Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

6 ay önce değişen amortisörler yine ses yapıyor

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hakan1717 tarafından 10 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. hakan1717

hakan1717 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Nisan ayında arabam 13.000 km de iken şikayetim üzerine serviste 4 amortisör değişti. Gecen altı ay zarfında toplam 3.000 km. yol yaptım şu an arabam 16.000 km. de, amortisör ile ilgili şikatetlerim şu an 6 ay önceki ile aynı. Bu sürede arabamı sadece ben kullandım ve hiç kötü yolda kullanmadım diyebilirim. Gelen sesler inanın beni çok rahatsız ediyor. Ayrıca takılan amortisörler iyileştirilmiş olanlardandı. Bu durumda ASSAN ın iyileştirilmiş amortisörlerini dahada iyileştirmesi gerekiyor bence.

2. Misafir

Misafir Guest

Hocam arabalarımızda süspansiyoneksikliği olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz, ancak yapılan iyileştirmelerin doğru yönde olmadığı kanısındayım, herkez bi amortisördür tutturmuş gidiyor, benim fikrim sadece amortisör olarak değil iyileştirme çabalarının içine yaylarında girmesi lazım diye düşünüyorum, yaylar yeterli gelmediği müddetçe takılan amortisörlerin sizi'de başınıza geldiği gibi yeterli olacağını sanmıyorum, zira süspansiyonu sağlayan yaylar, amortisörler yayları tutuyor, yaylar zayıf kaldığı için'de yük amortisörlerin üzerine binip süspansiyonu zayıflatıyor ve amortisörlerin çabuk tükenmesine sebep oluyor, benim fikrim bu.

3. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bir ara bu konuyu kafaya çok takmıştım artık takmamaya çalışıyorum. Bu konuda Maysan ı aradım üretim ve tasarım müdürü Volkan bey ile görüştüm. Accent Era araçların süspansiyon sorunundan bahsettim. Uzun uzun konuştuk. Araçlarımızın sorunundan ilk kez haberi oluyordu. Hyundai den bu konuda herhangi bir girişimi yok dedi. Sonra iyileştirilmiş amortisörlerden bahsettim. Sıkı durun arkadaşlar amortisörlerde herhangi bir iyileştirme yok. Volkan bey bu iyileştirmenin sadece amortisörün oturduğu çanakta yapıldığını, yoksa amortisörün yapısında veya teknolojisinde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini ısrarla belirtti. Aslında buradan anlayacağınız, amortisörlerden gelen sesler aslında amortisörlerden değil, çanaktan geliyor.Ses vuruntu sesidir... Çanaklar amortisörler ile birlikte olduğundan değişince mecburen amortisörlerde değişiyor.Maysan ın yetkilisinin söylediği budur.
    Daha öncede bir arkadaşımız bu konuda epeyce bir araştırma yapmıştı. Era ların amortisörlerinin Kia Rio amortisörleri ile aynı olduğunu, yalnız Rio nun amortisörlerinin orijinal Kore malı Mando marka olduğunu belirtmişti. Hatta cebinden 4 amortisör için 600 ytl ödeyerek Rio amortisörlerini Erasına taktırmıştı. Zıplamanın tamamen kesildiğini belirtmişti.Çok memnundu... Şimdi forumda göremiyorum pek.
    Arkadaşlar ayrıca Hyundai Accent araçlarda da çok amortisör sorunu olmuş bir ara ve Maysan ın epeyce başı ağrımış. Yalnız Volkan bey diyorki, Biz bu sorununamortisörlerden değil, Accentler de özellikle yumurta kasalarda zamanla şasenin eğildiğini kanıtladık diyor yahu. Amortisörler sık sık bu yüzden bozuluyormuş. Yumurta kasalardan sonraki kasalarda bu sorun yokmuş içiniz rahat olsun. Yalnız bir aracın şasesi durduk yerde çarpılıp yamuluyorsa vayki vay, heyki hey derim...
    Düzenleyen : raven

4. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Oda güzel. Bi bu eksikti. Fuarda buluşmak üzere arkadaşlar. Walla yetkiliye orda ulaştık ulaştık. Ulaşamazsak artık yapacak bişey yok. Ben servislerle uğraşmaktan bıktım artık...

Bu Sayfayı Paylaş