Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

5-30 yağ sorunu

'Genel Sorunlar Ve Çözümleri' forumunda koramiral tarafından 20 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. koramiral

koramiral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    volkan kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    İyi formlar arkadaşlar şöyle bir sorunla karşılaştım 4000 km önce aracıma 5/30 yağ koydurttum bu sabah aracımı park ettim yağına baktım çubukta az yağ vardı yağ lambası yanmadı hiç hemen sanayiye gittim 1 lt yağ eksiltmiş araça ekledik yağı ancak yağ yaksa duman atar araç duman falan yok kaçakta goremedim ustaya kontrol ettirdim egzozu bişey yok bu araca 5-30 yağ konmaz dedi ondan eksiltmiştir dedi 10-40 koyulması lazım dedi sizce 5-30 incemi geldi bundan eksiltmiş olabilir mi bide arkadaşımı aradım motor sıcaksa yağ yukarda kalmış olabilir 1saat falan bekle yağ dibe çökünce fazlalığını anlarsın dedi hemen korkma dedi. Sizce nedendir şimdiden tşkurler

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    motor sıcak olduğu zaman 1 litre yağ yukarıda kalmaz yukarıda kalan en fazla 1 çay bardağı kadar yağdır. Muhtemelen motor yağ eksiltiyor araba 100-150000km leri devirmişse motorun geçmişteki kullanım şekline bakım sıklığına da bağlı olarak yağ yakma başlamış olabilir motor yağını azar azar eksiltiyordur o yüzden eksoz dumanından ve çekiş düşüklüğü hissettirmiyor olabilir zaten motor yağı az eksiliyorsa eksoza kadar gelmez zaten katalitik konvertörde yanıp gidiyordur buhar olup belli belirsiz eksozdan çıkıyordur, bu arabaya uygun doğru motor yağını kılavuzdan API ACEA ILSAC gibi standartına ve bulunduğunuz iklim şartına göre önerilen vizkozite değerine tekrardan kullanma kılavuzundan bakın belirlenen standartları karşılamayan yağlar motora zarar verebiliyor ancak vizkozite ikinci derecede önemli bir konu. Sağlıklı sağlam motora 0w-30 yağ bile konsa bence 4000km de 1 litre eksiltmesi fazla, her ne kadar daewoo yu bu konuda bilmesem de benim getz e ilk bakımda serviste 5-30 yağ koymuşlardı sonra ertesi sene ben gittim dışarıda 10w-40 magnatec doldurttum ertesi sene yine magnatec 10w-40 doldurup sonraki üç sene 5w-40 castrol edge ve en son 5w-40 shell helix ultra doldurdum açıkçası birçok farklı vizkozitede yağı denedim ve hepsini bir sene kullandım, hepsinde de değil yarım litre bir çay kaşığı kadar bile eksildiğini hissetmedim yağ çubuğunu en çok 10-15 günde bir çekip bakarım yağ çizgisi nerdeyse aynen durur.

10w-40 yağ ile değiştirmek yağ eksiltmesini tam manasıyla çözmez ama azaltabilir 4000km de değilde 8-10000km de yarım litre yada 1 litre eksiltir, arabayı sakin kullanarak gittiği yere gider diyerek yağ ilavesi yaparak kullanmak bir nevi geçici çözüm olabilir bence.

MSC ve koramiral bunu beğendi.
  3. koramiral

koramiral Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    83
    Ad Soyad:
    volkan kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    İlginç olan 3litre yağ alıyor benim motor 1litreden biraz fazla eksiltmesine rağmen yağ lambası hiç yanmadı iyi bildiğim bir motor ustasını aradım az önce kesinlikle 5 30 yağ eksiltme yapar dedi hatta üstünede birsürü kızdı bu arabaya koyulur mu bu yağ ne biçim ustaymış bunu yapan diye söylendi bakımı geldiği zaman 10 40 koyarız dedi kime motoru gösterdiysem sağlıklı dedi bende tabi tedirgin oldum

4. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Benim sonata 155 bin km oldu
    Hep 5 30 koyuyorum
    Birakin yag eksiltmeyi motor benzinde iken calistigi bile duyulmuyor masallah
    Bazen motorun calstigina inanmiyorlar

5. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    Eranin kullanma kılavuzunda 5-30 veya 10-40 kullanabilirsiniz yazıyordu ben 5-30 kullanıyorum bi sıkıntı yok.yalnız şu var km yüksek araçlardaki yipranmadan dolayı yağ viskozitesinin bi tik arttırmak faydalı diye duymustum

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Bundan onceki aracim ford expedition du
    5400 cc v8 300 hp
    Sattigimda 400 bin kusur km de idi
    Ona da 5 30 koyuyordum hic eksiltme yoktu onda da
    Saat gibiydi masallah

7. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Castrol aracın için edge 0 40 a3 b4 birinci tercih, edge 10 60 yağı ikinci tercih olarak öneriyor sen edge 10 60 koy yanlız castrol marka koy.

Castrol marka koy dememin amacı başka marka yağın özelliği aracına uygun olmayabilir... :)

koramiral bunu beğendi.
  8. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Eğer aracınızı sürekli devirli kullanıyorsanız ve lpg varsa yağ eksiltmesi normal ben 1.5 vgtye 5w30 koyuyorum 10 bin kmde sonunda 1 damla dahi eksilmeden yenisiyle değiştiriyorum

9. Alican3471

Alican3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Alican Hüyüktepe
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Valla kardeşim geçen ay yağ bakımında sırf yağla ilgilenen yere gidip yağ bakımını yaptırdım ordaki usta castrol magnetek yağ attı 10 40 ama geçen gün bende yağ eksitmesinden supelenip oto pratiğe gittim adam kesinlikle 10 40 attirma su an atmışlar ama birdaha attirma dedi 5 40 ideal dedi

koramiral bunu beğendi.
  10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    CAstrol MAGNATEC 5w40 ile 10w40 arasında SENTETIC ve yarı sentetik haricinde fark yoktur.
    5w30 haha çok mevsimi soğuk yada soğuğa yakın olan yerlerde kullnılır bir tık incedir. SENTETİKTİR.

10w40 , Yarı sentetik EKONOMİK kısa ömürlü
    5w40 5w30 SENTETİK PAHALI ancak UZUN ömürlü koruyucu gurubudur.

YAĞ MARKA ve numara değişiminde ilk değişimde belki az eksilme olabilir.
    Yağ seviyesi Mİn ve MAX arasında değişim süresi boyunda kaldığı sürece (EKLEMEDEN) sorun çıkmaz.

Yene nesil araçlar, Az yada çok benzinli yada DİZEL az miktarda yağ eksiltebilir. Bilhassa TURBO araçlarda bu daha belirginleşir.
    Bu Eksiltme 1 yağ değişiminde SEBEPSİZ 1 LT üstüne çıkarsa ARAŞTIRMA yapmak gerekir.

rundll32 ve zeki19 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş