Arkadaşlar 2019 Model Hyundai Tucson dizel garantisi devam eden aracı motordan gelen ses sebebiyle Kamer Hyundai servise götürdüm. Araçtaki sesin sebebini tespit edemediler. Tek söyledikleri sesin normal olduğu. İki kere gitmeme rağmen hiçbir şey yapılmadan gönderdiler. Sizce bu sesin kaynağını nedir? Sesi aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz. https://youtube.com/shorts/gjxUaxHj1Xo?feature=share
şanzımanla alakası yok gibi çünkü diğer taraftan geliyor. klima açık-kapalı ses değiişyor mu? kayış gergilerinden birisi olabilir ama bunun için kayışı sökülmeli ve gergiler elle çevrilmeli. en risklisi devir-daimden gelmesi. eğer devir-daimden geliyorsa değiştirilmeli.
Klima açıkken de geliyor. Samsun Kamer Genel merkeze sormuş normal denmiş. O kadar ısrar etmeme rağmen hiçbir şey yapılmadı. Nerdeyse kavga çıkacaktı. Sesin kaynağını da söylemiyorlar. Tek söyledikleri sesin normal olduğunu.
Mrb aynı sesin bir tik düşük tonu benim aractada mevcut henüz 3000 km de iken yetkili servise durumu ilettim banada normal dediler .ama bencede normal değil aynı gün servisteki başka bir müşterinin aracını dinledik yine 2019 ondada aynı ses vardı şimdi 30000 km oldu araç yine aynı ses devam serviste açılmış kaydim var ilerde sorun yaşarsam delil olarak gösterecem. Ama bu ses kronik 2019 tucsonlarda var büyük ihtimal devirdaimden geliyor rulman sesi