Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

60,000 bakım mazemeleri

'Sohbet' forumunda Birol Çalışkan tarafından 28 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. Birol Çalışkan

Birol Çalışkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben kendı adıma konusuyorum aracımda her bi sorun oluştugunda hep servıs hep servıse gıderdım cokda kazım yedım acıkcası son gunlerde %25 oran dedıklerı ındırımde bana cazıp gelmedı parcaları aldım kartal sanayıde yarın hepsi bence cok cok uzuca mal ettım ''yağ42,50 tl, bor pover 40,00'' diyer parcalar tek tek bilmiyorum fiyatları ama toplamı ''122,00 tl'' Herkeze burdan bakımları için ve yedek parca için yardım edebilirim... (accent admire 1.3 )

Düzenleyen : Birol Çalışkan

2. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    yarın kartal sanayi de 80 tl işcilikle taktırıyorum dedigim gibi herkeze yardımcı olabılrım

3. Misafir

Misafir Guest

kartal sanayide nereye yaptırıyorsun abi?

4. weoy

weoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 model otomatik vites getzin 30000 bakımı için kullanılan malzemeler nelerdir öğrenebilirmiyim...kampanya dahilinde 285 tl para istediler benden.kampanyadan önce sordum 280 tl dediler. bu nasıl kampanya ise anlamadım...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

5. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Helal sana Birol kardeş, işte bende bunu savunuyorum. Değil 5 yıl,10 yıl garanti verseler yine de servise gitmem. O parçaları serviste taktırmaya kalksanız rahat 500-600 TL çıkardı cebinizden. Bu kriz ortanımda tomotiv sektörü ayakta kalmak adına ötv indirimi yaptılar ama acısını bir yandan servisler bizim cebimizden çıkarıyor,diğer yandan da sağolsun devlet ona buna zam yaparak ( yakıta,vergiye,trafik sigortasına )onlarda ellerini cebimize attılar,paramızı çalıyorlar. Devir ekonomi dervi...

6. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen aynen arkadaşlar ist. olupda daha servıse hayatta gıtmem bu parcaları aldıgım yer dekı adamala konustum coğu servıs parcaları burdan alıyor dedı aynen servıs burdan alacak parcayı 200 300 işcılık gerısı haav parası gelsın paralar sonra bence uyanık olmak lazım arkadaslar saygılar

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Aynı Benim Mantık Ne Servisi Ya Alırım Parçalarımı Aksaraydan Doğru Topkapıya Yada Atatürk Oto Sanayiyehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Ne O Kadar Paralarımı Kaptıracam

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu gmb kore malıymış bazı araçların üzerinden çıktığını söylüyordu parçacılar. benzinli için olan triger seti 50 tl civarı, dizelinki iki katı fiyat. iki tane kayış var etiketsiz onlar direksiyon ile v kayışı mı? 80 tl işçilik iyi fiyat. hayırlı olsun ağır bakımın birolum

9. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    köksal hocam aynen agır bakımım evet o kayışlar dedıgın gıbı V kayışı direksiyon kayısı 80 tl işcilik yok bole bı fıyat hatıra gonlule nıyaden olcak bıde bi sigara alırım adam cagıza temızz :))

10. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    o değilde bor power i merak edıyorum soledıklerı ve guvenerek her yerde yazdıkları vaatler gerceklesecekmı ?

11. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Birol sen ben motoru sıkıştıran adamlarız.. İşte bor burada bize biraz olsun yardımcı oluyor aşınmayı en aza indiriyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.4 Getz 60 bin bakımına 300 lira verdim yetkili serviste. Acaba size söylenilen parçalar içinde neler mevcut.

Buyrun konumdan kopyaladım...

Aracımın motor yağı boşaltıldıktan sonra motorun iç kısmı özel
    sıvılarla . Benzin filtresi 90 bin km'de değişiyormuş fiyatı 18 lira
    olunca onuda değiştirin dedim. Bor hakkında sorduğum ise kendilerinin Bor kullanmadıklarını ve
    tavsiye etmediklerini dile getirdi. Bende servisim olduğu için tamam
    dedim.

Elektrik destekli direksiyonlarda sertleşmesi gerekir dediğimde öyle bir şey yok aksine yumuşar diye yanıt aldım...

1.4 cc Benzinli Getz 60.000 Km Bakımı;

Motor Yağı 4 Lt ==> 68 Lira
    Yağ Filtresi ==> 6.91 Lira
    Hava Filtresi ==> 6.04 Lira
    Polen Filtresi 2 Ad. ==> 45.50 Lira
    Buji 4 Adet ==> 24.88 Lira
    Cam Suyu Katkısı ==> 3 Lira
    Fren Balata Temizleme Spreyi ==> 5 Lira
    Sarf Malzeme ==> 5.75 Lira
    Yağ Tapa Contası ==> 0.75 Lira
    Yağ Boşaltma Tapası ==> 2.21 Lira
    Yakıt Hattı Sistemi Temizleme ==> 34 Lira
    60.000 Km Peryodik Bakım 2.4 Saat ==> 117.60 Lira

Genel Toplam == 340 Lira ( %18 Kdv Dahil )

Fiyatın içinde araca TÜV muayene bakımı yapıldı ve belgeleri bana verildi.

