Merhabalar 2009 model accent era 1.4 select otomatik vites araç sahibiyim.Aracım LPG li.Benim sorum aracım hızlanmaya başlarken 5000 devirde vites atıyor.Bu normalmi.ve 5000 devire geldiğinde sanki aracım turbo sesi gibi bir ses çıkartıyor.Birde lpg de şehir içinde kilometrede 40-45 kuruş yakıyor.Bu biraz fazla deilmi Saygılarımla
Vitesin yanındaki OD Over Drive tuşuna basılı şekilde kullanırsanız vites yükseltme aralıkları uzayacaktir. Vites normal kullanım modunda ise gazı bıraktığınızda kendisi devre uygun vitese geçecektir. Dip gaz yapınca da vites kuculecektir. Samsung Galaxy S5' den Tapatalk Kullanarak Gönderildi
OD over drive tuşu sadece son vitese geçişi engellemek içindir diğer vites değişimlerinde hiçbir etkisi yoktur 4 ileri aracın sadece 3 vites kullanmasını sağlar. Vites değişimlerine gelince gaza ne kadar basarsanız vitesler o kadar geç değişir otomatik şanzımanlarda gaza yavaş yavaş basın vites değiştirmesini istediğiniz devirde ayağınızı hafif gazdan çekin bir üst vitese atacaktır...
Valla bende rpurcek arkadasin dedigi gibi biliyorum. Sonatada kullandigimda gecis devrini uzatiyordu. Son vitesede geciyordu.
Ben OD tuşu bulunan era, focus, Getz, Suzuki Swift vs. Birçok aracı kullandım. OD aktifken şanzıman spor moda geciyor. Akrep-44 abinin dediği olayı ilk defa duyuyorum.
Bencede OD tuşuyla alakalı olabilir. Eğer devirli kullanılmaya yaramıyosa OD tuşunun işlevi neki. Son vitese geçmemesinde ki amaç ne olabilir o zaman? GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar özür dilerim ama gerçekten ben anlamadım aracın 5000 devirde vites atması normalmi. Od tuşuna basmıyorum basınca ekranda sarı od ışığı ikazı yanıyor.
O zaman bence normal değil. Acaba gaza fazla mı yükleniyosunuz. Ben yüklenince 6ya kadar çıktığıda oluyo. Ama onun dışında daha düşük devirde vites atıyo. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gaza fazla yuklenirseniz (Dip gaz) de 5000 devri geçmesi normal. 3000 devirden sonra gazı hafifçe bırakırsanız araç vites yükseltecektir. OD tuşuna basmiyorsaniz tamamen sizin sürüş seklinizden kaynaklanan bi durum. Bu şekilde bir deneme sürüşü yapın derim. Samsung Galaxy S5' den Tapatalk Kullanarak Gönderildi
Evet sanırım gaza fazla yükleniyorum . O zaman gaza fazla yüklendiğim için ve ani gaz verdiğim için 5000 devirde vites atması normal diyebilirmiyiz.Aracımda bir sorun olduğunu düşünmüştüm verdiğiniz cevaplar beni ferahlattı çok teşekkür ederim. Saygılarımla
Gaza çok fazla bastığınız için 5000 devire kadar çıkıyorsunuz dur otomatik viteslerde o kadar fazla gaza basmak şanzımana zarar verebilir otomatik viteslerde hafif hafif gaz verilir normal vites geçişi aralığı ise 2500 devir olması gerekir
[/url][/IMG] şimdiki aracım getz 1.4 otomatik eski aracım 1.5 accent yumurta kasa 98 modeldi ben kaç tane otomatik araba kullandım 98 accentteki otomatik şanzımanı hiçbir arabada görmedim maşallahı var vites geçişlerini hisetmek mümkün değil en dik yokuşta bile arabada beş kişi var milim geri kaydırmazdı gaz pedalına tepkisi muhteşemdi ayağımla vites değiştiriyordum sanki ama şimdiki getz ayağımı gazdan çeksemde 2,3 saniye kadar vitesi yükseltmiyor sanki eminmisin der gibi Ayrıca sizin araçta vitesi P den çıkarmak için frene basmanıza gerek kalıyormu veya kontağı açmadan frene basmadan vitesi P den çıkarabiliyormusunuz?
Gaza aniden yukleniyorsaniz guc kazanmak icin bir alt vitese geciyor. Siz vites atti saniyorsunuz. O/d tusunu ne amacla kullaniyoruz arkadaşlar. Benimki hep kapali bi sikinti olurmu
Forumda konusu mevcut yanlış hatırlamıyorsam. Benim bildiğim aracı devirli kullandırıyo. Bi nevi sport mod gibi bişey. Son vitesi iptal edip deviri yükseltiyo. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar özellikle otomatik getz kullanan arkadaşlar bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var.sizin araçlarda vitesi P den başka bir konuma almak için kontağı açmaya veya frene basmaya gerek kalıyormu benim getz kontağı açmasam bile vitesteki mandala basıp istediğim konuma getiriyorum.. ancak önceki accent aracımda kontağı açmadan ve frene basmadan kesinlikle vites P den çıkmazdı kontağı açıp frene basınca vites kolunun orda bir çıt sesi duyardım bir kilit sesi gibi böyle bir fonksiyon vardı ama getz de yok sanırım veya benim getz de bir sorun var cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...