Merhabalar jump paket aracım için multimedya cihazı lazım piyasada çok marka var hangisini alacağımı bilemedim. Önerileri bekliyorum
Ürün var ama üzerlerinde bir marka falan yazmıyor , ekranda bir sticker oluyor onu da takarken söküp atıyorlar. Yapacağınızı size özetleyeyim : Piyasadaki cihazların çoğunluğu yazılım atılmış cihazlar. Tümü Çin malıdır kalitesi muamma , mesela 4-64 gb derler ama aslında 2-32 gb dır dürüst satıcı bul cihazın kapasite bilgilerini göstersin. 2 yıl garanti derler zaten iki yıl pek sorun çıkmaz donra sorunlar başlar. CarPlay için Telefon görüşmesi yaparken karşının sesi geliyor iyi hoş ama senin konuştuğunu karşı anlamıyor dahili mikrofon çok zayıf bu nedenle ilk montaj sırasında harici mikrofon taktır sol kapı direğine monte etsinler. Son 3 ay içinde 2013 i20 ye Innova marka multimedya taktırdım. Şu an İçin sorunsuz gidiyor .[/QUOTE]
Merhaba, Pioneer ve Alpine piyasada satılan 9 inch araç çerçevelerine uyumlu multimedya çıkardılar. Pioneer tek tük bulunuyor, Alpine ise 1- 2 ay içerisinde gelecekmiş duyduğuma göre. Eğer uyumlu 9 inch çerçeve bulursanız ve fazla bütçe ayırabilirseniz bunlara da bakabilirsiniz, genel kaliteleri ve özellikle ses kalitesi piyasa ürünlerinden çok daha iyi olacaktır. Pioneer - DMH-AP6650BT https://pioneercarentertainment.com/products/dmh-ap6650bt/ https://www.hepsiburada.com/pioneer...m-profesyonel-multimedia-orj-pm-HBC000095II33 Alpine - INE-AX809 ----INE-AW409S https://www.alpine-asia.com/en/productList/1
Bu kadar kötü mğ hocam bu ürünler navimex falan nasıldır acaba geneli aynı mı yoksa[/QUOTE] Oğlum da Astra J sine Nawimex taktırdı 4-64 gb o da memnun ama telefonla konuşmadaki dahili yerleşik mikrofon güçsüzlüğü onda da aynı.
Teknobiyotiğin getirdiği 3 model dışında değerleri gerçek olup da fahiş fiyat olmayan ürün yok piyasada. podofo var onun iki modelini dark sticker yapıştırıp satıyorlar montajlıyorlar 8gb ramli olanı alın bence. Bir de dudu7 var ellerinde o dünyanın en iyi head uniti bütçe varsa onu alın pioneer alpine falan çöp yanında. Bir de bu ürünlere geçen arkadaşların dikkat etmesi gereken en önemli nokta : Müzik arkaplanda tıngırdasın yeter diyorsanız hoparlör çıkışı yetebilir ama ses kalitesine önem veriyor ve çok müzik dinliyorsanız bu ürünleri ekstra bir amfi almadan müzik için kullanmanız imkansız hele i20 gibi korkunç asfalt uğultusu ve rüzgar rezonansı alan bir arabada hiçbişey duyamazsınız.
Alpine neye göre çöp tam anlayamadım? Bende bir araştırma içindeyim, Dudu7 ile Alpine İne-Ax809 aynı DSP işlemcisini kullanıyor, ikisinde de AKM7739 var. Dijital çıkıştan bağladıktan sonra ikisini birden test etmek gerekiyor. Dudu7 donanımsal ve yazılım olarak daha iyi fakat bunun ses çıkışına bir etkisi olmayacak. Dudu forumunu uzun zamandır takip ediyorum ve cihazın dijital ses çıkış kalitesini eleştiren yazılar okuyorum. Fan hızının ayarlanamaması kaynaklı aşırı fan sesi sorunu da çokça yazılmış.
