Arkadaşlar merhaba, 2012 yılı herkes için güzel geçer inşallah. Benim bir sorun var yine Kullanan arkadaşlardan yorum alabilirsem sevinirim. 8 ofset 15" jant alıyorum. Üzerinede 205/50/15 lastik takma planım var. Ne dersiniz? Sürtme yaparmı?
eyvallah koray sende olmasan https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif 195/55/15 sürtermi dersin?
Sürtme Derken Çamurlugamı Sürter ? 195/55 Lastigin 10.7 Cm Yanak Yüksekligi Var 205/50 Lastigin 10.2 Cm Yanak Yüksekligi Var Aradaki Fark Yarım Santim
önlerde kesinlikle sürtme olmaz hatta basabilirsin bile arkalara ise 20 tl ye bi takoz attınmı hiç bi sıkıntı cıkarmaz garantisi benim bendede aynı ebetlarda jant var
Evet çamurluğa sürtmeden bahsediyorum. he bide 3 cm yay taktırmayı düşünmekteyim tabii... Düzenleyen : gurcanbulut
ben kendi erama 215/45/17 taktım sadece önler yokuş inerken düzlüğe geçişlerde sürtüyodu arkaya 4 kişi bindi sürtme olmadı 205/50/15 de sürtüceğini hiç sanmıyorum
bende 195 50 15 lastik 8 ofset bbs var daha basmak nasip olmadı fakat 195 in üzerine çıkarsançamurlukların dışına taşıyorçamuratar diye düşünüyorum bendekiler çok çamur atıyor
Eraların arka çamurlukları da benim yumurta kasa gibi.. 205 ofsetliye çıkarsan büyük ihtimal çamurluğa sürtme yapacaktır. Bunun için çamurluk içindeki kıvrımın içe çekiçlenmesi ve çamurluğun şişirilmesi lazım.. 195/50/15 idealdirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Arkadaşım 195/50/15 ile komfor nasıl? Yakıt sarfiyatın nasıl? Lastik ölçüsü olarak orjinalinden küçük kalıyor 195/50/15 te ondan soruyorum.
Arkadaşlar 195/55/15 lastiklerle birlikte PDW jantlarımı ctesi taktırdım. Şimdi sıra yay ve body kit te... Özellikle yay hakkında geniş bilgi toplamaya çalışıyorum...
Eibach 1. sırada düşünüyorum fakat 5 değil 3 cm. Aracım dizel olduğu için normalden fazla düşeceğini sölüyorlar. Zaten çok fazla basık olması tercihim değil. 25/40 mm eibach pro kit düşünüyorum şuan için. Eğer FK içim çooook iyi şeyler duyarsam fikrim değişebilir
205 50 15 sürtme yapmaz üstten yanaktan dolayı çamurluga.ama ofsetli olacagı için yay taktıgınızda belki tam sağ ve sol yaptıgınızda iç çamurluga değebilir.. Ama orjinalinde 185 65 14 olan lastik çapı59.61 cm.. 205 50 15 58.60 cm.. yani orjinalinden bile küçük lastik takıyorsunuz zaten.. o yüzden yaydan sonrada sürtme ihtimali çooook düşük zaten 7 yada 7.5 ofsetli takarsanız sürtmesi mümkün değil.. bende 35mm eibach yay ve 215 45 17 vardı. sürtme yapmıyordu. ofset 7 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam..
Şu an lastikleri buldum ve aldım. Artık bir dahaki sefere 205/50/15 lastik alıcam inşallah. yaza doğruda ya body kit takıcam yada yay olayına giricem.