Önümüzdeki bakımda aracımın bujilerini degiştirmeyi düşünüyorum.Ve çevreden 4 tırnak buji gibi şeyler duyudum.Tam olarak internette araştırmama ragmen tatmin edici bir bilgiye sahip degilim.Bu 4 tırnak bujilerin + ları - leri nedir. Düzenleyen : Koruycu
Ateşleme sisteminin diğer bileşenlerini güçlendirmeden buji tırnak sayısı güçlendirmenin sadece eksisi olur ... ne ateşleme bobininin gücü yeter , nede standart buji kabloları dayanır ... Ciddi çekiş kaybı yaşayacağınıza ve yakıtın ciddi şekilde yakıtın artacağına garanti veririm ... bobin distribütör ve buji kablolarını güçlendirmenizde gerekir daha sağlıklı bir ateşleme için ... chiplenmiş veya karbüratöre standart dışı ayar yapılmış veya karbüratörü büyütülmüş araçlarda ateşleme güçlendirilmesi tavsiye edilir ... Böyle ciddi bir değişimle birlikte hava flitre kiti , headers ve komple egsozda uygularsanız standart atmosferik bir araçdan 25-30hpye kadar güç alınabilir ... bu uygulamalar ile 1.6 düz motor doğanda ciddi güçler elde ettik ...
Standart hava yakıt karışımı yapan araçlarda kesinlikle orjinal buji kullanılmalıdır ... Araç marka model veya şasi numarasını vererek servisden aracınıza en uyumlu bujiyi temin edebilirsiniz ... Tırnak aralığı ve tırnak sayısı orjinalindeki gibi olmalı kısacası ...
>En uygunu tek tırnaklıdır bu tür şeyler genellikle motoru çok güçlü yada modifiyeli edilmiş araçlarda kullanılıyor
Kesinlikle yakıt tüketimini arttırıyor. Denedim, pişman oldum. En son motor yazılımını bujiyi eski haline getirip, yeniden yükletmek zorunda kaldım. Denemeyin.