Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2021 I20 Otomatik Style Paket Hakkinda

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Bahtiiii17 tarafından 5 Mayıs 2021 tarihinde açılan konu

1. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba hayirli ramazanlar dilerim. Yeni kasa i20 style paket almak istiyorum. Bayiden yeni gelen zamlar ile birlikte style paket için 185bin fiyat aldım. Malum 2015-16 jump modeller 150-60 bandında satilinca sıfır daha mantıklı geldi. Fakat aklımda bazı soru işaretleri var bunu buraya sormak istedim.
    1. Aracı Bursa şehir içinde günlük 40 km okula gidip gelirken kullanacağım. Benzin sarfiyatı konusunda hayli can sıkıcı yorumlar var. Öyle hız yapmayı, atak kullanmayı sevmem oldukça sakin kullanirim. Yakıt durumu nasıl olur sizce, kullanan kişiler bilgi verirse sevinirim.
    2. Yakıt problem yaratirsa çok geçmeden LPG taktirmayj düşünüyorum motor-mekanik garantiden çıkıyor mu ya da hangi durumlarda çıkıyor? Daha doğrusu sıfır bir araca LPG problem yaratır mı sizce?
    Kullanan ya da hakkında bilgi sahibi olanlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

2. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Benim bildiğim kadarı ile sıfır araca lpg takılırsa garanti bitiyor. Eğer bayi takarsa o bayi garantiye devam ediyor ama diğer bayiler sorun çıkartabiliyor. Bildiğim o. Bende 2016 jump otomatik var lpg düşünmüyor şu an. 1 yıl kadar oldu. Lpg de yaşadığım sorunları düşününce aklımda değil. Birde şu var 4 temmuz 2020'den beri 6500 km yol yaptım. Yani km fazla değil. Yazın neyse ama kışın 3 km uzaktaki işe gidene kadar zaten benzin yakacağım. Okulda açılırsa benim km günlük 15 hadi bilemedin 30km olacak toplamda. Yılda 10.000 i anca bulurum.

Hürkal bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lpg işi birçok faktöre bağlı, takan adamın yapacağı basit bir hata size arıza olarak geri döner. tabi ki çok iyi ustalar ve çok iyi montaj yapan yerler var.

motor kesinlikle garantiden çıkar. ama bazı lpg firmalarının dönüşüm sırasında aracın motorunu arızaya karşı sigorta yaptırdığını biliyoruz.

günlük şehir içi 40 km, az değil. trafik durumuna göre 100 kmdeki yakıt 10 litreye kadar çıkabilir.

turbo benzinli motorlar bu konuda daha başarılı, 100kmde 2 litreye kadar tasarruf sağlar.

yani i20 1,0 TGDI tavsiye ederim.

4. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim Hocam. Sizin durum lpgyi pek gerektirmiyor gerçekten, ne güzel :)

5. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok teşekkür ederim yorumunuz ve öneriniz için. Yeni kasa 6 ileri olduğu için bir nebze daha az yakar diye düşündüm. 1.0 lara bütçem yetmiyor maalesef

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

evet 6 ileri olması büyük avantaj. benim 2.5 yıl kullandığım otomatik elantra ile şehir içi 8 litre benzini geçmedim. onda lpg vardı. lpg ile 10 litreye yaklaşıyordu. elantra 1,6 6 ileri.

7. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslinda aynı şanzıman Kia Rio 7 ileri otomatik de düşünüyorum 1.0 tgdi motor. Bu yakıt tasarrufu konusunda oldukça mantıklı sanırım. Lpgye de gerek kalmayabilir.

8. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Eğer ki imkan varsa style plus hatta Elite paketi almanızı tavsiye ederim. Birtek bu paketlerle birlikte gelen 17" janlar konfor olarak nasıldır, onu bilemiyorum. Aracın en güzel özelliği tam otomatik bir şanzıman barındırması. Yılda kaç km yapıyorsunuz?

Nazimkayaa58 bunu beğendi.
  9. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sırf şu lpg-benzin ikileminden kurtulabilmek için 2. el düşük kmli dizel araclara bakmaya başladım. 20 yıldır lpg li arac kullaniyoruz hic sorun yaşamadık ona rağmen 0 arabaya lpg taktirmak cesaret istiyor.Her gün aracı kullanan biri için yakit gerçekten çok önemli. Kararınızı ve bu kararı vermedeki nedeninizi heyecanla bekliyorum.

10. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim. Karar asamasindayim. Kullanimim Yıllık 15.000 km geçmez. İ20 eski kasa 1.0 7 ileri turbo ya da Kia Rio 1.0 7 ileri ile arasında kaldım şu an. Yakıt cok önemli tabii.

Samuera bunu beğendi.
  11. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim. Karar asamasindayim. Kullanimim Yıllık 15.000 km geçmez. İ20 eski kasa 1.0 7 ileri turbo ya da Kia Rio 1.0 7 ileri ile arasında kaldım şu an. Yakıt cok önemli tabii.

12. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    15 hadi bilemedin 20km olacaktı 30km yazmışım. :D

13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.0 tgdi'nin kullanım sırasındaki performans hissi 1,4ten daha iyi olacaktır. 7 ileri DCT zaten yakıt konusunda çok tasarruflu.

Hürkal ve Bahtiiii17 bunu beğendi.
  14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    tek marşla 40km ve üzeri mesafelerde dizel motor yada turbo benzinli motor daha verimli sonuçlar verebilir hem yakıt tüketimi hemde güç olarak, ancak atmosferik motor çook uzun vadede turbo benzinli ve dizelden çok daha sorunsuz olur. Sıklıkla yoğun trafikle boğuşmuyorsanız ve yakıt tüketimi endişeniz var ise otomatik yerine manuel şanzımanı tercih edebilirsiniz. 6 ileri tam otomatik şanzıman yakıt tüketimi konusunda az da olsa bonkör davranır manuel şanzımanı daha cimri kullanabilirsiniz.

Lpg montajını profesyonelce iş yapan bir firmaya yaptırırsanız sorun yaşama riskiniz çok az olur, ancak garantiniz bitecektir. Az değil en aşağı 5 yıl garanti veriyorlar. Bunu düşünmek şart.

Zaten sıfır otomobili satın alırken iyi bir fiyata sahip olabilecek iseniz yakıt tüketimini düşünmenize çok gerek olmadığını düşünüyorum.

Otomatik şanzımanları tercih ederken birçok kullanıcının düştüğü yanılgılara düşenleri sık sık görmeye başladım, bu şanzıman 6 ileri o zaman 4 ileri olandan az yakar şeklindeki bir düşünce çok yanlış, otomatik şanzımanın yakıt verimliliği kaç tane vites oranına sahip olmasına değil çalışma ilkesine doğrudan bağlıdır, tam otomatik şanzımanlar isterse 9 ileri olsun yada CVT olsun fark etmez kavrama ve ilk hareket işini türbinle yağ sıkıştırarak yaptıkları için her zaman çift kavramalı DCT gibi otomatik şanzımanlardan fazla yakıt harcarlar ancak çift kavrama şanzımanlar ise sık sık dur kalk yapılan sürüş tarzında çok hızlı yıpranır çünki kuru kavrama plakaları bu tür sürüş koşullarında çok ısınır ve aşınır, tam otomatik şanzıman ise bu şartlarda kolay kolay problem yaratmaz en fazla yağı kararır, tek kavrama otomatize manuel olanlar ise yine yakıt tüketiminde ideal haldedir ancak agresif sürüşte sarsıntılı vites geçişi ve sıklıkla dur kalk yapılan sürüş koşullarında kavrama yıpranması gibi problemleri vardır. Bu bahsettiğim yıpranma konusu bir arıza değildir, aşınmadır. Hyundai şanzımanları sorunsuzluk açısından çok sağlamdır.

Bahtiiii17, adgny ve suleymanozer bunu beğendi.
  15. Nazimkayaa58

Nazimkayaa58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Nazım kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Benimde naçizane tavsiyem style+yada elit paket alminizdan yanadir .
    0 km 2015 style paket i20 1.4crdi almıştım.
    2 yıl sorunsuz kullandım ve satmıştım.
    Cam tavan ve diğer ekstralari almadığım için pişman olmuştum birazda içimde uhte kalmış sanirim bu sene tekrar 2015 style + cam tavan 1.4crdi aldım.
    Keyifle kullanıyorum

Bahtiiii17 bunu beğendi.
  16. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    636
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    3 sene dizel i20 kullandım. Dpf yüzünden dizelden soğudum. Zaten 10 yıla kadar dizeller ölü fiyatına satılacak.

Onu da geçtim dpf 2 yıl boyunca uyutmadı beni. İlk yıl bitince lamba yandı dpf'yi öğrendim kalan 2 yıl her gece dpf ile uyudum.

Şükür araca zarar gelmeden kurtuldum. Benzine geçtim.

Bahtiiii17 bunu beğendi.
  17. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Yeni araçların motor seçeneklerini bilmiyorum.
    Ben 2018de almıştım. 1.4 mpi motor. 1 yıl benzine zor dayandım. Tabir yerindeyse imanımı gevretti.
    İstanbulda şehir içi 10 lt yakıyordu. 2 yıl önce LPG dönüşümü yaptırdım. Çevre Otogazda. Yakıt %50 düştü. 11 lt civarı LPG yakıyor şimdi.
    Uzun yolda saatte 120km hızı geçmezsem 7 lt civarı LPG tüketimi var. Araç şuana kadar tık demedi çok şükür. Hiç arıza lambası yakmadı.
    LPG dönüşümü yaptırınca, motor ve ateşleme sistemi garanti dışı kalıyor. Mekanik garanti devam ediyor. Yani şanzımanda bir sıkıntı olursa garantiden işlem görür.
    Bayilerde Landirenzo ile dönüşüm yapıyorlar ve garanti bozulmuyor diyorlardı. Tamamen aldatmaca. Hyundai garantisi yine bozuluyor. Landinin anlaşmalı sigorta firması aracılığıyla araca motor kaskosu yapıyorlar.
    Ben atiker grand ile dönüşüm yaptırdım, çevre otogazın anlaşmalı sigorta firmasına 2 yıl süreli kasko yaptırdım. 300 TL ile. O zaman için teminat 10bin TL idi. Şimdilerde düşük bir rakam olarak kalıyor tabi. Bu yıl yenileyeceğim tekrardan.
    Umarım LPG konusunda aydınlatıcı olmuşumdur.

Bahtiiii17 ve adgny bunu beğendi.
  18. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok teşekkür ederim, evet oldukça bilgilendirici oldu. Yeni motorlar da 1.4 MPİ fakat 6 ileri

Bu Sayfayı Paylaş