Merhaba, 2006 model 1.4 DOHC Getz sahibiyim , aracı yeni aldım ve foruma da yeni üye oldum.. Şu anda 48500 km de ve bildiğim kadarıyla en son 42.500 de araç bakıma girmiş. 50.000 bakımında değişmesi gereken parçalar nelerdir , daha önce 50.000 bakımı yaptırmış arkadaşlar bilgi verebilirler mi , Ayrıca bakım ücreti olarak ne kadar verdiler , her servis kafasına göre bir fiyat söylüyor aklım karıştı şimdiden.. Yardımcı olabilirmisiniz...
Arkadaşım bu arabalar her 15.000 km de bakıma girer.Servisler 20.000 km lik yağ koyarlar ama her ihtimale karşı 15.000 km de değiştirirler. Sen 60.000 km de bakım yaptıracaksın. İster serviste yaptır ister dışarda, ama değiştirmen gereken parçalar şunlar; <B style="mso-bidi-font-weight: normal">2006 - 2010 Hyundai GETZ 1.4 DOHC Benzinli Periyodik Bakımları<?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><O></O>[/B] 15.000 KM ( 1.Yıl ) Bakımı : <B style="mso-bidi-font-weight: normal"><O></O>[/B] - 15W-40 Castrol Magnatec Motor Yağı<B style="mso-bidi-font-weight: normal"><O></O>[/B] - Yağ Filtresi<B style="mso-bidi-font-weight: normal"><O></O>[/B] - Polen Filtresi <B style="mso-bidi-font-weight: normal"><O></O>[/B] 30.000 KM ( 2.Yıl ) Bakımı <SPAN style="mso-spacer
Triger 90.000'e yazılmış ama ben olsam 60-70.000'de değiştirirdim. Motordaki en hayati veen son riske atılacak parça.
2002 - 2005 model 1.3 12V 85hpbenzinli getz lerde 60.000 de değişiyor.2006 - 2010 model 1.4 16V 97hp benzinli getz lerde ise 90.000 de değişiyor. Bunlar katalog değerleri Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi
periyodik bakım tablosu güncellendi.değiştirildi bazı modeller için bilginize...servisinize sorun.selamlar
Verdiğiniz bilgileri için teşekkür ederim , o zaman 60.000 i bekleyelim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif En azından haziran aylarında indirimli servis günleri felan oluyormuş o zamana kadar bekleyelim bu arada da 60.000 e yaklaşırız biraz olsun.. Bir şey daha sormak istiyorum , aracın farlarında biraz problem var , camları biraz solmuş , içlerinde sorun yok ama camlarının üzerinde mat bir tabaka oluşmuş ve bir kaç temizlik malzemesi ile temizlemeye çalıştım ama başaramadım, bu camları nasıl temizleriz bi fikri olan var mı.. Düzenleyen : araknafobiaaa
60.000 i beklemek akıllıca olur. Far konusuna gelecek olursak, farlar genelde yüksek ısıdan dolayı zamanla iç taraftan o plastik malzeme üzerinde solma yaratır. İlk günkü gibi canlı bir görünüm vermeniz zor. Ama yine de iç tarafı temiz,dışı mat duruyor diyorsanız. Kireç çözücü maddeleri sulandırarak dıştan temizlemeyi deneyin.