LPG KABLO

2019 Hyundai Tucson’da Dizel Motor Mantığı Değişiyor!

'Hyundai'den Haberler / Yenilikler / Tarihçe' forumunda arabatutkusu tarafından 6 Haziran 2018 tarihinde açılan konu

  1. arabatutkusu

    arabatutkusu Kayıtlı Üye

    Yaş:
    36
    Katılım:
    16 Mayıs 2017
    Mesaj:
    26
    Alınan Beğeniler:
    23
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    antalya
    Ad Soyad:
    Baha Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hyunda, güzel bir kararla Tucson SUV'una farklı bir dizel motor yerleştiriyor. Yeni nesil ünite ile normalden daha az CO2 salınımı, daha iyi yakıt ekonomisi bekleniyor!

    https://img.hyundaiclubtr.com/dosya/2018/06/2019-hyundai-tucson-a-ilgi-cekecek-en-yeni-motor-mantigi-687x400.jpg

    2019 model yılı için güncellenen Tucson‘un, Nisan ayında tanıtımı yapılmıştı. Dış kısımda yapılan hafif güncellemeler iç kısma da yansıtılmıştı. SUV aracı daha dikkat çekici bir hale getirmek için bolca kroma başvurulmuştu. Bu haberimizde ise Hyundai’nin dizel motorunda yaptığı bir yenilikten bahsedeceğiz. Ondan öncesinde kardeş firması Kia’nın, anlatacağımız konunun öncüsü olduğunu söyleyelim. Koreli üretici de son ayların en moda dizel motoru olan melez takviyeli versiyonu benimsemiş.

    İlk olarak bu tip dizeli VW’nin 2.0 TDI motorun yanına koyduğu hafif elektrikli üniteyle öğrenmiştik. İşin aslı kısa sürelerde yaygınlaşacağını da düşünmemiştik. Belirli bir süre geçtikten sonra dizel + hibrit kavramına katılan ikinci firma Kia olmuştu. Bakalım Tucson’un yeni dizel ünitesinde neler yapılmış.

    Kompakt SUV Artık Daha Verimli Bir Motora Sahip Olacak!

    https://img.hyundaiclubtr.com/dosya/2018/06/2019-hyundai-tucson-a-ilgi-cekecek-en-yeni-motor-mantigi-profil.jpg

    Yeni kombinasyon sayesinde dizel yakıtlı araçların üzerine atılan bazı olumsuzluklar ortadan kalkmış! Enerjinin geri kazanımına odaklı bu motorda; 48 volt lityum iyon piller bulunmaktadır. İnvertör ve marş üretici öğesi birleşimiyle, vites değiştirme ve frenlemelerde açığa çıkan boş enerjiaraca geri kazandırılacak.

    Yapılan testlere göre VW, Kia ve son olarak Hyundai’nin de iddia ettiği CO2 salınımın ciddi oranda azalma ve %7’ye varan bir yakıt tasarrufu sağladığı söyleniyor.

    Tucson’un Hibrit Destekli Dizelinin Güç Oranları Yeterli

    https://img.hyundaiclubtr.com/dosya/2018/06/2019-hyundai-tucson-a-ilgi-cekecek-en-yeni-motor-mantigi-ic-mekan.jpg

    2.0L dizel üzerine yerleştirilen elektrik motoruyla toplamda 186 beygir güç alınacak. Motor değerleri, hafif arazi aracının orta dereceli off roadortamalarında gayet taşıyabileceği yönde. Aktarımları isterseniz 6 ileri manuel veya her iki dingile de yönlendirme yapabilen 8 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.

    Hyundai Europe’un Pazarlama ve Ürün Sorumlusu Andreas-Christoph Hofmann, “En iyi satış modelimiz için yeni hafif hibrit güç aktarma sistemimiz ile daha da fazla müşteri için temiz teknoloji sunuyoruz. Erişilebilir hale getirilmesi için şirketin elektrifikasyon stratejisini daha da genişletiyoruz.” dedi.

    Tahmini olarak bu ayın sonlarında Avrupa pazarına giriş yapacak olan Tucson, 2018 sonbaharında da bu sefer 1.6L melez dizele sahip olacak. Yeni gelişmeler güzel dursa da, dünyanın bu konuda ikiye ayrıldığını düşünüyorum. Çünkü Nissan dün itibariyle dizel motor kavramını araçlarından çıkarma kararı almıştı. Bir taraf dizel motor varlığının olması gerektiğine inanıyor diğer taraf ise en hızlı şekilde mazotla çalışan araçlarını bünyesinden atmak istiyor…



    Haberin Kaynağı: https://hyundaiclubtr.com

     
    ekremce bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş