Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2020 Elantra Benzinde Lpg Ye Kıyasla Daha Sesli Şiddetli Çalışıyor.?

'Yeni Elantra Forum - Club (AD; 2015–20XX)' forumunda UsameBinDalin tarafından 19 Ocak 2025 tarihinde açılan konu

1. UsameBinDalin

UsameBinDalin Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Arkadaşlar son açtığım konulara binaen bazılarınız ne takıntılı adam diyecek belki ama hayret içindeyim. Daha önce 2015 accent blue, 2004 accent admire kullandım her ikisi de LPG li idi.
    Şimdiki aracım 2020 Elantrada garip bir durum var.

Araba LPG de iken motor fısır fısır hiç tıkırtısı yok ancak benzine alınca daha şiddetli gürültülü bi çalışması var.
    Yani genelde tam tersi olur LPG enjektöründen ötürü çıt çıt yapardı eski atikerler mesela.

Atiker Grand var sessiz enjektör çok da memnunum. Ama gelin görün ki araç benzinde daha hiddetli çalışıyor.

-Acaba bu ince şıkırtı benzin enjektöründen olabilir mi?

-Würth Benzinli enjektör/yakıt sistemi temizleyici sipariş ettim. İstanbul ankara uzun yolda haftaya 500 km o şekilde gitmeyi düşünüyorum.

-Son motor yağım 5-30 HX8 Shell Helix idi (Biliyorum yanlış yağ) Aslında Helix Ultra 5-30 AF lazım
    Ki 5-30 AF yağı da aldım haftaya yağı da değiştiriyorum.

Bir haftadır kafama takıldı. Bilenler aydınlatabilir mi? Bunun sebebi nedir. Gören hayret ediyor kime göstersem

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Era 1.4 aracımda da böyle LPG ve benzin enjektör ses seviyesi aynı gibi. Önceleri benzinde daha sessizti. Aracın 2006 model olması ve benzin enjektörlerinin bakım görmemesiyle normal karşılıyorum.

Bu Sayfayı Paylaş