Aracımızın garantisi hala devam ediyor. 35000 de. LPG taktırmak garantiyi bozar mı? Servisler LPG takıyor mu?
Servislerin lpg montajı yaptığına şahit olmadım hiç , lpg montajı sanırım motor garantisini bozuyor. Ben de aracımı aldıktan sonra bir takım elektrikle ilgili işlemleri dışarıda yaptıracağımı söyleyince , elektrikle ilgili kısımdan garantinin düşebileceğini söylemişti yetkili servis. Son zamanlarda yakıtla ilgili sorunlar lpg arayışına itti vatandaşı , markanın servislerinin konuyu açıklığa kavuşturmaları iyi olur aslında. Lpg yok aracımda ilk kez ben de düşünmeye başladım ama 15-20 bin tl deniliyor. O Paranın yarısını yakarım benzinde bir yılda. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Motor ve ateşleme sistemi garanti dışı kalacaktır. Elektrikle ilgili bir problem olduğunda onuda garanti dışı bırakabilirler, LPG dönüşümü için elektrik tesisatına eklemeler yapılıyor çünkü.
yıllık ortalama 15000 km yol yapıyorum. Bu durumda bile şu anki fiyatlarla bir yılda kendini amorti ediyor. En pahalı kiti taktırsam bile herhalde 1,5 yılda amorti eder. Haftada, 10 günde bir depo doldurmak zorunda kalıyorum. Yakıt fiyatlarındaki artış, alternatif ve ucuz seçenek arayışına itti mecburen. Garanti bozulacaksa bu riski almaya değmez. Ancak garanti bittikten sonra düşünülebilir o zaman. Dimyata pirince gidelim derken eldeki bulgurdan da olmayalım. lpg den yılda 15-20 bin tasarruf edelim desek bile (3 yılda-5 yılda) 45bin ila 90 bin tasarruf çıkar ama bir arıza çıkarsa bundan daha fazla ödeneceği kesin. O zaman şimdilik acı reçeteye devam.
Bana da ustalar soruyor , ayda 1000 km yapar mısın diye , hayır kesinlikle yapmam deyince , gerek yok o zaman benzine devam diyorlar. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben 7 yıl - 80.000 km garantiyi 1 yıl sonra LPG dönüşümü yaptırarak bozdurdum. Dönüşümden sonra 4 yılda 80.000 km'ye yakın yol yaptım. Gayet memnunum.
Serviste LPG takilmaz öyle bir uzmanlığa sahip değiller aracı anlastiklari bir LPG bayiye gonderiyorlar
Geç dalganı , uzun zamandır aynı moddasın , sesimi çıkartmıyorum , sanki sen çok kullsnıyorsun da başın göğe eriyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yilda 12 bin tl kadar tasarruf saglar reelde 1.5 yilda kendini amorti eder. Benim gorusumu soracak olursaniz ben hic lpg taraftari degilim yeni aldigim fiorinoda fabrikasyon lpg var onuda fabrikasyon oldugu icin aldim kendim kullanirken benzine alip kullaniyorum dusuk gucsuz motorda lpg zulum geliyor. Araci uzun vade kullanacaksaniz 7-8 yil gibi bence takdirmayin ama 4 yil sonra saticam diyorsaniz takdirin ariza potansiyeli yuksek sonuc olarak arac lpg ye gore uretilmemiş parcalar benzine gore ve araciniz garantili 2 yil daha ben göze almazdim varsin 12 bin lira fazla yaksin ama kafam rahat olsun