Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

215 40 18 Lastik Seçiminde Görüşleriniz

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda Blue-Tuscani tarafından 26 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Merhabalar.Boyut açısından çok fazla seçeneğim yok.Çoğu markada bu ebatta lastik dahi çıkmıyor.Araştırmalarım sonucunda fiyat performans açısından Hankook Ventus s1 evo2 K117 öne çıktı fakat lastiği bu ebatta bulamadım.Yine fiyat performans ve kullanıcı yorumlarına güvenerek 2 lastik konusunda bir tercih yapmak zorundayım. Kumho KU39 veya Falken 914 Eco. Şu ana kadar okuduğum yurt içi ve dışı yorumlarda Ku39 için 70-90 km arası aşırı uğultu yaptığını defalarca okudum.Ankara şehir içi yaptığım hız düşünülünce biraz Falken 914 Eco öne çıkıyor bu yüzden.Bu arada Michelin gibi pahalı markalar bu ebatta ya seçenek sunmuyor veya en üst sınıf çok pahalı lastik seçenekleri çıkıyor.Örnek olarak Michelin Pilot Sport 4 seçeneği sunuyor fakat bir adet lastik 580 tl. Sizlerden Kumho Ku39 ve Falken 914 Eco yorumlarınızı veya başka markalarda uygun fiyatlı lastik tercihlerinizi yazmanızı rica ediyorum.Ebat mutlaka 215 40 18 olmalı nedeni ise hız göstergesi hemen hemen hiç farklı göstermiyor.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    O ebatta en uygun petlas velox sport pt741 gibi görünüyor, etiket değerleri "c" "c" 71db. Genel olarak tavsiye ediliyor 220tl civarı. En son @MSI arkadaşımız aldı. Görünce bilgi verecektir. Kumho'nun ses seviyesi 76db oldukça yüksek.

Son düzenleme: 27 Mart 2016
    Blue-Tuscani bunu beğendi.
  3. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Petlas bende araştırmak istedim fakat ne yazık hiçbir mukayeseli test Petlas veya Lassa gibi lastikleri alıp denemiyor.Fren mesafeleri, yuvarlanma direnci, konfor hakkında hiçbir şekilde bilgi edinemedim.Forum sitelerinde ise bazıları çok övüyor, bazıları ise yerin dibine geçiriyor.Ben testler ve yorumların örtüştüğü noktada Kumho Ku39 veya Falken 914 Eco üzerinde yoğunlaşmış bulunuyorum şu an.Islak frenleme Kumho ve Falken B sınıfı görünüyor bu ebatta.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben kış lastiği olarak petlas kullanıyorum özellikle ıslak zemin performansinı beğeniyorum, ıslak zemin endeksi "c"
    Bu velox sport'u ben de kullanmadım ama iyi seyler duydum. Kumho 76db, 71db bile sınır üzerinde iken 76db çok yüksek bence.
    Yabancı test editörlerinin Türk markasını test etmeyeceği, etse bile taraflı olacağı aşikar. Lastik etiket değerleri bu konuda yön gösterici olmalı. Nitekim çoğu iyi bildiğimiz lastiklerin etiket değerleri diplerde gezindiğini bile görebiliyoruz.

5. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Run flat olan varsa o yüzden fark ediyor olabilir. 71db bile yüksek sayılırken 74 de çok yüksek. Etikette tek dalga ile 3 dalga arasında ses seviyesi de 3 kat artıyormuş. Tabi etiket degerleri ne kadar iyi ise fiyat da o kadar yükseliyor.

7. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    En sondan başlayayım bugün yaklaşık 70 km/h hızla yaklaşık bir araba boyu uzunluğunda lastiğin 1/3 ü kadar derinlikte olan bir çukura girdim. Çukur dümdüz bir asfaltta asfaltın kazınıp taşlı bir şekilde kenarları keskin bir çukur. Eğer bu çukura geçen yaz girseydim Michellin Energy Saver lastiklerim kağıt gibi yarılırdı buna eminim. Amacım uzun araştırmalar sonucu aldığım ve çok memnun kaldığım Michellin lastiği gömmek değil. Yumuşak lastik velhasıl sert darbelere gelemiyor. Birkaç ay önce kaldırımın sivri kısmına sürtüp yanak yarılması talihsizliğini yaşayınca soğudum o ayrı. Çok uzattım çukura girdikten sonra inip bi baktım lastik üzerinde sadece çukurun toprak izleri çıkmış. --- Bu uzun paragrafın özeti sert darbelerde çok dayanıklı ---
    Islak performansı, michelline göre çok çok iyi benim lastik ölçülerim 195/55/r15 birkaç kez ani fren denedim (70-0 ve 80-0) önceki lastiklerimde beşik gibi sağa sola giden arabadan eser yok çok iyi. Yol aşırı derecede ıslak değildi ama yağmur yağmış yarım saatlik yaklaşık %30 luk aşağı eğimli bir yol denediğim yol. Etrafımda araba yoktu belkide o yüzden bu kadar rahat deneme yaptım. Araba olsa bu hızlarla ani fren vs zaten çok ihtimal dışı bi durum olmalı.
    --- Özet çok profesyonel bir tespit olmamakla beraber önceki lastiğime göre daha tatminkar ---
    Yol tutuşum muazzam derecede arttı ama bunun lastikle alakası çok yok çünkü 185/65/r14 ten 195/55/r15 e geçiş yapmanın bir sonucu.
    Ses yalıtımı fena değil en yumuşak lastikten sonra geçiş yapmama rağmen rahatsız etmedi.

SONSÖZ : Bu görüşlerim __Petlas Velox Sport pt741 (yanak korumalı) 195/55/r15__ lastiklerim için geçerlidir. Bende lastik alırken çok araştıranlardanım. Petlasları almadan ve araştırmadan önce kesinlikle almam diyordum sebebi kötü yorumlar, kullanıcı şikayetleri vs. Ama son yıllarda kendini çok geliştirdi.(Abdülkadir e göre fiyatları belirliyoruz demiştir rakipleri (Abdülkadir Özcan petlasın sahibi)) Özellikle pt741 açısından olumsuz yorum yapan kullanıcı yok gibi ... pt711 de şikayet hatırı sayılır derecede mevcuttur mesela.
    Çok uzattım Petlasın ortaklarından biri değilim :) ama ülkemin bir markası kendini bu kadar geliştirmiş ve piyasayı elinde tutuyorsa sevinirim. Bundan sonra aracım ne olursa olsun ilk bakacağım yer her zaman Petlas olur.
    Yabancı marka düşkünü ve belli bir markaya takılı kalmış abiler bana kızmasın :) Yazdıklarım tarafsız görüşlerimdir.
    Alacağınız lastik ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun.

hakan84 ve Blue-Tuscani bunu beğendi.
  8. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızdan sonra Petlas hakkında biraz daha araştırma yapacağım.Islak performansı C görünüyor, bu almayı düşündüğüm Falken 914 eco (B) ile kıyasladığımda daha kötü ama dediğim gibi bir türlü karşılaştırmalı test ve yorum bulamıyorum.Özellikle kimsenin dikkate almadığı yuvarlanma direnci bile önemli faktör benim için, nedeni ise 1.6 motor ile 215 40 18 ebat kullanacak olmam.

9. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Alacağınız ölçülerde pt741 mevcut. Ama Falken daha ağır basıyorsa onun hakkında da olumlu şeyler duydum araştırmalarım sırasında ama tercih etmedim(çok duymadığım için).

10. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Falken ülkemizde çok satan bir marka değil zaten.Avrupa satışları iyi görünüyor zaten çok fazla yorum var. Falken ,Sumitomo adında bir japon holding firmasının.Falken ve Dunlop markalarını ülkemizde yeni üretmeye başlıyorlar.Yakında haberlerini duyarız.
    http://www.haberler.com/cankiri-da-uretilen-lastiklerin-yuzde-80-i-ihrac-7558235-haberi/
    Ben fiyat ve performans açısından baktığımda Falken 914 Eco biraz öne çıktı.Tabi ki çok daha iyileri var örnek olarak Hankook Ventus s1 evo2 K117 bütün testlerde ilk sıralarda ve gayet makul fiyatı var.Kullanıcı yorumları da çok iyi ama uygun ölçüde lastiği bulamadım.:(:(:(

11. dikizaynası

dikizaynası Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    ahmet
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    benim de kış lastiklerim petlas yazlık alırkende petlas alıcam zaten kullanacağın 3 sene sonra özelliği kalmıyor. lastiğe çok para vermek mantıksız çok kaliteli olduğu sanılan pahalı markalara para verip 4 sene kullanacağıma petlas alıp 3 sene kullanır atarım memlekete güvenmek lazım bahsi gecen testlere petlası almıyor olabilirler birde avrupa yolları ile bizim yollar aynı değildir sanırım bir kaç ay önce manisa istanbul arası sağlam kar yağdığımda istanbul istikameti balıkesir civarında araba erzak vs yüklü tuz kar vs yolda yama yapılan yer rahat bi dört parmak yukarda kalmış hızım 100 km civarı falandır buraya girdim dedim amortisör lastik bişi kalmadı çünkü direk kesik vaziyette balans ayarı jant lastik amortisör allahtan bişi olmadı lastikler kışlık petlas memlekete güvenmek imkan vermek lazım yıldırma politikalarına aldırış etmemek şşans vermek lazım bir kere iki kere , firmalar bulundukları yerlere kolay gelmiyorlar hyundai yanlış bilmiyorsam 1972 de araba yapmaya başlamış şu an geldiği yerde 100 yıllık araba firmalarına kafa tutuyor. Bir örnek daha vereyim baba çiftçi bizim birçok yabancı traktör kullanmış bende onun kadar olmasada kullandım şu an erkunt isminde bir traktör aldı alet çok başarılı türk firması motoru perkins olsada ilerde inşaallah onuda yerli yaparlar koç un türk traktör diye ürettiği patenti newholland olan markadan çok iyi tümosan isminde yerli bir firma var onunda motoruda yerli üretim bunlara destek vermek lazım adam üretime başlıyor tek yanlışta yerli firmaların üstünü çizmeyeyim ikinci üçüncü şansı verelim bu arada erkunt traktör fabrika çıkışı petlas lastik var üzerinde çok uzadı da hakkınızda hayırlısı olsun

hakan84 bunu beğendi.
  12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Petlas kışlık lastik kullanıyorum gayet memnunum. Yazlık lastik elimde mevcut sanırım 1 sezon daha onu kullanırım sonra yine ilk tercihim petlas olacak, bu zamana kadar hep iyisini (pahalı) alayım dedim lastikte michelin Continental vs baktım aldım ama 1 sene kullanmadan araba sattım o yüzden parama yazık edesin yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

13. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    bi 2 kelimede ben ekliyeyim
    ayni seyleri dusunuyoruz.
    amcamda ciftci .yillarca massey fergusson ve stayer diye traktor kullandi .ve oda simdi erkunt 80 diye yerli traktor aldi .4 ceker .ove ove bitirrmiyor. daha once niye almamisim diye uzuluyor.
    bu arada bende daha once marka secip michlen energy saver lastik alip 20.000 kmde 2 tekeri balon yapip firlatip attim.
    ney efendim cukura girmiyecekmisiz.
    neyse onun akabinde ucuz olan ve yerli uretim petlas pt 511 leri eski aracim olan getze taktim ve yaklasik 35.000 km kullanmistim.massallah tas gibiydi.
    suan aracimda uzerinde orjinal hankook optima diye bir lastik var .oda fena sayilmaz. ama arac farkli oldugu icin mukayese etmek zor.
    cunku bu aracta abs ve esp oldugu icin lastigi anlamak daha zor oluuor.

MSI ve dikizaynası bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş