Arkadaşlar 50-60km hızla giderken ters yöne girmemek için son bir hamleyle doğru yola girmek istedim ama aracın ön sağ tekeri kaldırıma vurdu ve zıpladı. byağı şiddetli oldu. sonra durup baktım lastiğin kaldırıma vuran kısmında hafif bir yırtık gibi zedelenme gibi bişey var ve de jantın o kısmı biraz eğilmiş. Aracı o şekilde kullandım direksiyonda titreme falan yok yol tutuşu da iyi bi sıkıntı yok. sizce göstermem gerekir mi?200km yol gittim bişey olmadı. sadece araç kalkarken sağ önden trıl trıl bi ses geliyo sonra 20-30 a çıkınca kesiliyo. ama ses çok hafif. kulak vermek gerekiyor duymak için.
lastiklerin yanak kısımlarında olan zedelenmeler bildiğim kadarıyla tehlikeli bir durum. bence aracın ön takımını bir gösterin. stepne sağlamsa lastiğide onunla değiştirirsiniz.
Öncelikle geçmiş olsun. jant düzelir, lastikte hafif te olsa, yarılma var ise , kesinlikle değiştirin. Öndeki tek sağlamı arkaya alın , Arkaları öne alıp , BALANS YAPTIRIN. Stepneyi, önden gelen tek sağlam ile birleştirip arkaya alın. Zedelenmiş lastiği içeriden yama yaptırıp STEPNE kullanınız. ROT ayarlarını kontrol ettirin, salancak rot rotillri baktırın. Düzenleyen : Ogun
yanak kısımlarından alınan zedelenmelerde tamir yaptırmanızı tavsiye etmem. zira aynı olay benim başıma da geldi. arkadaşıma araba sürmeyi öğretiyordum. oda düz yolda yeter sürdüğün birazda kaldırımlarda dolaşayım dedi.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif sonuçta olan benim lastiğe ve janta oldu tabi. zira kime sorsam tamir olmaz yada olursa iyi olmaz dediler. bende iki adet lastik almıştım.
Geçmiş olsun.Ön lastikleri değiştirmen grekiyor.Benim yiğenimde bienim aracımla çukura girdiğinden biliyorum.Jannta presle düzeliyor 30TL bir rakamı var
lastik balon yapmış olabilir o şekilde binmeniz tehlikelidir.Jantı düzeltirler ama lastiği değiştirmelisiniz.Ayrıca geln seslerin kaynağıda rot başı veya z rotu olabilir aracın servise girmesi gerekir.
Rot ayarınız büyük ihitmalle bozulmuştur.Jant yamulmuşsa onu düzelttirin.Lastiğede bi baktırın yolda bırakmasın
Arkadaşım en ekonomik çözüm ( 4 LAstiğin diş derinliği aynı ise ) 1. Önde deforme olan lastiği Stepne yap. 2. Arkadaki 2 lastiğini ÖENE aldır. 3. Stepne + Öndeki tek lastiği arkaya al. İlk Önce Rot, rotil,aks,amortisör başlarını kontrol ettir. 4. İşin sonunda 4 lastiğine balans yaptır. yoluna devam et...
Aşağıda resimde görüldüğü üzre. daha önce farkına varmamıştım. ama Bu ayar düğmesi o pervanenin üzerine geliyor mu gelmiyor muydu?? Düzenleyen : acar
yok hocam yanlış değil de. bu kaldırıma çıkma olayından sonra kafama takıldı. acba diyorum o ayar düğmesi pervaneye de çevrilebiliyomuydu yoksa önceden de öylemiydi. Birde sıfıra getirdiğimde de hala içeri üfleme yapıyor. az da olsa.
o pervane dügmesi 0 da durması gerekiyor ve şu anda konumu sıfırda pervane işaretinin anlamı klima veya havalandırma girişinin şiddetiniayarlama dügmesi anlamındadır Düzenleyen : Serkan Örnek
ilahi arkadaş. Kaldırıma çıkınca havalandırma düğmesinin ucu da kayacak değil ya https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Takma kafana, yazılanları yapıp binmene bak. Arkadaşlar söylenecek herşeyi söylemişler zaten. Şu havalandırma düğmesi 0 da iken hava gelmesi olayında sana katılıyorum. Üreticiler ana bir kapak yapıp olayı bitirmiyorlar, her çıkışın altındaki düğmeyi ayrı ayrı kapat diyorlar. Tüm firmalar böyle yapıyor. İnsan dostu bir havalandırma tesisatı yapamadılar ki daha. Kasalar değişiyor, havalandırma sistemleri 20 yıl öncekilerle aynı. Düzenleyen : bsdera
kardeş öncelikle geçmiş olsun. yazını okumaya başlayınca ben mi yazdım bu mesajı diye şaşırdım. bende geçen gün bir arabadan kaçayım diye kaldırıma vudum lastiği. baktım lastiğin yanağı yırtılmış.şaşırdım nasıl patlamadı diye. lastikçiye götürdüm. baktılar abi binmeye devam edebilirsin dedi.lastik hava kaçırıyormu diye suya soktular. sonra içine baktı. birde yırtılan kısmı jantın üstündearacın alt kısmına bakacakşekilde iç kısma aldı. sanki hiç bişey olamaış gibi. birde jant a 2 çekiç darbesivurunca herşey düzeldi ama ben genede yakın zamanda lastikleri eğiştircem. aiemizle gidinceAllah korusun patlama falan olur diye korkuyorum. tekrar geçmiş olsun
Darbe alan lastik deeeeğiiişşiirrr... ,, Bu bilhassa ön lastikse hiç, ama hiç düşünülmez dahi.. Şakamı yaa.. lastikçinin yaptığı kazaya davet, başka bir şey değil ki.., 90-100 ile giderken ön lastik patladığında Allah korusun Ayet-el kürsi bile zor kurtarır.. Önce emniyet..
valla hocam pazar gecesi saat 2 de istanbuldan yola çıktım boluya geldim Allahtan bişey olmadı. başka çarem yoktu. ilk işim lastiği değiştirmek. Umarım ön takıma bişey olmamıştır. Tek korkum bu.