Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

4g63/g4cp modifikasyonları

'Motor Modifiyesi' forumunda 4g63 tarafından 19 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. 4g63

4g63 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4g63/g4cp bakımsız bırakıldığında adamı fıtık edebilecek enteresan arızalar verebilen bu motor aslında tasarımı ve kullandığı materyaller doğrultusunda yüksek performans ve güç için çok büyük bir cevher barındırır. Tabi bu durumun farkında olan mitsubishi kullanıcıları ve aftermarket parça tasarlayanları sayesinde aslında uçsuz bucaksız parça çeşitliliğinede sahiptir önemli olan sizin ne istediğinizi bilmenizdir.
    g4cp'ler Hyundai'de atmosferik olarak kullanıldığı için (turbo versiyonları varmı bilmiyorum) ilk olarak atmosferik düzenleme bilgilendirmesi yapmayı tercih ediyorum.
    Öncelikle motorun internallerini bir incelemeye alalım(atmosferik). Hyundai'nin Mitsubishi'den aldığı 4g63 blokları 1.gen olarak geçer (1. jenerasyon) bunlar Mitsubishi'nin 89-92 arası kullandığı 6 saplamalı, 85mm bore 88 mm stroke'lu 4 nokta enjeksiyonlu çift egzantirikli motorudur. piston pim yuvaları 21mmdir. Büyük balatı ve ağır olan krang'ı yavaş devirlenen ama yüksek tork üreten bir dizayna sahiptir. (600 beygirlere kadar stock krangla yürüyen eclipse'ler var. sanıyorum ki sınırları bu civarda) biyel kolları Turbo araçların üstündeki kollarla tamamen aynıdır. Bu kollar oldukça güçlü olsada en zayıf noktaları saplamalarıdır bu yüzden 250 beygir sonrasında kullanıcak olan arkadaşlara kesinlikle arp saplamalar ile değiştirilmesi önerilir. atmosferik pistonlar turbo pistonlarıyla aynı mazemeden yapılmış olsada dizayn kaynaklı olarak segman araları zayıftır bu yüzden yüksek avansta (vuruntu yapmaması için) kullanımı çok mantıklı değlidir tabi iyi yapılmış bir ayarla kimse yüksek güçlere dayanamayacağını söyleyemez. Yine yağ pompası turbo modelleriyle tamamen aynıdır, dişli sistemli yüksek dayanıklı bir parçadır. basıncının yükseltilmesi için herhangi bir ekleme çıkartma çarpma yapılması gerekmez.
    Bu bilgiler ışığında motor'u açtırmadan önce mutlaka arp üst kapak ve kol saplamalarınızı alın bir kenarda dursun derim ben ;
    Bir sıralama yapmayacağım kafama göre kategori vererek yazıyorum.
    nefes alma
    Cold air kitle başlamak mantıklı bir tercih, tabi bizim bu motorlara açık hava filtresi bulmak büyük bir sıkıntı ama mitsubishi eclipse 1g için k&n nin açık hava filtreleri var ebay'de onları tercih edebilirsiniz. ( başka bir filtre kullanımı konusunda benm bir projem var eğer olumlu sonuç alırsam size bildiririm) silikon dirseklerle desteklenmiş krom bir kitde havanızı soğuk tutacaktır ki soğuk hava herzman iyidir.
    Gaz kelebeği ve manifold'un port&poolish'e tabi tutulması : gaz kelebeği 60mm ve 62mm e kadar genişletilmesi güzel sonuçlar veriyor. üst kapağın portları ve emmedeki karşılığı zaten yeterince geniş ancak güzelce zımparalanması ve parlatılması hava debisini arttıracağı için size ekstra güç sağlayacaktır.
    Motor açıldığı zaman nefes almayı artırmak için emme tarafının portları büyütülebilir, subab yuvaları 1 mm genişletilerek paslanmaz çelikten subablarla değiştirilebilir. Ayrıca bu aşamada yay ve şapkayla birlikte 264 dereceye kadar egzantirik takılabilir. Bu motora 280 dereceye kadar egzantirik üretiliyor (şehir kullanımı) ancak turbo olmayan araçlarda ciddi rölanti problemlerine yol açabiliyor. Benim tercihim 264 emme 252 egzos egzantirik dereceleri olurdu. bu arada 264 derece için yay ve şapka gerekli görünmüyor ancak parçaların yorgunluğunuda göze alırsak değiştirilmesini tercih ederim.
    Yakıt:
    Havayı artırdığımıza göre alınan yakıt miktarınıda arttırmak mantıklı olur diye düşünüyorum. Motorların üzerinde 240cclik enjektörler var , Mitsuların benzin pompaları 300 cc lik enjektörleri besleyebiliyor ama hyundailerden çok haberim yok bu durumda 300cc lik 350 cclik hatta ve hatta 440 cclik turbo stock enjektörlerini bile kullanabilirsiniz (benzin pompası ve tablası ile) ancak bu işlemi kesinlik

2. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    :) gayet güzel bilgiler... Emeğinize sağlık...

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bir Takım Modifikasyonlra İle 4G63 Motordan Başka 1000 Bg Üzeri Güç Alınabilen Bir Motor Bilmiyorum..

4. 4g63

4g63 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şuan John shepard'ın eclipse'i 1400+ beygirle yürüyor ancak aşırı beslemeler kısmında bu araçtan ve yapılan modifikasyonlardan bahsedicem ama bu beygirler için yüksek fiyatlar ve emek söz konusu. İlk olarak herkesin yapabileceği düzenlemeler üzerine konuşmak istedim.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

Bu Sayfayı Paylaş