Arkadaşlar merhaba kolay gelsin, size bir şey sormak istiyorum. Elentra da lastik basıncını resetleme düğmesi var mı merak ettim? Resetleme yapacaktım bir türlü bulamadım?
Lastik basınç uyarını söndürmekse kastınız bazı araçlarsa bunun için bir düğme olmuyor. Benim aracımda lastiklerin 3-5 saniye kadar havasını indirip daha sonra hava basınca yaklaşık 1 km yol yapınca sönüyor. Hava almadan basınca söndüğünü görmedim.
Kendi aracımdan örnek vermek gerekirse lastik basınçlarında sorun varsa ekranda belirtiyo. Daha sonra uygun basınca getirirsem sönüyo. Yani demek istediğiniz sorun olduğu halde de sönmesi mi?
Hayır. Şimdi benim aracımda lastik basınç uyarısı yanınca direkt hava basarsam sönmüyor. Hava basmadan önce biraz havasını alıp hava basarsam sönüyor.
Şöyle ki belli değere yükseltip (örneğin 36 psi) orada set edip bırakmaktı amacım. Uyarı ekranında aracın hep sağ ön tekerini gösteriyor. Basınç değeri 33-34 olunca sönüyor gerçi ama hep aynı tekerden uyarı verince set etmeyi düşünmüştüm onun için sordum.
Sizin aracınız kaç model? Acaba kullanılan sensörlerin çalışma prensibi mi farklı? Bunda ki mantık nedir; anlayamadım.
Mantığını bilemiyorum. 2018 model. İlk kez lastik basınç uyarısını gördüğümde hava basmıştım sönmemişti. Yine bu forumda görmüştüm önce havasını alıp sonra hava basmam gerektiğini. Hatta dün yine hava bastım ikaz ışığı yanında. Her lastiğe hava basarken önce biraz havasını alıp sonra bastım. Yola çıkıp daha 1 km gitmeden uyarı söndü.
Ben 2018 Tucsonda alarm verince , hangi lastiği gösterirse göstersin , 4 lastiğinde havasını önce 30 lara indiriyorum sonra 39 psi vuruyorum hepsi eşitleniyor ve bir kaçırma olmadığı sürece artık uyarı vermiyor.