Merhaba;Yeni aldığım 2012 elentra d-cvvt Otomatik vites // Bu arabayı servise goturecegim daha bir yıl garantisi varmis servisden ogrendim samsun kamer otomotiv 4.yıl bakımı yapılacak bu araca dedi ve 850 tl olarak baslayan fiyat mudurun araya girmesi ile 625 tl ye dustu.Baska bir servisede soracagım (çorum Karataş) .Normal bkm dan farklı olarak benzin filitresini soylediler sanırım Servisin bahsettigi bu 4.yıl bakımının icerigini bilen varmi yardiminiz icin tesekkur ederim.
Hocam tam ezbere 4 bakımda neler yapılır bilmiyorum yalnız şunu söyliyeyim , Önce şikayetlerin varsa sen sırala takipçi ol yapılıken. Onların standart 4 yıl bakımı ama aracın 30 bindeymiş galiba normalinde 60 bini devirmen gerekirdi araç az km yapmış bu da aracın diri ve iyi olduğunu gösterir. Bir şikayetiniz yoksa 30 bin için onların verdiği 625 tl normal , ben geçen yıl 30 bin bakımına gittiğimde aracım 11000 km civarıydı 580 tl dediler blue kart indirimi falan 486 tl ye yaptırmıştım.
Normal olarak benzinli aracın bakımında, yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişir. 4 yıl bakımında yakıt filtresi ve yakıt depo hava filtresi değişir. Ek olarak 4.yılda tahrik kayışları kontrol edillir gerekiyorsa degiştirilmesi istenir yalnız servis maceraya gerek duymaz ve kayışları kopmadan 4.yılda degişir. Normalde servisin sizden 850tl talep edip 625tl'ye düşmesinin ardındaki sebep de muhtemelen bu tahrik kayışlarının listeden cıkarmasıdır(koparsa degişiriz mantığı). Yoksa aradaki 225 liralık fark pazarlıkla düşülecek bir rakam değil. Not:keşke bu soruyu servideyken servis danışmanına sorsaydınız.
Bu forumu bu yuzden seviyor ve deger veriyorum servis ile telefonda konusmustum aklımada gelmedi bu fiyat farkı neden olustu diye sormayı ama gidince dikkat cektiginiz Tahrik kayışlarınıda soracağım tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim benzin filitresinden bahsetmislerdi fakat yakıt depo hava filitresinden bahsetmemislerdi bunlara dikkat edecegim baska uyarilariniz varsa bekliyorum.Saygılar
Polen filtresine de dikkat edin farklı servislerden fiyat alırken. Bazı servisler polen hariç bazıları dahil diye fiyat verir. Tutarı 60-70tl civarı olduğundan hariç verilen fiyat cezbedici olabilir. Kısacası fiyat alırken neler yapılacak/değişecek diye sorun. Bir diger husus, bakım esnasında ekstra çıkabilecek masraflar, aracınız yanlış anlamadıysam 30.000km'de, bu zamana kadar fren balatalarınız değişmediyse muhtemelen ya degişmesi gerekecek ya da değişimine az kalmıştır denilecek tabi bu kullanıma baglı olarak değişiklik gösterebilir. Sadece ön fren balataları düşünürsek tahmini 250tl civarı olur.
15000 km bakımı yapılacak yeni i20nin akdeniz bölgesinde uygun fiyat veren servis terciniiz varmıdır ? yada fiyat aralıgı ne olmalı
santa fe polen filtresine servis 121 tl+kdv istiyor, bakımlarda fix fiyat uygulamıyorlarsa polen filtresiz fiyat teklifi alın, aradaki farkı görün.
Her servis ayrı bir fiyat veriyor biri 800 kusurden 600 kusure bir digeri direk 425 diyor eger icerigi ayni ise bune be ya.Servise icerigini sordugumda her ikiside farkli seylerden bahsediyor.Aramızda hic bu islere(per.bkm) tam hakim birileri varmi acaba arac hyundai elentra 2012 ov arac 29200 km 30.000 bkm yada servisin tabiri ile 4.yıl bkm yapılacak
30.000km bakımi ile 4.yıl bakımı aynı şey değildir. 30.000(24.ay/2.yıl) bakımi olarak fiyat alırsanız direk 425tl derler, yağ/yağ filtresi, hava filtresi, dahil ise polen filtresini degisir gönderirler. Yanlış mi yapılmış olur.? Hayır ama eksik kalmış olur. Bakımlar 15.000km veya 12 ayda bir yapılır, hangisi önce dolarsa. Siz az km yaptığınız icin yıllara göre gideceksiniz yani 4.yıl/48.ay diger adıyla 60.000km bakımı yapılması gerek. Bu bakıma da yazdığıma ek olarak yakıt filtresi, yakıt depo hava filtresi ve tahrik kayışlari değişir. O zaman da fiyat 800tl gibi rakamlara ulaşır. eger durum hala anlaşılır değilse, siz en iyisi kullanma kılavuzunda bakım tablolarına bir göz atın.
Tesekkur ederim cok acıklayıcı oldu.4.yıl bkm mı yaptıracağız yani servis elemanıda boyle açıklasa sorun olmayacak tesekkur ederim sagolun