Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

444 CARBON CLEAN İLE ENJEKTÖR TEMİZLEME İŞLEMİ ??

'Detaylı Temizlik' forumunda ramchi tarafından 20 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. ramchi

ramchi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba  1,5 dizel aracıma 444 carbon cleaner enjektör temizleme katkısı uygulamak istiyorum. ancak internetten araştırıdığım kadarıyla milenyum ve admire dizellerin yakıt depolarının içleri boyalı olduğundan deponun içine koyunca içerdeki boyayı söküp filtreleri tıkayıp çok ciddi masraflar açıyormuş. içinizde bu modellerde uygulama yapan yada yapınca sorun yaşayan varmıdır?? ben harici olarak uyulama yapıldığını duydum yakıt deposundan boruları ayırıp uygulama yapılıyormuş ama bu seferde besleme yi nasıl yapıyolar yanı mazot pompasının nasıl mazotu iteceğini anlayamadım. bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim..

2. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    bende geçenlerde enjektör sorunu oldu katkı maddelerinden kullanmadım götürüp temizlettim şimdi sorun yok çok fazla süren bir işlem değil bilginiz olsun diye söylüyorum bunları eğer aracınızda sorun varsa bence temizletin gitsin baya bi performansı etkiliyor.

3. ramchi

ramchi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    enjektörleri sökerekmi yapıyorlar işlemin ücreti nekadar ?

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim arabamda 2006 model 78 bin km'de ve 0-78.000 km boyunca hep yetkili servis bakımlı. Geçenlerde arenoxs enjektör temizleme katkısı kullandım, birşey fark etmedi açıkcası. Servisede sormadım ki daha önce cc temizleme yapılmışmı diye. Ne kadar ücrete tabi bu uygulama acaba ?

5. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Fiyatı Ortalama 100 Tl Gibi Bir Rakamdır
    Admire Kasa İçin Konuşuyorum Arka Koltuk Altındaki Mazot Pompasının Giriş Ve Çıkışlarına Cihazın Hortumlarını Bağlayıp Hem Cihaz Hemde Araç Çalışıyor 30 İla 45 Dk Sürüyor

6. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    ben yaklaşık 2 hafta önce yaptırdım 100 tl verdim araçta gözle görülür bir şekilde performans artışı oldu size tavsiyem enjektör sorununuz varsa kesinlikle temizletin

7. ramchi

ramchi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım arkadaşlar ilgilenip msj yazan herkese teşekkürler..

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabamı aldığımda 3 ay önce bakımdan çıkmıştı, bende titiz biri olduğum için tekrar yetkili servise soktum arabamda hiç birşey olmadığını belirttiler sadece arkadan gelen seslerden ötürü burclar takozlar vs değişti. Enjektörlerden sıkıntı ne nasıl olur ve anlaşılır acaba ?

Bosch servislerindede sanırım bu cc işlemini yapıyorlar. Yetkili servislerdede bu uygulama var sanırım...

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Erkan Senin Araçlarda Sorun Yok Kurcalatmaya Değmez :) Yakıtın İyi Kaliteli Olsun Arada Bir Katkı At Yola Devam

GRAFTT bunu beğendi.
  10. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    merhaba

ben enjektör sorununu şöyle yaşadım arac sabahları ve soğukken normal çalışıyordu ama ısındıktan sonra çok geç çalışıyordu marş motoru dönüyor ama çalışmıyordu araç enjektörleri temizletince eski haline döndü tek marşla hızlıca çalışıyor artık

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim, şimdi olayı ve arızayı daha iyi anlamış oldum. Bende peryodik olarak güvenilir markaların yakıt katkılarından ve enjektör temizleme katkılarından kullanıyorum. Semtimde güvendiğim Opet istasyonundan yakıtımı alırım, ve genelde arabamda yakıt ışığını yakmamaya özen gösteririm.

12. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    iyi bir cc 2.5 saatten aşağı sürmez.250 ml würht katkı ve 250 ml mazot ile karıştırılıp araca rölantide yaktırılır.Ve bizim araçlarımız 500 ml yi rölantide en kısa 2.5 saatte yakar...

ben 2008 yılında 100 liraya yaptırmıştım profosyonel bir elektronik mühendisi yapmıştı.

30 liraya yapanda vardı ama dandik bişey yaptırmak istememiştim.

CC den sonra araçta bir rahatlama hissetmiştim aracım 70 bin kmdeydi ve işlemi yapan arakadaş tamda zamanı demişti 100 bini geçen araçlarda faydasının olmadığınıda söylemişti.

Ayrıca enjektörleri çıkarıp temizletmek bence en son yapılacak iştir.Ve açıkcası enjektörleri kesinlikle kısa zamanda oynatmam....şu an bu aracım 50 binde bu aracada 70 binde yine profosyonel bir usta ve würht marka katkı ile CC yaptıracağım.

