Sevgili forumdaşlar, 2021 model style i20 aracımın anten çubuğu ve üst kapağı basınçlı suyla yıkarken kırılarak yerinden fırladı, servise sordum araç garantili olmasına rağmen ücretli olarak 3200 TL dediler ,ona para vermektense şark anten en uygunu diye düşünüyorum, tecrübe edip taktıran arkadaşlar var mı, ya da çıkma kapağı nereden bulabilirim Bir bilen varsa yardımcı olsun lütfen.
Ben 2013 i20 kullanıyorum , genel olarak çubuk antenler yıkama , garaja giriş çıkış ve branda çekmek ve çıkarmak gerektiğinde her zaman sıkıntı. Demem o ki plazadan çıktıktan sonra bir ay içinde ben de çubuk anteni çıkartıp , TR de o zaman fazla seçenek yoktu , aliexpressten satın alıp shark anten takmıştım ilk aldığım siyahtı , daha sonraki yıllar araç rengiyle aynı olsun dedim ve yurt içinden mercan beyaz araç rengine uygun shark anten alıp ( bir de tam uyum için aracımın renginde sprey boya ile boyayıp ) taktım , sinyal gücünde fazla bir kayıp olmuyor , şehir içinde hatta daha iyi ama kırsal alan ve şehirlerarası yolda radyo biraz zayıf. Ama antenle olan sıkıntılar bitiyor. Siz de bir shark anten alıp takabilirsiniz ancak dikkat edilecek husus antenlerin alt tavana basan kısımın bombesi araca uymuyor ( zımpara ile kısmen uydurabilirsin ) ikincisi anten yuvasının büyüklüğü bu parça tamamen anten içine oturmazsa yine başarısız oluyor. İyi araştırmanızı ve montajda köpük bant (3m) kullanmanızı tavsiye ederim çünkü silikon bantlar sıcak/soğuk ve su etkisinde çabuk bırakıyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bizdeki mevcut shark antenleri de zaten Çin yapımı ve aliexpresslen aynı. Ama ürünler üniversal olmasına rağmen herkes “ aracınıza uygun “ diye satar . Gerçekten aracına uygun olanı bulacaksın. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benimde fazla kar yagısindan kirilmisti yenisini almadim zaten iyi çekmiyor i20 nin anteni diye shark aldim taktim daha guzel durdu. Shark uyumlu olani bulamamistim ustalar kesti biçti uydurdu takti