ses sistemi taktırmaya elvrişli olmayan bütçem var fakirllikten aklıma bu yöntem geldi nedersiniz bu işlerden anlayanlar öneri verebilirler mi
12 volt 220 vot a ceviren inverter lazım birde kullanacagın cihazın son seste cektigi wat ö nemli ona göre inverterin gücü olması lazım yani wattı önemli bir de cakma degil kaliteli bir malzeme olması lazım artı aküden cok güc harcıcagını düşünüyorum aküyü cabuk tüketebilirsin ortalama 600 w lık bir inverter tahminimce iyi birşey 300-400 tl arası tesisat dı yerleştirmeydi yani olur olmasına ama nasıl olur iyimi olur kötümü olur bilemem onun yerine bence elindekinle yetin yada buna harcıcagın parayla bir kademe iyileştir cihazını
Aslinda ev ses sistemleri 12 volt ile calisiyor içinde adaptör ile 220 den 12 ye düşüyor. Elektronik ten anliyorsaniz adaptörü iptal edip 12w çalıştırabilirsiniz. _______________________________ instagram/ SALİH_KARALİ53 www.facebook.com/Tokyogarage
O kesin degil Salih abi. 2+1 lerde kullanilan entegre +20 ve -20 Volt istiyor en az . (tda2030a) 14.4 V la calisan entegrelerde var.
ses sistemi simetrik besleme değilse sorun olmaz aslında voltaj kısmıda o kadar sıkıntı yaratmaz mesela 14.4 volt ihtiyaç varsa araç tesisatı çok rahat yeter voltajdan ziyade yüksek ve tam sinüs akım olduğundan aradaki farkı zaten tolere eder. ilk etapta ses sisteminin besleme değerlerini ölçün eğer uygunda olur neden olmasın. ama piyasadaki pek çok ses sistemi simetrik beslemedir. kendim lise yıllarında 2+1 amfi eko vu metreli epey güzel sayılabilecek bir amfi yapmıştım simetrik 50 volt ile çalışıyordu bilenler simetrik 50 voltun ne kadar yüksek olduğunu anlarlar. ama yandı bak aklıma geldi şimdi eski yıllar bi kötü oldum
Çözümleri yukarıda söylediler zaten. Yapabilen değil böyle birşeyler uğraşan yok desek daha doğru olur. Görüntü acisindan hic güzel bi uygulama olmaz bence.ayriyettende o sistemi beslicek invertörün parasini+ diğer masrafları kenariya ayirip aracin ustundekileri ucuzda olsa satsan seni idare edicek normal bi sistem yapabilirsin. Boyle bir uygulamaya girmeye değmez.murat abinin dediği gibi isin içine besleme farkliliklari girdiği icin invertör şart oda az para degil. Dediğim gibi yapilacak masrafla idare edicek bi teyp ve bir çift te kolon alabilirsiniz.macera aramaya gerek yok diyelim
umudumu kestim nihayetinde peki kaborta üzerindeki vernik soyulmalarını pasta cila ile kapatabilir miyiz yada pasta cila boya anlamı taşır mı pasta cila yapılmış bi arabaya boyalı yada işlem görmüş gözüyle bakarlar mı
pasta cila vernik yanıgına etki etmez. ama saglam bir araba düzenli olarak detaylı temizlik yapılıp ustaca pasta yapılıp cilalanırsa daha degerli olacaktır.
pasta cila ile arabamın görünümünü albenisini arttırsam bu araba boyalı gözüyle bakılmaz dmi kaputum da vernik soyulmaları var bi kabortacıya sordum boyayalım dedi
ya boya başka birşey pasta cila başka birşey birinde olan boyayyı parlatıp temizliyosun o büründe üstüne bir kat boya atıyosun boya atıp atmamak senin tercihin cilalı arabayı kim boyalı zannedebilir onuda ben anlamadım
yani cila boya kadar satarken fiyat düşürücü bi etken değildi r demi bunu öğrenmek istiyorum haliyle ilk araba sahibi olduk böyle size basit gelecek sorular sorabiliyorum kusura bakmayın
Pasta,cila ve boya apayrı işlemlerdir. Orijinal boyalı bir aracın ciziklerini pasta ile alırsınız hare gidericiler ile harflerini alırsınız son olarak da cila ile parlatırsınız. Değeri düşmez aracın.hatta düzenli olarak bu isi yaparsiniz araciniza "bakımlı" derler.. Fakat vernik yanığına hic bir çözüm yok maalesef tek careside boyatmak.burada önemli olanda bu işte aracin yasindan ötürü güneş yanigi var ve sen bunu boyatiyosun daha iyi birşey olmasına rağmen bagzi insanlar kazali gözüyle bakıp fiyat kirmaya calisiyorlar. Yani cevap şu ki fazla bir değer kaybi olmaz voyatmadan önce fotograflayin alacak kişiye gosterirsiniz. Vernik yaniginin tek çözüm yolu bu çünkü. Gereken yerler boyanıp komple bir pasta cila yapilirsa da araç kendini gösterir zaten
Vazgeçmek alın bir invertör, teybin AUX girişiylede sistemi bağlayın tamamdır. Sistemin kaç watt çektiğini bilip ona göre invertör alırsınız.