CC enjektörleri zaten temizletmek amaçlıdır ve iyi yapılırsa hem enjektör hemde motordaki kurumları temizleyerek aracın performansını ilk günki gibi yapmak ve tıkanmayı engellemek amacına ulaşmayı sağlar

13. ramchi

ramchi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    250 ml würht 250 ml mazot karıştırıp arabaya yaktırılır demişsin. peki bununasıl arabaya yaktıracağız depoya würht ü dökünce deponun içindeki boya kalkıyor filitreleri tkıyor çok masraf çıkıyo diye söylentiler var..harici olarak nasıl yaktırıcaz bu karışımı araca bilen varmı??

14. cenderus

cenderus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yavuz Selim
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar CC yani carbon clean işlemi yakıt besleme ve yakıt geri dönüş hortumları yerinden çıkarılarak yani aracın deposu pasif edilerek yapılır. Aracın deposu yerine katkının konduğu harici depodan beslemeye hortumla takılır ve dönüş hortumuda yine harici depoya ulaşır. Harici depoda aynı aracınızda olduğu gibi yakıtı depodan alıp pompaya basan bir düzenek vardır.

1. İlk olarak harici depoya wurth katkı konur.
    2. Öncelikle aracınızın geri besleme hortumu yerinden çıkarılarak harici deponun hortumu buraya takılır.
    3. Araç çalıştığında geri dönüş hortumundan harici depoya yeteri kadar mazot alınır.
    4. Araç durdurulur ve bu sefer aracınızın besleme hortumu yerinden çıkarılarak harici depodan gelen besleme hortumu aracınızın besleme hortumuna bağlanır.
    5. Öncelikle harici depo çalıştırılır böylece katkı aracınıza basılmaya hazır hale gelir.
    6. Aracınız çalıştırılarak katkı + yakıt karışımı çevrime gönderilir.

Araçlarımız eğer 2.0 HDI değilse 1 saatte yaklaşık 0.6 - 0.7 lt yakıt yakar. Dolayısıyla 1 saat gibi sürede bu karışım yakılır. Yapılmaması gereken işlemin kısa sürede bitmesini sağlamak için gaza basmaktır.

15. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Yeri mi bilmiyorum ama lpg enjektörleri nasıl temizleniyor?

16. kara

kara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracın marş süresi 1 saniye arttıysa enjektörlerde problem olduğu kesinmi yani benim aracımda 45000 km de enjektördenmi bilemiyorum ısıtma bujileriyle alakalı olabilirmi bazı zamanlar ısıtmayı beklemeden çalıştırıyorum aküden sanmıştım ama değilmiş akü yeni halen 1 1.5 saniye marş geç alıyo

17. Çağrı.06

Çağrı.06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ÇAĞRI AKTAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    S.a arkadaşlar ben yeni katıldım buraya aracım 2004 accent admire 1.5 crdi ankaradayım ,benim aracım sabahları ilk çalışmada zor çalışıyordu ısındıktan sonrada geç alma problemi vardı bujiden dediler değiştirdim ama sorun değişmedi İvedikte bi pompacıya gittim sorunun enjektörde olduğunu söyledi enjektörün biri bozuk çıktı tamir edip içindeki bozulan parçayı değiştirdi ve taktı araç düzeldi bi sıkıntı kalmadı bu işlem için 150 tl civarı ücret alıyorlar.

18. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben fiat bravaya benzin deposuna yaparak uyguladım... Tavsiyem kesinlikle Carbon Clean servisinde haricen uygulatmak...

19. Woody

Woody Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Fatih Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    benzer bir kaç konu daha var sitede arama yaparak ulaşabilirdiniz detaylı bilgiye madem açmışsınız konuyu tekrardan anlatıyım

carbon clean kesinlikle ve kesinlikle würthle falan yapılmaz belki onunda carbon temizleme katkıları vardır fakat carbon clean bir yöntem ve ürünün adıdır
    ürün ismi markalaştığı için insanlarda böyle bir algı olumuşdur. örneğin selpak gibi
    carbon clean amerikalı bir firmadır işi araç yakıt motor sistemini temizleyen ürünler ve ekipmanlarını üretmekdir.

uygulamasına gelince carbon clean makinesi elektrikli ve firması tarafından baya fiyatlıca satılan bir üründür. makinenin deposuna yakıt+cc eklenir arabanızın motoru açılarak enjektör kütüğüne cc den gelen hortum bağlanır ve aracınız artık cc makinesinden gelen yakıt ve deterjan karışımı ile çalışmaya hazırdır araba çalıştırılır 30 45 dk arası araç çalışırı ürünün marifeti enjektör motor blogları ve egzos sisteminde carbonun temizlenip atılmasıdır çalışmaya başladıkdan bir süre sonra egzosdan çıkan o simsiyah duman ve sıvıyı görünce aklınız başınıza gelir uygulaması öle çok aman aman bir ustalık istemez ama usta olmak gererki enjektör temizleyecek kadar bilgi ve makine yeterli
    yine tekrarlıyim carbon clean başka bir ürünle yapılamaz yapılsa carbon clean olmaz würthse würth sonaxsa sonax olur

detaylı bilgiye burdanda ulaşabilirisiniz CARBON CLEAN TÜRKİYE

20. Dcrctn

Dcrctn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Dinçer Çetin
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sadede dizel araçlarda mı oluyor enjektör temizleme ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş