Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

5 Ay Önce Yetkili Serviste Bakımı Yapılan Arabam Yolda Kaldı

'i20 Elite Forum - Club (GB) (2014–20XX)' forumunda sefakksal tarafından 17 Eylül 2025 tarihinde açılan konu

1. sefakksal

sefakksal Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Sefa Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Arkadaşlar bende 2015 model, 87.000 km civarında kaskosuz manuel benzinli bir i20 Elite Blue var. Bu arabayı uzun yol ve haftasonu misafirlik, ek iş haricinde kullanmıyorum. Senede 8000 km gitmiş bir araç. Tabiri caizse garajda yatıyor öyle. Nisan ayında her zaman olduğu gibi yetkili serviste bakımını yaptırdım. Aracı bakım için teslim ettiğimde 85.000 km'deydi. Fakat bu cumartesi, yine bir ek işe giderken 87.000 km'de arabanın baskı balatası bitti. Sırf böyle sorunlar yaşamamak için yetkili servisinde yaptırıyordum zaten aracı aldığımdan beri. Normalde böyle şeyleri uzatmam da bu yetkili servis, bunun tüm parçalarına tek tek bakmıyor mu? Arabayla bir tur atmıyor mu şöyle? Baskı balatasının bittiğini, azaldığını söylemesi gerekmez mi? Yani 10 senedir titizlikle hep aynı yerden, yetkili servisinden periyodik bakımını üşenmeden yaptırıyorum. Ama böyle bir mağduriyet yaşattılar bana. Çekiciyle tekrar aynı yetkili servise çektirdim. Yani bu araba sürekli git-gel yapan bir araba olsa bakımdan 1 ay sonra yolda kalacaktım muhtemelen. Bunu yetkili servise de aynı bu şekilde anlattım ama "Olan olmuş, biz söylemişizdir de danışman belki size söylememiştir." gibi cevaplar verdiler. Hani bu klima gazı, lastik havası gibi basit bir durum değil ki. Ağır bakım meselesi sonuçta. Söylense, bakıma gelmişken onu da değiştireceğiz zaten. 40.000 TL fiyat çıkardılar debriyaj setini komple değiştirmek için. Nisan ayında tespit edilip söylense, sanırım 25.000 TL civarına halledecektim ve 3.000 TL çekici masrafım olmayacaktı. Yetkili servisi şikayet etmeyi düşünüyorum. Periyodik bakımda A'dan Z'ye her şeyine bakılmıyor mu bu araçların? Güya her şeyiniz tamam diye verdikleri teslim formundan 2000 km sonra yolda kaldım bildiğin. Bakım parası alırken hiç acımıyorlar da öyle fiyat konusunda. Bu konuyla alakalı verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Nasıl ilerlemek lazım? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum gerçekten. Teşekkürler.

Sonata Baba, onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,337
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Baskı balatası bir anda bitmez, öncelikle yukarda kavramaya başlar, sonrasında yüklendikçe yada dik yokuş çıkarken kaçırmaya başlar, en sonunda ise düz yolda bile kaçırmaya başlar. Yani tamamen bitmeden 1-2.000 km öncesinde fark edilir şekilde belli eder. Siz hiç mi fark etmediniz? Bakımın üzerinden 5 ay geçmiş, servisi şikayet etmenizin mutemelen bir getirisi olmayacak.

MAERKEK bunu beğendi.
  3. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,322
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    40 bin çok, alın bir valeo marka set dışarda yaptırın

MAERKEK bunu beğendi.
  4. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,460
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Teorik olarak var lakin daha bakan firmaya denk gelmedim, sikayetiniz yoksa eğer yağ bakımı ile gerekli bir parça varsa degistirip gonderiyorlar, daha Hyundai ile periyodik bakıma girmedim.
    Çok basit bir örnek vereyim, sıfır araç aldınız, size teslim edilirken tüm kontrollerinin yapılması gerekli lakin lastik havasını normal seviyeye ayarlayananına denk gelmedim, hep çok yüksek seviyelerde teslim edildi, ilk isim havalarını düşürmek oluyordu.

5. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    928
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    i20'lerde kronik bir baskı balata sorunu olduğunu duymuş ve yaşamıştım. Fakat denildiği gibi baskı balata bir anda bitecek bir şey değildir, zamanla kendini belli eder. 87 bin baskı balatanın bitmesi için erken bir zaman ancak kullanıma göre değişebiliyor, sarf malzeme sonuç itibariyle. Fakat yetkili servisten beklentinizi kesinlikle düşürün derim, çünkü beklentinizin yarısı kadar bile iş yapmıyorlar. Sadece şikayet üzerine giderseniz bir ihtimal ilgilenirler.

adgny bunu beğendi.
  6. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    302
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Ayağınızın debriyaj üzerinde bekletilmesi ve bu durumun farkında olmamanız gibi etkenleride düşünün bence.Farkındanda olmadan hasara çoğu zaman bizde sebep oluyoruz.157.000km de orijinal fabrika çıkışlı admirede hala aynı debriyajı kullanıyorum.ilk aldığım günden pek bir farkı yok.Kullanım son derece önemli.Debriyaja en ufak temas hızla hasara neden olur.

7. Vale0

Vale0 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    217
    Ad Soyad:
    Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Ustanin insiyatifindedir bu tür konular.
    Bakim sonrası, tesadufen de bazi aksakliklar çıkabiliyor.
    Servis; " o gün baktım herhangi bir sorun yoktu, kullaniciya bilgi verdim hatali kullanimdan baski balataya surucu zarar vermiş şeklinde yorumlayabilir".
    Kisaca eskiyen ve aşinan parçalar her daim olacaktir...

8. SerialKiller41

SerialKiller41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    317
    Ad Soyad:
    Koray Yunus
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Buna benzer olayi V kayisinda tecrube ettim. 1.2 mpi style pan aracim 0-140.000km arasi sadece yetkili serviste bakimi yapildi sanirim 100.000km deyken bakimdan ciktim yola gitcektim son kez kontrol edeyim diye bir baktim v kayisinin yarisi kopmus. Servise soyledim umurlarinda olmadi 750₺ ucret cikardilar. 140₺ ye disarda yaptirmistim.

Bu arada benim baski balatada belirtisiz bitti kacirma yokusta geri kacirma yoktu sadece kronik hastalik olan trafikte kalinca kalkista titreme vardi oda en basindan beridir var, bir gun ansizin geri vitese ve 1. Vitese gecmedi debriyaj bmc kamyon debriyaji gibi oldu 2. Ve 3. Viteste servise gittim

Bu Sayfayı Paylaş