arkadaşlar 2004 model benzinli getz im var 60.000 bakıma gidicem neler yapılmalı bilgim olmadığı için yardımcı olurmusunuz kandırılmak istemiyorum
Alttan 60 Bin km altına bakarak neler yapılması gerektiğini görebilirsinz. D : Değişmesi Gerekiyor. K : Kontrol edilmesi gerekiyor. Gerekirse değişmesi.
tabloyu nereden aldın bilmiyorum ama biraz yanlışlık var.bildigim kadarı ile triger 60 binde değişiyor(bizim accenti biz 110 binde aldık daha önceki sahipleri hiç değiştirmemiş biz 112 binde değiştirdik) trigerle birlikte sökülmüşken diger kayışlarında değişmesi faydalı çünkü hepsi birbirine baglı oldugu için tekrar tekrar işe gerek yok(zaten diger kayılar klima-direksiyon-fan kayışı toplamda 30-35 tl serviste^-klima kayışı serviste pahalı dışarıdan daha kalitelisini 15 tl ye bulabilirsiniz digerleri serviste daha ucuz>') zaten diger kayışların değişimi trigerle aynı işçilik ücretine sahip.otomatik şanzuman yagı 90 bin km olmaz 35-45 bin arasında değiştirilir yani 90 bin bakımında 2. defa değişmesi gerekir(bu araçlarda şanzuman yagı çok önemli arabanın vites geçişleri bu yagın basıncı ile oluyor bildiginiz üzere)
<a href="https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9502&KW=60%2E000+bak%FDm%FDn%FD+yapt%FDrd%FDm" target="_blank"> Konu açmadan önce arama butonundan açmak istediğiniz konuyu lütfen aratınız https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9502&KW=60%2E000+bak%FDm%FDn%FD+yapt%FDrd%FDm </A>
Ben bir kere daha soracağım, sizin konumunuz nedir belgeye bile itiraz edecek kadar, 30.000'de şanzıman yağı değişmez, 3 sene yada 90.00'dir, ikincisi otm şanzıman'mı bu yağ basıncıyla felan değişsin, nerden uyduruyorsunuz bunları,ayrıca her triger kayışı 60.000'de değişecek diye bir kural'da yok...
tabloyu iyi incele bu tablo sadece düz şanzuman veya otomatik şanzuman için verilmiş tablo değil hem düz vitesli arabaların hemde otomatik vitesli arabala için verilmiş bir tablo.biraz dikkat edersen anlarsın ne demek istedigimi
Kitapçığın doğru olup olmadığını bilemem ama bildiğim bir şey varsa oda hem yaşım itibarı ile hemde yönetici olmam vasfıyla hitap şeklinizin doğru olmadığı, bu konuda"şimdilik" daha dikkatli olmanızı öneririm...
bakın sizinle takışmak gibi bir niyetim yok lütfen sizde benim yazdıklarımı iyi inceleyin ondan sonra cevap verirseniz sevinirim.bizim aldıgımız accent 110 bin km ye gelmiş ve triger hiç değişmemiş biz alıp öyle değiştirdik.burdan çıkıyor zaten triger illa 0 binde değişecek diye bişey var demedigim.
O Kitapçık doğru hocam... Normalde Hyundai 90.000 'de değişsin diyor.. Türkiye servisleri türkiye şartları vs sebeplerden dolayı 60.000 'de karar kılmışlar ve 60 bin olarak ayarlamışlar triger ömrünü.
bende öyle duymuştum.sadece hyundai degil diger bütün servisler aynı düzeni yapıyor konulan yagın kalitesi düşük oluyor veya filtre ve yag en az 5 bin km daha götürür ama servisler diyor her 10 bin veya yılda bir.buda servise girip çıkmayı arttırıyor.örnekte verdim bizim accentin triger seti değişirken klima kayışı hariç diger kayışlar hala sapasaglam duruyordu araba 110 bin km yaptıgı halde.