2019 eylül ayında yani 1 ay önce aldığım aldığım 873 km de olan Tuscon 1.6 dizel arabam ile dün yolda kaldım.Arıza lambası yandı ve gaz yememeye başladı..Yanlış yakıt demeyin daha 2.depoyu doldurmadım bile...Çekici ile servise götürdüm bakalım neler çıkacak çok merak ediyorum..Şimdi ne yapabilirim sizden fikir istiyorum.
Ben ciddi bir arıza olacağını düşünmüyorum. Araç kendini korumaya almıştır. Sensörlerden biri hata algılamış olabilir. Servis araca bağlanıp arıza koduyla nokta atışı yapar. Yolda kalmış olmanız kötü olmuş. İnşallah tamirinden sonra tekrarı olmaz.
İnşallah basit bir problemdir ve bir daha sizi üzmez. 1 aylık araba ile yolda kalmakta ne kadar can sıkıcıdır kim bilir? Allah korusun önünüzde kaza falan vardı da belkide verdiğiniz bir sadaka buna sebep oldu. Şer görünen de hayır vardır biz bilmeyiz.
Bazen de kader denek lazım. Benim bir arkadaşım sıfır araç aldı. Tescili yapıldı bayiiden teslim almaya gitti. Araçta eps ışığı yanıyo. Sıfır araç yola çıkmadan 1 hafta serviste kaldı eps değişti. Bazen milyonda 1 ihtimal de olsa o birine denk geliyo. Geçen gün kullandığım aracın şarj dinamosunun kulağı kırıldı. Rampa yukarı çıkıyodum. Direksiyon fren şişti. Aynu rampayı arıza, olmasaydı 20 dk sonra geri inecektim. İnerken olsaydı araçla kesinlikle kaza yapacaktım ve araçta çoluk çocuk olacaktık. Her işte bir hayır vardır demek lazım.
Sorun çözüldü mü?Kimse istemez yeni değil eski bir araçla da yolda kalmak. Ama maalesef olabiliyor. Adam yeni araba alıyor, bayiden çıktıktan sonra kaza yapıyor.