Arkadaşlar selamlar... 2010 model 1.6 benzinli otomatik i30 aldım. Araç full servis bakımlı ve şu an 45000 kmde. En son geçen sene eylül ayında 34000 kmde iken 45000 bakımı yapılmış. Az binildiği için bakımlar kmsi gelmeden yapılmış. Yani ben 60000 bakımı yaptıracağım. Yetkili servisle görüştüm. Standart bakıma ek olarak ilk defa benzin filtresinin, bujilerin ve hidrolik yağların değişeceğini söyledi. 800 tl fiyat verdi. Yağ olarak castrol 10-30 kullanıyoruz dedi. Özellikle bu ilginç geldi. Ben kendi yağımı getireceğimi söyleyeceğim. Siz ne tavsiye edersiniz? Bakımlara ben de yetkili serviste devam etmek istiyorum ama fiyat fazla geldi. Siz ne dersiniz? Bakımda değisecek olan bujileri filtreleri orjinal olarak bulabileceğim bir yer var mı bildiğiniz? Kendim mi alsam diye düşündüm. Özel serviste bu bakımı yarı fiyatına yaptırırım heralde ama kullanacakları ürünler hakkında bir fikrim yok. İzmitte tanıdığım bir özel serviste yok? Lenovo A7020a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kimse yardımcı olmadı malesef... Bari aracıma hangi bujinin uygun oldugunu bilen varsa yardım bekliyorum... Ngk'nın sitesinden araç bilgilerini giriyorum. 85 kw, 90 kw, 93 kw seçenekleri çıkıyor. Aracın 122 hp diye biliyorum. Buna göre 90 kw oluyor. Ama ruhsatta 92 kw yazıyor... 2010 i30 1.6 cvvt otomatik. Lenovo A7020a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aracınızın garantisi bitmiş, bu nedenle yetkili serviste ısrar etmeye değmez diyorum. 10-30 yağ yerine 5-40, 0-40 gibi bir yağ koydurabilirsiniz. ama 10-30 yağ da kullanılabilir. türkiyedeki birçok yetkili servis dizel ve benzinlilere 10-30 yağ kullanıyor. bazı yedek parçacılar aracın şase numarasını programa girerek hangi yedek parçanın uygun olduğunu görüyor. bu parçacılardan birisine gidip şase numarasından buji temin edebilirsiniz. ben akparca.com'dan alıyorum periyodik bakım malzemelerini. onlar da şase nodan kontrol ediyor. sadece bujiyi yetkili servisten de alabilirsiniz. bunun yanında hava filtresi mutlaka orjinal olsun, polen filtresi sorun değil. yağ filtresini de bulabilirseniz orjinal alın, bulamazsanız i30 için bosch marka filtre piyasada mevcut. sanırım fren hidroliğinin değişeceğini de söylemişler, değişmesi faydalı olur. DOT3 standardında fren hidroliği kullanabilirsiniz. siz mesajı cumartesi yazdığınız için gözden kaçmış, haftaiçi forum daha canlı olur.
MErhaba, 60.000 km ye gelmeden aracım yıl doldurduğu için 60.000 bakımına götürmüştüm... Benzin filtresi değiştireceklerini bana da demişlerdi... Ben red ettim... Çünkü halen 10.000 km si vardı... Benzin filtresi 80-90 lira civarlarındaydı... Polen filtresini de kendiniz değiştirebilirsiniz... Servis biraz tuzlu oluyor... 60-80 TL civarı... Servise dışardan yağ getiremezsiniz... Servis kabul etmez bunu... 5 yıldır ben fren hidroliğini değiştirmedim... Zamanı geldi diye bende düşünüyorum... Önümüzdeki baharda bende değiştirebilirim... Eğer ki bakımlarını dışarda yaptıracaksanız Yağ filtresi, Hava filtresini, yağ tapa sını mutlaka servisten alın... Orjinal olsun...