iyi günler arkadaşlar. sorunuma geçeyim. aracım rampa aşağı inerken veya düz yolda giderken ayağımı gazdan çekip motor kompresöre binince tekrar gaza bastığımda araç 2500 devri geçmiyor belli bir süre sonra arıza laması yanıyor bazende yanmıyor ama arıza yapıp yanmadığı zamanda ise beyni okuyunca p0402 bekleyen arıza olarak gözüküyor. stop edip 2-3 dk bekledikten sonra arıza lambası yansa bile yoluna devam ediyor sorunsuzca. egr hatası aldım ecudan P0402 ve egr arızalı değil araç egr arızalı olarak gösteriyordu bende sanayiye götürerek ustama iptal ettirdim. ustam selenoid vananın hortumunu bilya ile ve egr nin giriş çıkışlarını çelik pul ile kapattık egr şu an iptal dedi ama yine aynı hata var aracı bırakmanız lazım diyor deneme yanılma ile bulacaz diyor. hava akış sağlam olarak düşünüyorum çünkü fişini çekice araç hiç 2500ü geçmiyor. bu sorun araç kompresöre binmeyince olmuyor. mesela ışığa gelirken ayağımı gazdan çekip ışığa doğru gidemiyorum mecburen vitesi boşa alıp gereksiz yere frene basıyorum. bazen çekiş çok iyi bazen biraz düşük. bu arada beynide resetledim kutup başını söküp frene basarak düzelmedi. bide debraj sensörü ne işe yarıyor. yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. herkeze iyi günler.
gökhan abi ben forumu okudum ama benim arızam yok. ben araç vitesteyken ayağımı gazdan tamamen çekmediğim sürece sıkıntı yok ne zaman ki ayağımı gazdan çekip araç kompresöre bindi o zaman yapıyor. sıfır egr valfi alsam taksam düzelir mi yok başka parçada da sıkıntı var mıdır? teşekkürler.
serdar abi nasıl yapalım bi akıl ver yeni egr mi alayım, komple beyinden iptali benim aracımda var mı ? başka parçada da arıza olabilir mi? teşekkürler..
Bulundugun yerde bir yazilimciya gidip kapattiracaksin, ozelden bir durum yok MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şaka gibi 1.5crdi 3 silindir accent te egr beyindendemi silinmesi lazım. 2010 picantoda kat. iptal-egr contalı 6ay bu şekilde kullandım ne sıkıntı çıkardı nede arıza yaktı.