365 Günlük koca bir yılın bir günü hayvanları koruyacağız.Geri kalan günlerde hiç aklımıza getirmeyecekmiyiz?Küçücük yavru kediler,bakımsız, sokakta doğmuş köpek yavruları,caddelerimizde sokaklarımızda başıboş dolaşan köpekler,bana çok hüzün veriyor.Hep açlar.Çoğunlukla su içecek imkanları olmadığından çamur birikintilerine bile yaklaşıp susuzluklarını gidermeye çalışıyorlar.Tok olduklarında hiç bir zararları olmaz bunların, bir köşede uyurlar yada birbirleri ile oynarlar. Bir hayvansever olarak belki fazla hassas yaklaşıyor olabilirim.Kedi köpek kuş besledim hep.Şimdide evimde kedim var.Yedi buçuk kilo uysal bir dost. Biraz mama ve su ile besleniyor ,aşıları yapılıyor ve sevgi ile yaşamını sürdürüyor.Ben onu kazara sevmeyi unutursam bana hatırlatıyor.O sevgi gereksinmesini giderdikten sonra gidip bir köşede uyuyor. Sokaktaki hemcinslerinin aynı sevgi ihtiyacı olduğunu düşündükçe içim parçalanıyor.Onlar şanslı değil tekme yiyor araçların altında kalıyor üşüyor ıslanıyorlar. Şimdi forumdaki arkadaşlardan bir ricam var .Hiç olmazsa yarın bir eski yoğurt kabına yada herhangi bir kaba biraz temiz su koyup bu garibanların içebileceği bir yere bırakırmısınız? Sevab aynı zaman da bu. Ağızları var dilleri yok ve bazıları öyle zavallı ki. Selamlar.
Bizim sitede cok fazla hayır sever var. Ben hep merak etmişimdir bu sokaklarda hayvanlara yemek ve su verenleri, madem bu kadar seviyorsunuz niye bir kaçını veya en azından birisini evlerinde barındırmazlar? Sokak köpeklerini bir kenera koyarsak, evde kedi beslemek sitelerde yasak değil! Benim arabamın dibinde kedilere yem verip o kedilerin hem arabanın kapurtasını cizmesine hem dıskılarını araba bulastırmalarına hemde soguk havalarda kedilerin aracın motoruna girmelerine sebep olanlara sesleniyorum, hayvanlara acıyorsanız evinize alın evinizde besleyin! Kendi evim olsa mutlaka bir kedi beslerdim ama evileri olupta hayvanlara sokakta yem verip sonra hayvan severim diye gecinenlere burdan cagrı yapıyorum; Lütfen vereceginiz yiyecegi sokaklara atıp ortalıgı pisletmeyin. Özellikle de araba ve kapı onunlerinde yapmayın! Bu iki yüzlü hayvan severler yüzünden adım kedi dusmanına cıktı. Adam sokak kedini evine alamıyor ama benm arabamın kaportasını cizmesine ne olmus yani diyor. Bu yazdıklarım konuyla direk alakasız oldugu için niye yazdın diye sorarsanız. Oturdugum sitede abartısız 50-60 kedi besleniyor ve bu site bahcesinde yapılıyor.
Arabanızın kaportası kedi tırmığı ile çiziliyorsa bir sorun var demektir. İki yüzlü hayvanseveri tarif edermisiniz.Pek bir anlayamadım.
Size karsı yazmadım. Aracımın kaportasında hiç bir sıkıntı yok. Siz sanırım kedilerin tırnaklarından haberdar değilsiniz? https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif İki yüzlü hayvan severlik tanımım ise hayvanı evinde besleme imkanı olupta onu evine almayan ama sokakta besleyen ve onları sokaklarda beslerken hem cevre kirliliğine sebep olsan hem giriş katta oturanlara rahatsızlık veren hem komsularının araclarının zara görmesine sebep olan hem sokaklara bıraktıkları yemek yüzünden hasereye sebep olan hem de kediler için bırakılan yiyeceklere farelerin dadanmasına sebep olan kişilerdir. Kısaca evinde hayvan besleme imkanı olupta yine de sokaklarda hayvan besleyen insanlara diyorum iki yüzlü diye.
O zaman benim sıpayı yarın kuaforune gotureyimde iç - dış parlatsınlar da kendine gelsin. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
iyide bunlar hayvanların suçu değil ki.kedimin tırnaklarını kendim keserim . bahsettiğiniz tarzda çevre sorunu yaratacak kişiler zaten kendi beslenme artıklarını da atmayı bilmiyorlar.benim yazımda önerdiğim bir kap su koymanın büyük bir çevre felaketine neden olacağını sanmam.aynı şeylerle ben de sitemde mücadele ediyorum.yemek artıklarını sağa sola saçarak,küflenmiş gıda maddelerini kapı önlerine koyarak bu yaratıklara fayda sağlanmaz tabii ki. bunlar doğuruyor ürüyorlar.kısırlaştırılmaları gerekir bazılarının.bu konudada girişimlerim oldu.fakat site yönetimi bazı sakinlerin önerisi ile bunları çuvallara doldurup,kapıcılar vasıtası ile denize attırıyor dediler kanım beynime fırladı.uzun mevzu bu, her şey medeni bir eğitimden geçiyor.çeşitli zamanlarda tüm avrupa ülkelerini dolaştım bizdeki gibi sefil durumda sokak hayvanlarına rastlamadım.kontrol altına alınmış hepsi. sorun ülkemize özgü biraz.kimse kedi köpek sevmek zorunda değil ayrıca. ama tekme atmak aç bırakmak ne kadar doğru bilemem..
Ben zaten bu yazıyı hayvanlar için veya sizin için yazmadım. Sorumsuz sekilde sokak kedilerine veya köpeklerine yardım ettiklerini sanarak cevreye zara verenlere sitemim var. Ben cuvallara doldurup denize atmak yerine kedileri evlerine alamayan insanların balkonlarına birer birer atmayı dusunuyordum. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Benm oturdugum sitede 120 küsür daire var ve hiç abartısız 50-60 tane kedi var. Ayrıca, her sene bir okadarda yavru cıkıyor. Gerçi zamanla yavruların da bir kısmı ortadan kayboluyor. Oturdugum sitede her gun 20-30 kişi hayvanlara bimden aldıkları ucuz salamlardan veya artan yemeklerden veriyor. Sitenin her kenarı yemek artıklarından gecilmiyor. Hele apartman girişleri leş gibi pislik kokuyor. Arabaların üzeri sıcak oldugundan bir bakıyorsunuz tum aracların üzerinde kediler yayılmıs. Bunların tırnaklarını kesende yok. Kaç kişi her gün aracının üzerinden kedi pisliği temizliyor? Birde öyle birsey ki kediler arabaları sahipleniyorlar ve araba hareket etmesine ragmen inmiyorlar. Kısın kediler motora girdigi için her sabah aracı calıstırmadan motora girenleri cıkartmaya calsııyoruz. Benim kendi evim olsa kesinlikle sokaktan aldıgım bir yavru kedi olurdu. Benim sitemim evleri musait olupta sözde hayvan severlerin sokakta hayvan beslemelerine.