Herkese Selamlar, Hayırlı Cumalar dilerim, Geçen hafta aldığım aracın üzerindeki lastikleri 6 yıldır üzerinde, 45.000 km kullanılmış, 1 hafta içerisinde 1000 kmye yakın yolculuk yaptım, 120 km den sonra direksiyonda titreme ve normalin üzerinde gürültü var (75 db) Daha öncesinde açılan benzer başlıklar var ama son 1 yılda yeni çıkan ürünler olduğu için yeni konu açtım. Yakıt verimliliği A-B Islak zeminde frenleme A-B 205 55R 16 Ebatında yazlık veya 4 mevsim hangi lastik markasını tavsiye edersiniz. Teşekkürler.
Ersin Bey, etiket değerlerine bakmadan yazıyorum: 1- goodyear efficientgrip 4 kanallı(AO1) 2- hankook ventus prime 3
Accent Blue aracımda Michelin Primacy 4 kullanıyorum 195/55/r16 ebatında,ıslak zeminde frenlemesi çok çok başarılı bir lastik.Genel olarak uzun ömürlülük ve konforu bir arada sunduğu için tercih edilir,performans beklentişerine çok iyi cevaplar vermeyen bir lastik.Sakin bir sürücüyseniz hem uzun yıllar(5-6 yıl/50k km) kullanırsınız,hem de hissedilir derecede konforunuz artar.Diğer seçenekler olarak Continental Premium Contact 6 yada Goodyear EGP2 de gayet iyi lastiklerdir.
4 mevsim istiyorsanız falken as210 çok tavsiye ediliyor. Bulunduğunuz yerde kışın sıcaklık nasıl? Kar yağmıyor ve sıcaklık 5-6 derecenin altına düşmüyorsa gereksiz.
Michelin Primacy4 hem sessizlik hem de etiket değerleri açısından beklentinizi karşılayacak iyi bir lastik ancak fiyatı biraz tuzludur. Primacy4'e göre yaklaşık %30-40 daha uygun fiyata yakın etiket değerlerine sahip Falken de alabilirsiniz.
Fırat Bey Selamlar, Antepte çalışıyorum,ayda bir Manisa-Antep yolculuğum oluyor,yazdığınız gibi sıcaklık ortalaması 5-6 derecenin üzerinde
Dün birkaç yer dolaştıktan sonra 4 adet Lassa Greenways 205 55R 16 lastik aldım,tanesi 440 TL/adet birim fiyattan. Falken ziex 425 TL ye bırakmışlardı,üretim tarihinden dolayı almadım. Goodyear efficientgrip ve Continental contact 6 yı 525 TL ye bıraktılar. Lastikçime gidip sordum,Lassayı tavsiye etti. Tabi Greenways ve Driveways arasında gidip geldim ama,greenwaysi aldık,taktık.