Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

4 amortisör kitlenme sorunu yardım...

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda Kuzey tarafından 11 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. Kuzey

Kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Selamlar, aracım 97 model accent, 2 yıl önce 4 amortisörümü maysan mando alarak değiştirdim. Yaklaşık 1 sene sonra amortisörlerin hepsi kilitlendi. 1 seneyi 1 ay geçtiği için mobis sağolsun değiştirmedi. Bende tekrar 4 amortisör almak zorunda kaldım. Nisan ayında hepsini değiştirdim. Bu sefer kore mando lardan bulduk ve aldık. 1 Ay geçmedi ön amortisörler kilitlendi. Mobis anında değişim yaptı. Yenisini takınca sorun ortadan kalktı. 3 ay sonra arka amortisörler kilitlendi. Aldığımız yer değişimi yaparak yenilerini taktık. Şu an için ön amortisörlerimde problem yok gibi. Fakat arkalar gene kilitlendi.

Bu çıkan amortisörlerin hiç biri patlak çatlak yağ sızıntısı yok. Ve Sedef oto Şahin usta ustamdır o da ilk defa böyle bir şey başımıza geliyor dedi. Cumartesi günü tekrar göstereceğim ama bu sefer bana kızacak biliyorum. Arabam haftada 100 km yol yapıyor. Sadece asfaltta ağır yük yok çukura girme yok amortisörlerde patlak yok niye böyle oluyor bir fikri olan varsa çok sevinirim. Teşekkürler... :RpS_sad:

Edit : Ayrıca bu nedenden dolayı oldukça aracımdan soğudum. 4,5 senedir severek bindiğim aracımı artık sevmeyecek duruma geldim. Arka bagaj kapağının sağ ve sol ucundan bastırıyorum araba kemik gibi sadece lastik oynuyor. Abanıyorum o zaman rahatlıyor ama orta dereceli hafif bastırmalarda araba kemik gibi duruyor sanki süspansiyon yok. :( Haliyle 10 km hızla giderken arabanın içinde giderken dans ediyoruz ailecek. :( Hızlandığında durum daha da vahim oluyor... :(

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Eylül 2014
  2. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    bu sefer monreo taktırın onlar daha kaliteli ama aracınızda neden kitlenme sorunu var acaba takarken acemicemi takıyolar amortisörin helezonlarını takarken apartla takma yerine başka yöntem mi kullanıyorlar da mil eğiliyoda aracınız kitleme yapıyor bnce bu sefer başka yer deneyin ustayı değiştirin

3. Kuzey

Kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Selam aparatla takıyorlar. Ustam çok eski ustalardan sadece hyundai servisi ve sanırsam İsmail usta eski servis çalışanı. Yani deneyimleri konusunda şüphem yok. Monreo lar konusunda çok sıkıntı çekmişler. Taktırmadılar bilerek. Ama artık bu işe para harcamaktan çok sıkıldım. 120 lira tanesi işçiliği derken sürekli 600 tl harcayıp duruyorum. Mil derken hangi milden bahsediyorsunuz? Aklımda olsun sorayım diye soruyorum.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Monreo yada Kyb marka amortisör deneyin, Mando dan çok daha kalitelidir bu iki marka.

Kuzey bunu beğendi.
  5. Kuzey

Kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Arkalara Monreo taktık bakalım bir kaç ay sonra anlaşılır. Umarım çözülmüştür. Çıkardığımız amortisör sorunsuz gözüküyordu. Herkese iyi haftalar.

Bu Sayfayı Paylaş