Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

3 günde 3100km.

'Getz Forum - Club' forumunda h993011 tarafından 21 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar, geçen hafta belirttiğim gibi sıfır aldığım getz 1,4 4ab abs ac sr model aracımı teslim aldım pazartesi günü ve karım, köpeğim çakıl ve iki arkadaşımızla birlikte bagaj dolu bir şekilde ankaraya yola çıktık salı günü sabahı. öncelikle araca ilk bindiğim zaman beni cezbeden özelliği geniş görüş açısı oldu. teker teker her özelliğinin nasıl çalıştığını keşfettim; sunroofun, fasılalı cam sileceklerinin ve usb mp3 çaların konforu arttırdığı kesin. ancak direksiyon üzerinde kontrol olmaması az da olsa bu konforu azaltmış ama olmazsa olmaz değil tabi. performans olarak şunu söyleyebilirim: ne istiyorsanız size onu veriyor. yokuşlar dahil müthiş bir ivmelenmeye sahip, aynı zamanda fren sistemi de harika... neyse doğubayazıttan yola çıktık erzincana kadar yolların %20si stabilize bu da yaklaşık 80km yapıyor, 100km hızla giderken bile çukurlardan çok kolay kaçabiliyorsunuz araç güvensizlik yaratmıyor ancak bu hız artınca biraz tırstım açıkçası:) erzincanda öğle yemeği yedikten sonra başladık sivasa doğru gaza biraz daha yüklenmeye:) erzincan sivas arasında uzun cillop gibi düz bir bölüm var belki bilen vardır, ne yokuş aşağı ne de yokuş yukarı bu yolda biraz zorlayım dedim benim hayvanı:) hayvan dediğim kadar vardı çünkü hiç zorlanmadan 190'ı gördü. daha fazla basamadım alışık olmadığım için. bu performansı bana daha da güven verdi çünkü araçta en ufak bi yalpa yada kararsızlık olmadı maşallah.. neyse sağ salim geldik elmadağ yokuşuna. zamanında doğan'ımla birlikte 60km hızla sağ şeritten yavaşça gittiğim bu yolda inanın nasıl gittiğimi ben de anlamadım. araç resmen yokuş canavarı yahu... yokuşun bi bölümünde bi peugeot 406 denk geldi. sellektör yakarak yol istedim. amca geçti sağa, bende adamı geçmek için hızlanmaya başladım. ama oda ne adamda benimle birlikte hızlanmaya başladı. işte dedim aradığım fırsat, ben de başladım basmaya amcayla beraber. yermisin yemezmisin derken amcaya tokadı çaktık ve devam ettik yola.. tabi adam da arkamızda yaklaşık 10km civarında gittik ve yol verip devam ettik bizde yolumuza..arkadaşlar şunu söyleyeyim, o kadar sevdim ki aracı anlatamam..... neyse ankarada baldız'ın mezuniyetine gittikten sonra arkadaşlarda akşam yemeğine davet edildik. önde benim araç, arkada kayınpederinki çıktık eryamana doğru yola. ben hızımı almış giderken ilerde bi kasis gördüm, kontrollü bir şekilde yavaşlayıp kasisi geçtim tam hızlanmaya başlayacakken güüümmmmm :( kayınpeder arkadan benim tampona bindirmez mi :( başımdan kaynarsular döküldü sanki. neymiş efendim ben çok hızlı gidiyorum diye kayınpeder de hızlanmış kaybetmemek için diye. benim durduğumu farketmeyince marea yaklaşık 60km hızla benim araca yapıştı.. olan oldu artık napalım dedim ama yine aracımla gurur duydum. kayınpederin ön tampon resmen dağıldı, fakat benim getz'in herşey yerinde duruyor. hatta dikkatli bakmayınca belli bile olmuyor maşallah.. ertesi gün tekrar yola çıkıp geri dönmeye başladık. bu sefer radardan yana şansımız yaver gitmedi ama erzurum girişinde 140la radara yakalandık :) biraz canımı sıktı ama erzurum hava alanı yolunda 220yi görmemi engelleyemediler.bilader bir araç bu kadar mı güzel olur yaaaaaa. herkese sonuna kadar tavsiye ederim bu aracı. 3100 km yol yaptım 3gün içinde bir kez sıkılmadım da yorulmadım da. %20si şehiriçi olmak üzere 3100km yol için 610 tl'lik benzin almışım (deponun3/4 ü hala dolu). 3100km nin yaklaşık 2300kmsi agresif kullanarak gidildi. böyle olduğu halde 0,193 tl yakmış km.de.. sonuç olarak ben çok memnunum aracımdan herkese de tavsiye ederim....

