merhaba arkadaşlar. bugün kafama bişey takıldı. yaklaşık 3 gündür aracımı benzinde kullanıyorum.bugün depodaki benzin seviyesi en alt kalın çizgideyken 25 tllik benzin aldım aracıma. benzin ibresi nerdeyse yarım depo çizgisine kadar geldi. yani hemen hemen çeyrek depodan daha fazla bi oynama oldu. bu neden kaynaklı olabilir acaba???
aracın benzin almadan önceki hali yokuş aşağı veya yukarı olup göstergede yanılma olmuş olabilir. benzin aldıktan sonra da düzleşince normal haline dönmüş olabilir. benim araç yokuş çıkarken çok gösteriyor inerken az gösteriyor mesela...
25tl lik benzin ile çeyrek depo artış normal zaten. ama benzin ışığı yandıktan sonra çok yol gitmediysen 25tl lik benzinle bir üst çizgiye çıkıyorsun. ama depo yarım olsaydı da 25tl lik benzin alsaydın pek ibre oynamazdı. neden? çünkü araban era mı bakmadım ama eralarda depo yarımdan sonra çabuk bitiyor ve çabuk doluyor yarıma kadar.
hiç benzin lambam yanmadı. yanmadan takviye ediyorum. aracım lpgli era. ilk aldığım zamanlar aracın çok benzin harcadığını düşünüyordum. ama dikkatimi çeken dediğiniz gibi yarım depodan sonra hızla düşmesi ve alt kalın çizgiye geldikten sonra tekrar düşüşünün yavaşlaması...
yanıltıcı değil ama her depo sona doğru daralır çünkü yokuşlarda falan benzin geri kaçmasın falan diye. ama bazı depolar yapı itibariyle üstten dar alltan geniş bitim yeri de daralarak sonlanmış olabiliyor. Yeni kasa civicllerde benzin yarıma kadar hızlı bitiyor yarımdan sonra yavaşlıyor mesela.
Kesinlikle evet. Sadece bizim değil, başka markaların da depoları yanıltıcı, hiçbiri hassa ve daha önemlisi doğrusal değil. Çeyrek depo ile 175 km gittiğinizde tam depo ile 700 km gitmeyi hiç beklemeyin.
ben zaten aracı 3 gündür lpgde kullanıyorum. artı 11 aylık bir arabada helede lpg sistemi sıralı olan bir arabada bazı aktiviteler gitmez...
Peki daha önce böle bi sorunla karşı karşıya kalmışmıydın.Yoksa daha önce yarım depodan aşagı hiç düşmeyenlerdenmisn?Ayrıca sıralı sistem lpg degilmi?Neden olmasın Düzenleyen : Koruycu
sıralı sistem eski sistemlerden farklı olarak motor ısısı belli bir seviyeye ulaşmayana kadar lpgye geçmiyor. eski sistemlerde çalışır çalışmaz ya da gaza yüklenir yüklenmez lpgye geçiyordu. benzin sistemi de hergün düzenli olarak kullanıldığı için en azından bu kadar kısa sürede böyle bir sorun çıkarmaz...
Aynı durum benim yumurta kasa accentimde de mevcut veydel Bey.20 tl lik benzine (6lt cik https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif) E çizgisinin hemen üstünden yarım depo çizgisinin hemen altına kadar çıktı.En azından dolu görünüyor insan mutlu oluyor
admire kasadada aynı dert var. 20 liralık benzin çeyrek depo artışa neden oluyor .ama üstüne bir 20 daha al ibre çok az oynuyor. deponun altı dar . yapacak bir şey yok.
veydel kardeş bahsettiğin durumun lpg sistemi iek bir alakası olmadığı kanaatindeyim selmlar..saygılarr
yok bencede lpg sistemi ile alakalı değil. ama hani lpg de çeyrek depo altına düşmeyin diyorlar ya ondan biraz canım sıkılıyor.
aynısı getzlerde oluyor. sarı ısık yanınca 50 tl lik alınca yarım depo gibi bişi doluyor; ama yarım deponun ustune 50 tl koyunca aynı oranda yukselmiyor.