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ya arkadaş ben bu servisleri anlamıyorum, 1-2 ay önce eraya hava filtresi aldım 18lira, şimdi nasıl 6 lira oluyo, yuhh yaa, sırf yoluyorlar bizi valla
    birde bu balata temizleme spreyine uyuz oluyorum,
    millet koca kutu 5-6 liraya satıyor, bunlar iki cıs yapıp 5 lira yazıyor, amma dengesiz fiyatlar haa

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şunu belirtmek istiyorum. Her defasındada üstüne basa basa belirtiyorum. Hyundai arabamdan çok memnunum, sevmediğim konumu ise servis ve servis çalışanları.

Örneğin Getizin 30 bin bakımı 200 lira Opel Corsanın 30 bin bakımı 250-280 lira arası. Ama aslında aradaki farkı hak eden Opel servisi. Niyemi ?

İlk etapta bekleme salonunda kendimi Türk evinde misafir gibi hissediyorum, yediğin önünde yemediğin arkanda misali. Arabanın bakımları yanı sıra 50 belki daha fazla nokta kontrolünden geçiyor. Arabanın stepnesinin bile havası durumu kontrol ediliyor, daha ne diyeyimki ?

Ben arabamı aldığımdan bu yana ilk kez servise götürdüm, alışmışım 9 senedir Opel yetkili servise gidip öyle tanımlamışım yetkili servisleri.

Ya bırakın onu bunu kontrol etmelerini stopta yanmayan ampulleri kontrol etmelerini söylememe rağmen yapılmamış.

60 bin bakımı dahil toplam 8.5 iş günü arabam serviste kaldı, nedenmi benzin filtresini değiştirin diye iş emrine yazdırdım ama usta bakmış temiz imiş kara kutu plastiğin neresinden anladın temiz olduğunu yazık günah diyip değiştirmemiş. Ama polen filtresi 50 lira ter temiz olmasına rağmen değiştiriyorsun ama 16 liralık yakıt filtresini değiştirmiyorsun.

Diğer sebep araba 120 ve üzeri km direksiyonu zapt edemiyordum, dışarı balanscıyada götürdüler teşhis 4 lastiğin tabanı balans tutmuyor. Aynı lastikleri götürdüm başka bir balanscı 30 dk balans tutmayan lastikleri sıfır balanslı olarak ayarladı ve maşallah problem yok.

Akabininde 9 senedir Opel arabamızda bir hiç demeyiz ama servis lastikleri ön/arka eder balansını yapar ve elime değişenler dışında koca kağıtta bakılan edilen ve kontrol edilen yerlerin listesi verilir.

ŞSiz şimdi söyleyin hangi servis verilen bakım ücretinin karşılığını tam anlamda veriyor...

Ha başka markaların servisleride iyidir elbette ama ben 9 senedir Opeli götürdüğüm için kesinen yorum yapıyorum....

Karar sizin.

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Orjinal parçaları alıp güvenilir bir özel serviste yaptırmak en güvenilir olanı gerçektende. Yanlız dikkatimi çeken fotolarda GMB markasındaki parça nedir birde orjinal mi yan sanayimi ?

16. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    tiriger seti hocam orjinal kore malı hepsı hyundain orjinal parcaları
    sukadarını soleyım benım aldım yer hyundai servislerıne mal veren bı toptancı bu adamlardan alıp uzerıne kar koyup sana bana satıyolar adamlar ruhsatı istedı hayırdır yaa dedım şase nosuna gore parcaları cıkarttılar gerısını sız dusunun artık bu parcaları burdan alcan sonrada guvendıgın herkezın bı ustası vardı goturcen orda taktırcaksın servısede yolunmuycan bundan sonra böle yapacam sımdıye kadar verdıgım paralara hercekten acıyorum

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Parçaları aldığın yerin adı şanı adresi varmı hocam. Paylaşırsan sevinirim...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

18. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    http://www.aryadis.com/hocam burası maltepede burası cokda samımı oldugum ınsanlar zaten siteye girin fiyatlar cok cok ıyı

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim, hemen adresini kayıt ettim, ileride lazım hiç olmazsa uygun fiyata bol parça olan yer bilmiş olurum...

20. Birol Çalışkan

Alınan Beğeniler:
    0
    bişey degıl onemli olan sevise yolunmamak degılmı :))))

Bu Sayfayı Paylaş