Düzenleyen : h993011

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Maşallah, ayrıca geçmiş olsun.
    Bendede aynı araç var. Bende çok memnunum. Forumda kısa zamanda 190 km çıktığımı söyleyince kimileri bunun doğru olmadığını düşünerek yorumlarda bulunmuştu...

3. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben de inanmazdım ama kendim deneyince gördüm ne kadar gerçek olduğunu. bundan sonra hyundai forever...

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arka frenlerinde disk olmasıyla durma kararlığını çok daha güvenli oluyor gerçektende. Sunroof tadı ise çok ayrı bir güzel. Yağmur yağarken perdeyi açtığınızda sanki üzerinize düşecekmiş gibi bir his veriyor. Sunroof yarım açtığımızda ise içeredeki havayı çektiği için ses olmuyor ve ferahlık veriyor...

Aman hocam dikkat anahtarı araç içeresinde bırakmamaya özen gösterin dalgın olursanız kapılar kilitlenebilir. Benim başıma 2 defa geldi neyseki evin önündeyken olduda yedek anahtarla açtım...

5. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediğiniz kesinlikle doğru sunroof çok kullanışlı ve estetik, cabrio havası katıyor araca. hep imrenmişimdir böyle araçlara. bu arada ani yaptığım frenlerde bile abs devreye girmedi ve kaymadan güvenli olarak durdu. bi ara abs çalışmıyo sandım ama deneyince hissettim, gayet sağlam :)

6. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu dediğinizi de bugün aracı yıkarken farkettim, gerçekten dikkat etmek gerekli.

7. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güzel bi paylaşım..
    Allah kaza bela vermesin demeye kalmadan kayınpeder nazar boncuğunu takmış.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
    Neyse bununla geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun....

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    maşallah, Allah nazardan saklasın, hyundainin standartları her geçen gün artıyor ama ufak tefek şeylerden kısması insanı üzüyor, yoksa motor ve sürüş olarak oldukça iyi,

9. agazi

agazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    öyle güzel anlatmışsınız ki inanın era yı satıp getz alasım geldi valla.

10. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bayi de eranın da test sürüşünü yapmıştım o da çok güzel ve seri. ama hanım ve benim tercihim genelde hatchback araçlar. allah kaza bela vermesin size de.

11. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen öyle oldu valla. hani küçükken yeni ayakkabı giyersin de hayırlı olsun diye gelip üzerine basarlardı ya, onun gibi oldu :)

12. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    evet doğru

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun..getz ciler cogalmış..bu saydıgınız özelliklerin farkını yasayamasakta getz güzel araba..içi gercekten ferah..ben bu kadar buyuk oldugunu beklemiyordum..dışı küçük her yere sıgıyor..otomatik şanzuman buyuk konfor saglıyor..benzinli arabayı gercekten seviyorum biraz fazla yakıyor ama o sessizlik buna değer..getz den inip tucson a binince helikopter çalışıyormuş gibi geliyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

14. Misafir

Misafir Guest

gerçekten anlattığınız kadar harika araç getz fakat bu hızları bi moderatörümüz görünce böyle kalmayacaktır söyliyim :))kazasız belasız sürüşler.sonuçta altımızdaki dört teker ne olursa olsun çok dikkatli olmalıyız bu arada.

15. h993011

h993011 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum, ben de hep hız yapmama taraftarıyım. ancak araç yeni olunca bi heves bastık gaza işte.. bi de önceki aracım 94 doğan olunca hevesimi almak istedim. sürat felakettir arkadaşlar unutmayalım.

16. Nuri Öztürk

Nuri Öztürk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hayırlı olsun öncelikle ve geçmiş olsun, 3 günde baya iyi yol yapmışsınız bu hızla giderseniz 2 haftada ilk bakımı için gidersiniz servise :))

17. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    getz gerçekten güzel bi araba çok sessiz çalışması uzun yolda insanı hiç yormamasını sağlıyor.içi ise sınıfının üstünde

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kimse kusura bakmasında 2006 model getz ile 170 'i geçemedim, araç 11.600 km idi. 190 yaptıcağınada mantıken inanmıyorum. Selamlar.

19. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    arkadaş 220 yaptım diyohttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Düzenleyen : yalan55

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün Beylikdüzünden gelirken aracımı fazla zorlamadan 170 km hızı tekrar gördüm. Sunroof yarım açıktı hemde. Aracımı yeni aldığım zamanda rahatlık 190 km gördüm. Ki 1.4 cc 97 hp 16 V bir araç için bu çokta zor değil. 1.4 75 hp 8V aracımla 5.7 devirde 195 km hızlara ulaşmıştım.

Bu hızlara çıkamazsın diyen olursa problem değil youtube gibi sitelerdede çokcana mevcut.

Bu Sayfayı Paylaş