Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

3 gün önce aldım bilgi verirmisiniz 2004 tcı 9+1

'Starex Forum - Club' forumunda munur69 tarafından 12 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. munur69

munur69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar aranıza yeni katıldım ama forumu bayadır takip ediyordum.en sonunda 2004 model tcı klm ac --10 kişilik minübüs aldım.3 gün once 11500 tl 90 000 km de ..
    şimdi arkadaşlar ben bi kaç sey soracam okuduklarıma bakarsak bu arabamın yakıtı 5 kişilik olanlarla aynı mı ..?bu arabamın bir farkı varmı yani.bi de makasları arkadan 2 tane söktürün diye yazıyonuz bu benimarabam için de geçerlimi..ayrıca su an için veya dikkat etmem gereken bi husus varmı bu aracı kullanırken şimdiden teşekkürler

2. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    aramıza hoşgeldin.

öncelikle iyi bi seçim yapmışsın.modeline göre km side iyi.yakıtı 5 kişiliklariyle aynıdır.hee araba boşken farklı yakar 10 kişiyle farklı yakar.

maksalara gelince senin araba zaten minibüsmüş değiştirmene gerek yok.genelde panelvan ve camlıvanların makaslarını söktürüp minibüs makası taktırıyolar.

kullanırkende şuna dikkat et araba havaleli virajlara hızlı girme devirirsin.yağışlı havalarda da bu arabaların arkası hafif olduğundan dikkatli kullan

hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Saygılar...
    Düzenleyen : sazlı

3. munur69

munur69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgi için teşekkürler.demekki makaslar da farklılık lar varmış.ama yakıt aynı.bugün bi motorcuyla konuştum benim aracın arkasındakı kılimanın kayısını çıkar dedi kullanmazsan ondan bile yakıtı etkiler dedi ama nederece etkiler bilemem tabiki.

4. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    klima hem yakıtı etkiliyor hemde aracın performansını.bide seninki çift klima dimi?

5. munur69

munur69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet çift kılima dogrudur.

6. munur69

munur69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok kılima çalışmadıgı halde kayışları döndürdügünü ve motorun onlar içinde güç harcadıgını dedi.yani...yoksa tabiki kılima yakıtı etkiler.

7. sazlı

sazlı Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    hee. o konu hakkında bibilgim yok https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    Düzenleyen : sazlı

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Öncelikle hayırlı olsun. Doğru bir tercih yapmışsınız.
    Aracınız orjinal minibüs sanırım. Yani çift renkli kasası ve çelik jantları standart olması gerekiyor. Panelvan olanlarda 12mm 3 yaprak makas bulunur. Minibüslerde 7mm2 yaprakmakas vardır. Geçenlerde Ankaradan orjinal minibüs makasları aldım ve şu anda inanın çok memnunum. Evet bir miktar daha zıpama mevcut ama kesinlikle eski halinden %80 daha fark etti.

yakıt tüketimi aynıdır. Ama aracınızın kısa şaselere göre en az 300kg daha ağır olduğunu unutmayın. Uzun şaselere göre ise 150 kg civarı bir farkını var.

Klima kayışını söktürmeyin. Klima kayışının takılı olması sorun değil. önemli olan klimanın devreye girdiği anda gazın pompa vasıtası ile basılması sürecinde hem güc kaybı hemde tüketim farkları meydana gelir.

Bildiğim kadarı ile klima motoru sizin aracınızda da bir tane. Sadece klimaünitesi iki adet. Bu nedenle kayışını söktürme gibi bir durumunuz yok.
    Düzenleyen : tolgakmg

9. munur69

munur69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dogru çift renkli orjinal minübüs aracım bilgi için teşekkürler..ben hiç biyerini söktürmiyeyim ozaman..

10. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Starex'inizhayırlı olsunsvx yani minibüsleri çok konforlugüle güle kullanın.

11. rdmaksl

rdmaksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ,
    Düzenleyen : rdmaksl

12. munur69

munur69 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler..sagolun

13. 34MIK40

34MIK40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bendede multiway var 2006 5+1 bu araclarında makası 12mm lik 3 yapraktanmı oluşuyor. peki bende bu yaprakları 7mm lik yaptırsam nerden temin edebilirim ve ne kadara mal olur? birde yuk taşırken 1-2 ton arası kırılma riski yuksekmidir ?
    Düzenleyen : 34MIK40

Bu Sayfayı Paylaş