundan yağ değişimin iyi olacağını ve yaptırmam gerektiğini bir kaç arkadaştan da duydum. Normalde benimde bildiğim 15000 de gidilmesiydi. Bana söyledikleri fiyat 100 lira.

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    eskiden 2-3 bin kmde yağ değişimi olurdu, motorlar rotajlanmadığı için rodaj bitiminde yağ ve filtre değişimi olurdu.
    ancak yeni nesil motorlar fabrikada rotajlandığından, rodaj işlemi ve yağ değiştirmesine gerek yoktur. şu an alınan sıfır km bir era 1 yıl yada 15 km, hangisi önce dolarsa, bakıma götürmelidir. garantinin devam etmesi için şart budur. 3bin, 5bin, 7500 bakımı gibi birşey yoktur.
    ben aracı aldığımdada 1 yıl yada 15 binde gelirsin dendi. bence hiç boşa masraf yapmayın.

9. fatih6167

fatih6167 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız bosa masrafa gerek yok en ıyısı bende degıstrmıcem.150 lıraanın ne gunahı war:)) ama aracı aldgım zaman dıreksıyon duz durdugu zaman saga donuk duruyo umarım onu yaparlar sanırım rot balans ayarı bozuk aldıgımdan berı bınıyorumm

10. istiklalcaddesi

istiklalcaddesi

Alınan Beğeniler:
    0
    2-3 ay sonra ilk yıllık bakım gelecek, (kasko ve trafikle ). bütçemi önceden ayarlamk istiyorum. tahminen ilk yıllık bakım ne kadar tutar_?

11. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ilk bakım tahminen 200-250 lira civarı tutar, bu fiyat yapılanlara veya servise göre değişebilir. bir kaç servisten fiyat almakta fayda var.

12. alikoza

alikoza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk bakım 7500 de . sadec genel kontrol .ücreti yok. asıl bakım 15000 km. de onun ücretide 160 tl. civarında yalnız bu 15000 km. bakımında 5 adet yağ,polen,vb. filitre değişiyor. ayrıca eski yağ alınıp yerine 3,5 lt. 5-30 shell yağ koyuyorlar. (bu yağın litresi 20-22 tl.)
    Düzenleyen : alikoza

13. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

eğer ben yanlış anlamadıysam demek istediğiniz "direksiyon düz dururken araba hafif sağa gidiyor"...bence bunun rot ayarıyla bir ilgisi yok..direksiyon ayarında birşey olabilir..aynı problem bende de vardı..bir lastikçide 10 dakikada hallolabilecekbir işlem..servise rottan şüpheleniyorum gibi birşey demeyin bence..ağzınızdan çıktığı anda faturanızda sağ rotil değiştiyazarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. fatih6167

fatih6167 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok aslında hafıf sagken araba duz gıdıyoo:)) ya bu hyundaı nıye bole yapıyo anlamıyorum ondan sonra mıllet begnmıyo abı arabamızıı bakalım gıdınce solıcem serwıste ne dıyeceklerr

15. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

ya aslında bu sorun bile değil farketmeyebilirdiniz bile ayrıca bu kafaya takılacak birşey değil...önemli olan şu direksiyonun yönünü unutun..araç düz giderken direksiyonu bıraktığınızda sapma varmı???...sapmadan kastım ufak şeyler değil (yol eğimi gibi fiziksel şartların sebep olabileceği sapmalar) baya bildiğiniz kısa sürede şerit değiştirecek kıvamda mıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifeğer cevabınız hayırsa servise gerek yok bir lastikçi halledebilir..

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bu konuda servisler kafalarına göre takılıyor..genelde 2.000 5.000km gibi çagırdıkları ve ücretsiz dedikleri bakım yani sadece bakıyorlar hersey yolundamı diye..
    ama bazen 5.000km de yag değişimi için cagırıyorlar..
    bildiğim kadarı ile zorunluluk yok..

17. necmettin

necmettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    banada size söyledikleri gibi 8000 km de yağ değişimi için gelmemi söylediler 1 yıl yada 15000 km de gelmem gerektiğini sevis yetkilisine hatırlattım ama yok dedi kesinlikle 8000 km de yağ değişmemiz lazım dedi aceba servisin bu uygulamasını hyundai ye bildirsekmi şikayet gibi değilde böyle bişey varmı diye

18. necmettin

necmettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    banada 8000 km de gel dediler yağ değiştireceğiz dediler 1 yıl yada 15000 kmde gelmem geretiğini söylememe rağmen olmaz 8000 km de gelin dedileraceba bunu hyundaiden bi sorsakmı böyle bir uygulama varmı diye

19. kulecmeric

kulecmeric Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    banada 7500 de genel kontrol olduğunu ve ücretsiz olduğunu söylediler 1 yılda 7500 km dolduramazsan yinede gel dediler ya 1 yıl yada 7500 km ama ücretsiz olduğunu biliyorum yağ değişimi içinde yeni motorlarda sekmanların açılmasından dolayı yağda demir tozları olması ihtimali var sizin aracınızdada bu tozlara rastlandıysa yağ değişimi önermişlerdir değiştirirseniz motorunuz için iyi olacağını düşünüyorum..

Bu Sayfayı Paylaş