Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

205x55x16 taban ile 225x50x17 tabanlı lastik arasında nekadar yakıt farkı olur

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda mugam78 tarafından 9 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    2011 otomatik prime plus elentrama 225x50x17 jant lastik takmak üzereyim fakat bir arkadaşim bugün 3,18 bmw aracına 225x50x17 karpuz jant ve lastik taktırdı aracı 2000 motor ve benzin tüp normalde yakıtı yol bilgisyarında 4,5 - 5 gösterirken jant lastik değişiminden sonra 7,5 - 8 i bulduğunu söyledi açıkcası yüreksiz oldum ben şu an ölçümlerimde 26 krş yakıyorum karışık tüpde eğer bu jantları ve lastikleri takarsam 225x50x17 tahmini yakıtım ne olur eğer 28 krş gecerse değişmem heralde çünkü hergün 100 km yol yapıyorum birde 2000 motor bmw yoran bu lastikler bizim 1600 motor elantrayı ne hale getirir deneyen ve bu ölçülerde araç kullanan arkadaşların deneyimleri doğrultusunda açıklamalarını bekliyorum teşekkürler.

2. THemre

THemre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    EMRE BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    unutmayın ki aracın standardı dışında olan lastik ve jantlar aracı olduğundan fazla yoracaktır buda beraberinde yakıtı elbette arttıracaktır performans kaybıda olucaktır..26 krş yakıyorum demişsiniz o araç jant lastikten sonra 30 krşu bulur belkide geçer..aynı zamanda aracın ön düzenide haliyle etkilenecektir ben olsam orjinalden şaşmam yinede fikir sizin..

3. uqur1987

uqur1987 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Uğur Çınar
    orjinal ölçüsü 205 55 16 ise 215 50 17 veya 225 45 17 olması gerekemektedir kanımca dediğiniz ölçülere çıkınca çekiş problemi yaşabilirsiniz

4. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    normalde 225x50x17 yapılınca orjinal boyuttan tek farkı taban genişliği oluyor yaklaşık olarak 2 cm daha geniş oluyor çap dönme mesafesi orjinalle aynı kalıyor. yani lastik başına 2cm toplamda 8 cm yere yapılan basınc yakıtı nekadar etkilerki bu değişimi yapıp değerlendiren arkadaşlardan cevap bekliyorum

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Orjinal boyut 205 taban toplamda yere 820mm basar. Sizin 225 taban fazladan 80mm fazla basar fakat toplam tabanın %9.75 ine yani %10 una denk gelir. Tüketimin lastik tabanına oranı hesaplanip %10 fazlasını bulursanız sizin tuketiminiz ortaya çıkacak.

Delimiyim şaşırdım mi ne :D jantları afilli birşey al bari o kadar hesap yaptık :D

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

mugam78 bunu beğendi.
  6. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    [​IMG] bu arkadaşımın aracı bende bu jantları düşünüyorum bu arac 2000 motor tüplü 26 krş yakıyordu orjinal jantlarıyla şimdi 30 krş buldu diyor

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastik tabanını büyütmek isteminizin nedeni nedir acaba ? Yol tutuşu yada virajlarda tutunmama sorunumu var ?

8. THemre

THemre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    EMRE BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    sizin aracınıza karpuz jant taktırmak istiyorsunuz fakat bizim araçların bildiğim kadarıyla bijon aralıkları 5*114.3 olması lazım,Trabzonda bu tarz uygulamalar mevcut oynar başlık bijon,torna işlemi felan uygulayıp öyle takıyorlar..bildiğim kadarıyla o tarz işlerde çok riskli ha eğer 5*114,3 bijon aralıklı karpuz jant(resimde olan jant modeli) bulursanız bu seferde uygun et ve offset aralığıını bulmanız gerekiyor..ben coupeme takmak istedim bi ara ama uymadı,uyduralım dediler onuda ben kabul etmedim risk oluşturduğu için,ben olsam bunlarıda takmam sadece aracın orjinal yaylarını değişip eibach 5 cm yay takarım flanş yardımıylada biraz jantları dışarı aldınız mı on numara olucaktır en azından kafanızda rahat olur....

9. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    aynn arac özellikle yagmurlu havada virajlarda önden savruluyor güvenemiyorum önceki aracım erada aynıydı jant ve lastik değişiminden sonra süper olmuştu birde karpuz jant hoşuma gidiyor :)

10. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    talep yoğunluğundan heralde 5 * 114,3 et değeri araca göre özel araca göre karpuz jant üretimi yapılıyor bir ay içinde piyasada olacakmış jantcım söyledi bekliyoruz

11. THemre

THemre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    EMRE BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    valla size şöyle söyliyim eğer jant gelirse banada buradan haber verin bende erzurumdan çıkar gelirim trabzona jantlardan taktırırım bi çayınızıda içmiş olurum bu vasıtaylada tanışmış oluruz...:)

12. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    elbette kardesim zaten jantlar oldumu burda hemen paylaşacagım her zaman beklerim yolundüştümü msj yolla buluşuruz
    yine tanışırız

13. THemre

THemre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    EMRE BAYRAM
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    eyw kardeşim saolasın...

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yağmurlu havada virajda aracı çok zorluyorsanız ondan olabilir. Sanırım aracınızda ESP var buda yoldan çıkmanıza izin vermez.

Seçeceğiniz lastikler enaz V serisi ve F1 desenli olursa bilhassa ıslak zeminde süper tutunma sağlayacaktır. Orjinal lastiklerinie oranla ebat olarak 215*45*17 uygundur kanaatimce.

Kolay gelsin.

15. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    evet zorlayınca arac kayıyor virajda evet esp var yinede güvenemiyorum. 215*45*17 orjinal cap degerinden küçük olur istediğim jantlara en uygun ebat 225*50*17 orjinal boyut nerdeyse aynı sadece taban lastik başı 2cm genişliyor tabi birazda yakıt artacak gibi %10 kadar ama eminim yola tutunuş mükemmel olacak önceki aracımdaki deneyimimden biliyorum 185,60,14 jantımı 205,55,15 yapmıştım 170 hız ile virajda bile tam güven veriyordu orjinal boyutunda ise 80km hızda virajda savrulacak gibi oluyor era aracım tabi lastik marka ve hamurununda yumuşaklığının çok büyük etkisi var. orjinal lastiklerim kaymaya meyilli bir yapıya sahipler ama ömürleri uzun oluyor

16. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    bu gün bmw nin sahibi olan arkadaşım yurtdışından geldi onun lastiklerinin taban genişliğini 215 den 225 cıkarttı ve yakıt %25 arttı ve yaylarınıda kestirmiş arabası çukurlarda çok kötü ve arka yaylardan sen gelmeye başlamış ve karpuz jantlarını çıkarıp orjinal jantlarını takacak ve aracı 2000motor 140 beygir benim araç 1600motor 132 beygir yakıt ve aracın zorlanması nedeniyle jant ve lastik değişiminden vazgeçmiş bulunmaktayım zaten benim jantlarım güzel :)

17. uqur1987

uqur1987 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Uğur Çınar
    yakıtın aşırı artmasının sebebi çıkılan ölçünün dengesiz olmasından %25 çok büyük rakam çünkü

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    215 tabandan 225 tabana çıkmayla %25 yakıtta fark etmez ne yazıkki. Bunun örnekleri birçok marka ve modelde mevcut. En basiti son kasa Astra'lara bakmanızı öneririm. 1.248 cc dizel motorda 215/50/ 17 inc lastik mevcut vs vs kıstaslar. He yakıt değilde 215 tabandan 225 tabana geçiş yaptım lastik sesi arttı denilmiş olsa bu konuda bende hem fikir olurdum ama %25 yakıt arttığı yönündeki söylentiye ihtimal dahi vermiyorum.

19. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    dizel aracın torku yüksek oldugudan arac fazla zorlanmaz ama benzinli aracta hele benim gibi tup atılmışşa araca %15 ile %20 yakıt farkı oluşabilir yaklaşık lastik başı 2cm toplamda fazldan 8cm yere surtunme alanı artıyor.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dizel ama 1.248 cc. 200 tork var. Hadi onu es geçelim Astra 1.6 benzinli atmosferik motorda dahi aynı ebat lastik var. Onuda es geçelim Corsa 1.2 benzinlide full donanımda 16 inc lastik en sadesinde ise 14 inc lastik mevcut.

Bu Sayfayı Paylaş