eyvallah memurların en doğal hakkı ve bence aşırı olmadığı sürecede sürekli olmalı... lakin madem bu konuyu siz açtınız burda hep merak ettiğim bir soruyu size sorayım o vakit (siyasallaşmadan) -- Allah korusun bu ülkede yunanistan gibi bir kriz meydana gelse yinede meydanlara çıkıp greve mi gideceksiniz yoksa bu ülke bu bataktan çıksın diye göreve mi gideceksiniz?
yunanistan ile türkiyeyi karıştırmamak gerek orada bir öğretmen yıllık 25 bin ero kazanıyor türkiye de 7-8 bin ero.yunanistanın vergi sitemi ve maaş sistemleri çok farklıdır.bizle karşılaştırılmayacak kadar yüksek maaş almaktalar.şu kriz ortamında bile bir yunan polisi yıllık 27 bin ero maaş alıyor.adamların sosyal standartları çok yüksektir. zaten türkiye de maaaşlar en düşük seviyede.hayat standartı diye birşey söz konusu değil.ekonomik olarak bizim batmamız çok zor. ama savaş deprem afetdurumunda tabiki herkes görevinin başında olmalıdır. zaten hastane grevinde aciller açık olacaktır. gervin amacı her geçengün katkı payı adı altında bizden alınan paralara dur demek. tüm hastaneler özelleştirilmeye çalışılmakta bunu engellemek. hastanelerde çalışan şirket elemanların iş ğüvencelerini sağlamak. eskiden olduğu gibi parasız eşit nitelikli sağlık hizmeti için.
replank arkadaşım çok doğru söylemiş. zaten vampir gibi kanımızı emen emiyor. verginin vergisini ödetiyolar. maaşlar minimum seviyede. Bende bir Acil Tıp Teknisyeni olarak hastanelerin özelleştirilmesini istemiyorum. Çünkü hastaneyi satın alan adam buraya artık ticarethane gözüyle bakacak. Nerden kısarım nerden kar ederim diye düşünecek. Dükkan işletir gibi işletecek...
eğitim ve sağlık kavramları para kavramından tamamen uzaklaştırılmalıdır. bunlar temel insani haklardır
https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif evet çok haklısınız ama malesef bunu parasız eğitim veya parasız sağlık hizmeti veren hükümetler bunu marifet sayıyorlar. Halbuki o benim en dogal hakkım. Marifet yaşam seviyesini yükseltmektir. Marifet yabancı sermayeden kurtulup yerli sermayeye destek olmaktır.
yahu yarın devlet hastanesinde eeg için randevumuz vardı.. bu grev hastanelerde olacak mı Bir sorun çıkmaz umarım.. nöbetçi falan koyarlar herhalde birimlere https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
Kimseyi hakir görmüyorum ama okuldaki müstahtemin maaşı zamla 1520 den 1710 çıkarken.. öğretmenlerin maaşı 1620 tl de kalması çok saçma.. Hatta ek dersi kaldıralım diye söylemler bile var.. Al bi de buradan yak