slm arkadaşlar. son zamanlarda 60 ile 80. km arasında araç titremeye başladı. balans diye düsündüm ama ustayla test sürüsü yaptık bostayken o kilometreler arasında titreme yapmadı. sadece hızlanma aşamasında yapıyor. aks larda sorun olabileceğini söyledi. cünkü hızlanma aşamasında lastiklere binen yükten akslarda sorun olabileceğini söyledi. ama bu tabi ustanın yorumu. böyle bir olay başına gelen varsa yorumlarını bekliyrm. teşekkürler şimdiden
peki arkadaşlar neden 60-80 aralığında varda daha yüksek km yok. bunu anlamıyorum. mesela 100 le gidiyorum sollamaya cıkıyorum dayanıyorum gaza ama gr sallama yok. aksta sorun olsa her yüklenmede sallanmazmı araç.
Aynı hız aralığını farklı viteste deneyin. Yine titreme oluyorsa akslardandır. Eğer titreme olmazsa motor kulaklarında problem olabilir.
evet katılıyorum 90 kadar arka tekerlerde balans bozuklugu varsa yapıyor 90 dan sonra yapıyosa ön tekerlerde balans olunca yapıyor .benım lada vardı edkıden orda basıma gelmıstıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
söylediğim gibi bende 60-80 arasında oluyor. arka lastiklerdenmi acaba gerci usta arka lastigede baktı ama aks dedi yinede.
slm bendede aynı sorun vardı servis bedavadan sağ aks ımı değişti olmadı dışarda baktırdım meğer sol aks lalesiymiş sorun şimdisölicem değişin diye bide zorluk yaratıyorlar garantiye girmez diye sıkıştırınca oluyor şimdi direksiyon kutusundan ses geliyor bakalım napcez karşılamaz diyorlar bilgisi olan varsa sevinirim.