Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

4 lü cam modülü bağlama soru

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda SERKANCTN tarafından 4 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşlar 4 lü cam modülü aldım ve 99 model elentrama bağlamak istiyorum bugün şoför tarafındaki cam açma kapama konsolunu söktüm ve tek tek bütün kabloların görevlerini kağıda yazdım bunları aşağıda vereceğim. benim tespit ettiğim kablolar ana elektrik şase ve aç kapa komut tuşları ama sorun şu ki çam modülünün içinden çıkan şemada her kapı camı için üç bağlantı öngörülüyor şöleki
    1- ön cam switch ucu
    2- ön cam motor ucu
    3- ön cam seçici ucu
    bu bütün kapılar için var benim kablolarım ise şöle

1999 model at full elentra için

sarı kırmızı kablo - ana elektrik

ön kapı sol = kahverengi- açma
    mavi beyaz- kapama

ön kapı sağ=mavi yeşil- açma
    sarı mavi- kapama

arka kapı sol= beyaz siyah- açma
    beyaz- kapama

arka kapı sağ= yeşil siyah- açma
    sarı - kapama

kırmızı beyaz - window lock tuşu

siyah - şase (öyle olduğunu düşünüyorum hiç bi işlemde kontrol lambasını yakmadı )

ince kablo yeşil beyaz =?? bu kablonun ne oldunu bulamadım ama diğer kablolara göre en az yarısı kadar ince bi kablo

arkadaşlar benim cam tuşlarının durumu bu şimdi öğrenmek istediğim siwitch ucu - motor ucu - cam seçici ucu nası oluyo sonuçta her motorun iki ucu var motorada baktım mesela sağ ön kapı da cam motoruna sadece iki uç giriyo biri açma kahverengi renk kablo - biride kapama mavi beyaz renk kablo bana bu konuda bi arkadaşım yardımcı olursa çok sevinirm orta derece oto elektriğindebilgim var sıfır değilim ama yardımada ihtiyacım var kendi işimi kendim yapmayı seviyorum

Düzenleyen : SERKANCTN

2. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    şimdi bi yerde okudum camı kapatan kabloyu bulup bunun ikiye kesilmesi gerektiği motora giden tarafa modülün motor ucunu, cam butonuna giden tarafada sanırım switch ucunun bağlanması gerektiği yazıyordu böle olunca bi sorun daha kalıyo o vakit modülün seçici kablo ucunu nereye bağlıcaz ????????

3. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşlar gerek kalmadı araştırdım buldum ama çok zor oldu nette bu konu hakkında doğru düzgün bi bilgi yok ama ilk müsait olduğum gün bağlantıyı yapacağım resimleri çeker kendin yap bölümünekonuyu açarım

ön cam seçici ucu eğer motorlar + ise modüldeki kahverengi kablo ile birleştiriyomuşum - ise de şase kablosu ile birleştiriyomuşum

Bu Sayfayı Paylaş