Arkadaşlar 1.4 era ile 40 litre benzin (172 lira) aldım gittiğim yol 360 km.. bu değerler şehir içi ve genelde klima açık. şimdi öğrenmek istediğim bu değerler normal mi? değilse sorun nerede? bide eralarda klimanın yakıta etkisi nedir? ( bu aracı yeni aldım, 2 hafta oldu, lütfen yardım ) Düzenleyen : tbatikan
kullanım şeklinizi ayrıntılı bilmediğim için bir şey diyemem ama değer bana çok fazla geldi.şu anki fiyatlarla en fazla 40 kuruş civarında yakması gerektiğini düşünüyorum.ben 33-38 kuruş civarı yakıyorum.
Araç 2009 model ve 31 bin km de. Aracı yeni aldığım için tam olarak devrinde kullandığımı söyleyemem. fakat her şeye rağmen bana çok ama çok fazla yakıyor gibi geldi. bende 1.6 admire vardı , bundan çok daha az yakıyordu.. Düzenleyen : tbatikan
hocam klimanın yakıta etkisi yaklaışık olarak nedir.. bazıları yüzde yüz fark eder diyo, bazıları ise hayır hiç etkisi yok diyor.. bide siz sanırım mersinde ikamet ediyorsunuz. aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum tafsiye edebileceğiniz bir yer var mı? yardımcı olursanız sevinirim..
Alt devirlerde %10 rölantide %20 civarı diye hatırlıyorum. Motor devri arttıkça (güç ürettikçe) tüketime olan etkisi azalıyor. En çokta motorun az güç ürettiği rölantide tüketimi arttırıyor.
biran önce lpg taktırın bence degerler normal sayılır fakat benzine çok para gidiyor. 1-2 ay önce 1.6 erama lpg taktırdım. geçen hafta konya-nevşehir arası gittim lpg ne kadar yakıyor bir hesaplayım dedim ve sonuç km rede 16 kuruş çıktı okadar mutlu oldum ki hala inanamıyorum..şehir içi biraz karışık onu daha tam ölçemedim.. Düzenleyen : agazi
brc taktıracaksanız otogarın karşısında yetkili bayi gül-cem otogaz var, bütün lpgli araçları orası monte etti garantili olarak. hyundai servisine bile götürseniz sizi gül-cem e yönlendireceklerdir.
pardon yazınızı yanlış anlamışım. benim tüketim değerlerim LPG dir. sizin yakıtınız biraz fazla gibi duruyor hatta bayağı fazla
araç sıfırsa yakabilir ama bana çok fazla geldi... km de 47 krş........ benim araba yaksa böle gözüme uyku girmez valla https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley12.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley12.gif
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.Yakıt banada çok fazla geldi. Şehir içi, klima açık olsada çok fazla yakmış. Tabi kullanım şeklide etkiler ama bu kadar olacağını zannetmiyorum. Eğer durumunuz varsa LPG taktırın araca. Cebiniz dolu kalsın. Benzinin 5 lira olacağı konuşulduğu bu günlerde en ideali LPG taktırmak. Bu gün ki aklım olsa dizel alacağıma benzinli alıp LPG taktırırdım.
merhaba kardeşim ben dizel alacakken satıcı caydırdı ve benzinli era aldım sende dizelden vazgeçip benzinli+lpg ye geçmek istiyorsun sebebini biraz olsun aydınlatırsan sevinirim benim vazgeçme sebebim fazla kilometre yapmayışım oldu senede 6-7 bin kilometre civarı ama aklım hala dizelde