ARkadşaın işini teknobiyotikteki 8gb ramli model görür fazlasıyla muhtemelen ama eğer kaliteli bir hifi sistem kurulmak isteniyorsa standartlar değişir. Ekran kalitesi olarak DUDU7 çok daha iyi Alpine - INE-AX809 ekranı yine 720p iyiymiş. Ben alpine hariç yerinde kurcaladım hepsini yukardaki pioneer modeli rcası dandik model sanırım rcası kaliteli olan model SPH-PF97BT ekranı gerçekten rezalet harita carplay için yetersiz bence . Dudu7 kendi aracımda çerçevesiz bağladım test ettim 10 inç çerçeveyi kenara çekip burada 2 seçenek zorluyor pioneer SPH-PF97BT veya alpine alırsanız rcaların kaliteli olması ve lisanslı az gecikmeli carplay olması dışında pek artısı yokalpine iş görür. Ama optik çıkış yok. Bu kadar para verip kaliteli ses dinleyeceksiniz tabiki bunun için de bi dspye optik aktarım yapmanız gerekli RCAdan naparsanız yapın yüksek volumede tizlerde hafif bir dağılma ve sertleşme oluyor ve dspnin rca giriş katı adc vs kaliteyi çok etkiliyor. dudu7nin optik coaxial çıkışı herşeyi var ekranı çok çok daha iyi dezavantajı carplayde müziği durdurduğunuzda biraz daha fazla gecikme var. Ama avantajı usb dac ses kartı vs herşeyi destekliyor hızlı işlemcili androidde uygulamalar vs akıyor aslında atoto ve joying de 2026 model dudu7 rakibi üniteler çıkardılar ama türkiyeye gelmiyor hiçbiri. Bence para harcamadan işi halletmek daha mantıklı gibi. Sesi dsp kontrol ünitesinden kontrol etmek ve ucuz android bi head unit ile iphoneda kestirmelerden görev oluşturmak carplay bağlanınca dsp bluetootuna bağlan diye görev oluşturuluyor böylelikle her carplay açıldığında otomatik dspye bağlanıyor. Hem müziği 2 saat sonra durdurmamış oluyorsunuz hem de kalitede düşüş olmuyor. Bazı dspnlerin usbsinden direk oynatıcı bağlantı da yapılabiliyor. Android telefonlarda carplay açıkken başka cihaza ses verilmiyor ama.
Alpine - INE-AX809 da optik çıkış var, benim anlatmak istediğim iki cihazında sese etki eden DSP işlemcisi aynı ve hangisinin optik çıkış kalitesinin iyi olduğu önemli. 9 veya 9.5 inch bir cihazda 720p bana yeterli olacaktır. Cihazın stabil ve sessiz çalışması daha önemli benim için. Mosconi & Gladen sistemde ses kalitesi için usb type-c den coax şekilde bağlanan bir Hiby DAP kullanıyorum şu anda fakat kullanımı bir multimedya kadar kolay olmuyor. Sonuç olarak bende bir araştırma içerisindeyim ama acele etmek istemiyorum. Eğer almaya karar verirsem cihazın ses kalitesi en önemli faktör olacak benim için.
Şimdi iyice baktım varmış ama cihaz gerçekten androidmiş kendine ait işletim sistemi yok pioneer gibi. O yüzden alpine almanın bi anlamı yok. 1-DUDU7 her türlü daha iyi çünkü ikisinde de yan sanayi carplay baya gecikmeli olacak ama DUDU7 kurulu entegre geldiği için daha uyumlu olacak . Hem de envai çeşit say say bitmeyen özelliği var. Millet bunları carplay zannediyor bunlar lisanslı orjinal carplay değil emülatör gibi bişey ve çoğu telefonda sıkıntı çıkartan uygulamalar. Yarın bi ios güncellemesi çıkar bütün zlinkler kapanır bilemezsin. Zaten android auto telefon seçiyor. 2- Alpine kaçak göçek işlere girmez carplay YOK olarak satıyor ürünü, TRde satan yerler 'yardımcu oluyoruz' yazmışlar. Yardım dedikleri zlink ve head unit reloaded gibi bi uygulamanın crackli apk dosyasını kuruyorlar o. Onun da sorun çıkartacağına garanti verebilirim ama kanıtlayamam 3-Optik çıkışta çipset falan hiçbir önemi olmaz hocam optik sesi dijital olarak direk iletir volume ayarı bile yapamazsın mp3 dosyasını aktarmak ve başka biyerde oynatmak gibi düşün. Ünitendeki hiçbir ayar çalışmaz ve sese etki etmez. Volume il ilgili çözümler olduğunu duymuştum. Sadece dsplerdeki optik çıkışta ses değişir onunda protokolü markanın kendi amfisine özeldir veya audison gibi ethernet tarzı bir protokolün lisansını ödeyip kendi dijital ses protokollerini içinden iletirler onu da patentlendirirler. Optik çıkışı telefonunuzdan type-c toslik çevirici kabloyla da verebilirsiniz direk dspye. 10k satılan dandirik optik çıkışlı androidler de var onlardan da alabilirsiniz. Optik sadece amfi ve dspnin teybin dibinde olduğu sistemler için mantıklı. Optik bizim işler için çok eskide kalmış bi teknoloji eskiden usb ethernet tarzı bağlantılar aşırı yavaşken sesi kesintisiz aktarmak için kullanılırdı şimdi gerekli olduğu tek yer şehirler arası ve kıtalar arası deniz altı internet ağı başka biyerde gereği yok, kablosu çok hassastır ve arabada kırılabilir. En ufak bir çatlak tüm kabloyu kullanılmaz hale getirir. Azıcık büküvereyim dedin mi binlerce liralık kabloyu anında çöp edersin kırılan yerden çok çok özel ekipmanlarla optik fiş ekleyebilirsin sadece. Elektriksel dijital aktarım sağlayan çözümler daha iyidir daima. Mesela şu kablonun optik çeviricisi optik fişin yakınına yapılmıştır çünkü kırılma riskini minimuma indirir. DSP varsa bunla dspye gir müziğini geç derim. https://www.amazon.com/Optical-Digi...s=usb+c+to+toslink&qid=1773336352&sr=8-1&th=1